کدام میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین سی است؟

۰۵ اسفند ۱۴۰۲ 0 سلامت
کدام میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین سی است؟
وقتی به ویتامین C فکر می کنیم، مغز ما به طور خودکار تصویر یک پرتقال را تداعی می کند. این ارتباط عمدتاً به دلیل یکی از اولین آزمایش‌های علمی ثبت شده است - اما در واقع میوه‌ها و سبزیجات زیادی وجود دارند که ویتامین C بیشتری نسبت به پرتقال فراهم می‌کنند.

چرا ویتامین C مهم است؟

در دهه 1700، اسکوربوت یک مشکل بزرگ برای نیروی دریایی بریتانیا بود. اغلب دریانوردان سالم را از انجام وظایف خود باز می داشت. دکتر رابرت لیند این علائم را با تغذیه مرتبط کرد و آزمایشی را برای جداسازی موارد ضروری رژیم غذایی مردانش ترتیب داد.
او طیف وسیعی از محلول‌ها - از جمله سرکه، آب جو و مرکبات - را به گروه‌های مختلف داد و در حالی که بیشتر ملوانان حتی بدتر شدند، آنهایی که مرکبات مصرف کردند تنها در شش روز بهبودی کامل پیدا کردند. معلوم شد که این مردان کمبود ویتامین C داشتند.

فواید ویتامین C

علاوه بر کمک به درمان اسکوربوت، ویتامین C به جذب آهن کمک می کند. با کمک به تولید کارنیتین که چربی را موثرتر می سوزاند، خستگی را کاهش می دهد. کلاژن (یک اسید آمینه حیاتی برای ساخت عضلات، استخوان و مو) و هورمون ها (که به کنترل تمام عملکردهای اصلی بدن ما کمک می کند) را سنتز می کند. و از سیستم ایمنی بدن ما حمایت می کند. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ویتامین C به ما کمک می کند تا سطح استرس خود را مدیریت کنیم.
امروزه، در حالی که همه مرکبات منبع عالی ویتامین C هستند، ما بیشتر به پرتقال می چسبیم. و این چیز بدی نیست زیرا پرتقال دارای انبوهی از فواید سلامتی دیگر نیز می باشد: تصور می شود که سطح کلسترول را کاهش می دهد، سلامت قلب را تقویت می کند و خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش می دهد. اما بسیاری از مواد غذایی دیگر سرشار از ویتامین C هستند.

میوه های خانواده مرکبات

 ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است و به راحتی در پخت و پز از بین می رود. در اینجا میو های ویتامین جلوی ویتامین C ما هستند:
میوه (ویتامین C / 100 گرم)
  • انگور فرنگی سیاه (181 میلی گرم)
  • کیوی (93 میلی گرم)
  • توت فرنگی (59 میلی گرم)
  • پرتقال (53 میلی گرم)
  • لیمو (53 میلی گرم)
  • آناناس (48 میلی گرم)
  • انبه (36 میلی گرم)
  • گریپ فروت (31 میلی گرم)
همانطور که می بینید، پرتقال در واقع به مراتب پایین تر از این لیست است!

سبزیجات حاوی ویتامین سی

  • فلفل قرمز (142 میلی گرم)
  • کلم پیچ (120 میلی گرم)
  • کلم بروکلی (89 میلی گرم)
  • کلم بروکسل (85 میلی گرم)
  • فلفل دلمه ای (80 میلی گرم)
  • سرمه (62 میلی گرم)
  • گل کلم (48 میلی گرم)