کدام مواد غذایی حاوی ویتامین آ هستند؟‌ انبه و کره

۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ 0 سلامت
کدام مواد غذایی حاوی ویتامین آ هستند؟‌ انبه و کره
ویتامین A در قسمت های مختلف بدن از جمله چشم، مغز، پوست، ریه ها، کلیه ها و غیره نقش مهمی ایفا می کند. منابع خوب ویتامین A کدامند؟ برخی از غذاهای برتر ویتامین A عبارتند از هویج، سیب زمینی شیرین و...
بسیاری از مردم نمی دانند که ویتامین A از گیاهان (پروویتامین A) با ویتامین A فعال/پیش ساخته شده (رتینول) یکسان نیست. در بدن، ویتامین A فعال به صورت رتینول وجود دارد که به اسید چرب متصل است. بتاکاروتن، نوعی که عمدتا در گیاهان یافت می شود، ابتدا باید به ویتامین A فعال تبدیل شود تا در بدن مورد استفاده قرار گیرد. این در مخاط روده و کبد اتفاق می افتد.
بسیاری از اوقات، مقدار کامل ویتامین A موجود در یک غذای گیاهی به ویتامین A فعال تبدیل نمی شود، به خصوص اگر فردی روده ضعیفی داشته باشد که تبدیل را دشوار می کند. این یکی از دلایلی است که توصیه می شود از یک رژیم غذایی متنوع که شامل برخی از منابع حیوانی ویتامین A فعال است، استفاده کنید، زیرا استفاده از آنها برای بدن آسان تر است.
همچنین مثالی از این است که چرا درمان  بیماری التهابی روده یا سندرم روده تحریک پذیر بسیار مهم است، زیرا این نوع مشکلات گوارشی ممکن است توانایی بدن شما را برای استفاده مناسب از غذاهای سالم غنی از ویتامین A مسدود کند.

ویتامین A چیست؟

ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و تقویت کننده سیستم ایمنی است، به این معنی که به کاهش آسیب رادیکال های آزاد (یا استرس اکسیداتیو) کمک می کند. منظور از ویتامین محلول در چربی چیست؟ ویتامین A و سایر ویتامین های محلول در چربی این توانایی را دارند که از طریق چربی عبور کرده و در داخل چربی بدن یا اندام ها از جمله کبد ذخیره شوند. آنها همچنین می توانند از طریق سلول ها نفوذ کنند، برخلاف ویتامین های محلول در آب.
ویتامین A در بدن انسان می تواند یکی از سه شکل رتینول، رتینال و رتینوئیک اسید را داشته باشد. چگونه ویتامین A را از رژیم غذایی خود دریافت می کنید؟ از خوردن غذاهای کامل گیاهی و حیوانی که دو نوع مختلف ویتامین A را فراهم می کنند.
دو شکل اولیه ویتامین A که از غذاها به دست می‌آید عبارتند از بتاکاروتن (در برخی از غذاهای گیاهی، به ویژه آنهایی که به رنگ نارنجی، قرمز و زرد یافت می‌شود) و ویتامین A فعال که رتینول نیز نامیده می‌شود (در برخی از غذاهای حیوانی مانند تخم‌مرغ و کله پاچه یافت می‌شود. یا گوشت های اندام).

بهترین غذاها

چه غذاهایی سرشار از ویتامین A هستند؟ وقتی صحبت از غذاهای گیاهی حاوی ویتامین A می شود، یک قانون خوب این است که میوه ها و سبزیجاتی که به رنگ نارنجی، زرد یا قرمز هستند، احتمال زیادی برای تامین ویتامین A دارند.
از نظر غذاهای حیوانی غنی از ویتامین A، غذاهایی که به طور طبیعی دارای محتوای چربی بالاتری هستند (مانند تخم مرغ، کره، جگر یا لبنیات پرچرب) احتمال بیشتری برای تامین ویتامین A دارند زیرا این ویتامین محلول در چربی است. همانطور که می بینید، جگر بیشترین مقدار ویتامین A را دارد.

صیفی جات حاوی ویتامین آ:کلم پیچ 

118 گرم کلم پیچ پخته، آب پز، آبکش شده (بدون نمک) حاوی 172 میکروگرم ویتامین A  و 42 کالری است.
 

صیفی جات حاوی ویتامین آ:کاهو

36 گرم کاهو برگ سبز خرد شده حاوی 133 میکروگرم  و 5 کالری است.

صیفی جات حاوی ویتامین آ:کلم بروکلی 

180 گرم کلم بروکلی پخته، آب پز و آبکش شده (بدون نمک) حاوی 139 میکروگرم ویتامین A  و 63 کالری است.

پروتئین های حاوی ویتامین آ:شیر کامل 

244 گرم شیر کامل (3.25٪ چربی شیر، با ویتامین D اضافه شده) حاوی 112 میکروگرم و 149 کالری است.

پروتئین های حاوی ویتامین آ:تخم مرغ 

دو عدد تخم‌مرغ بزرگ و کامل 122 گرم حاوی 98 میکروگرم  و 182 کالری است.

پروتئین های حاوی ویتامین آ:کره 

1 قاشق غذاخوری (14.2 گرم) کره بدون نمک حاوی 97 میکروگرم (11٪ DV) و 102 کالری است.

میوه جات حاوی ویتامین آ: انبه

165 گرم تکه های انبه خام حاوی 89 میکروگرم ویتامین A و 99 کالری است.

فواید ویتامین آ برای بدن:

  • تقویت بینایی
  • تقویت سیتسم ایمنی بدن
  • التهاب را برطرف می کند
  • از سلامت پوست در داخل و خارج حمایت می کند
  • مبارزه با سرطان
  • از سلامت باروری حمایت می کند
  • سلامت استخوان ها را افزایش می دهد
  • کلسترول را کاهش می دهد