رژیم غذایی دوران یائسگی: آناناس و روغن زیتون
۱۸ فروردین ۱۴۰۳ 0 سلامت
چرخه قاعدگی یک فرآیند طبیعی است که در دستگاه تناسلی زنان اتفاق می افتد. چرخه قاعدگی توسط هورمون ها تنظیم می شود. نقش حیاتی در باروری و سلامت باروری در زنان دارد. یائسگی یک فرآیند بیولوژیکی است که به معنای پایان سال های باروری زنان است. معمولاً در زنان 45 تا 55 ساله رخ می دهد، اما زمان دقیق آن می تواند متفاوت باشد. در دوران یائسگی، تخمدان ها به تدریج تولید هورمون های تولیدمثلی خود را کاهش می دهند و منجر به توقف قاعدگی می شوند. این تغییر در سطح هورمون می تواند منجر به علائم مختلفی شود و به معنای پایان باروری باشد. مراقبت از علائم یائسگی برای جلوگیری از اثرات شدید بالقوه بر سلامت جسمی، روانی و عاطفی زنانی که این تغییر زندگی را تجربه می کنند، بسیار مهم است. مواد غذایی وجود دارد که به مدیریت این علائم یائسگی کمک می کند و به سلامت جسمی، ثبات عاطفی و وضوح ذهنی کمک می کند.
رژیم غذایی دوران یائسگی:روغن زیتون
روغن زیتون می تواند در بهبود خشکی پوست در دوران یائسگی مفید باشد. روغن زیتون سرشار از ویتامین E است که آبرسانی می کند و به حفظ رطوبت در پوست کمک می کند و با ایجاد یک سد محافظ مانع از دست رفتن بیشتر آب می شود. روغن زیتون همچنین به مبارزه با استرس اکسیداتیو در پوست کمک می کند و به تحریک و خشکی پوست کمک می کند.
رژیم غذایی دوران یائسگی:مرغ
مرغ می تواند برای ارتقای سلامت مو و کاهش ریزش مو در دوران یائسگی مفید باشد. مرغ همچنین حاوی بیوتین، آهن و نیاسین است که با انتقال اکسیژن به فولیکول های مو باعث رشد مو شده و از شکستگی مو جلوگیری می کند.
رژیم غذایی دوران یائسگی:آناناس
آناناس می تواند به کاهش نفخ در دوران یائسگی کمک کند. آنزیم بروملین موجود در آناناس دارای خواص گوارشی طبیعی است که حرکات منظم روده را حفظ می کند و نفخ و ناراحتی را کاهش می دهد.
رژیم غذایی دوران یائسگی:کینوا
کینوا می تواند در پیشگیری و رفع ضعف عضلانی در دوران یائسگی مفید باشد. کینوا یک دانه غنی از مواد مغذی است که منبع عالی کربوهیدرات ها و اسیدهای آمینه ضروری است. از ضعف عضلانی جلوگیری می کند و توده عضلانی را حفظ می کند.
رژیم غذایی دوران یائسگی:کلم بروکلی
بروکلی می تواند در کاهش حساسیت سینه در دوران یائسگی مفید باشد. سبزی سبز حاوی ترکیباتی است که دارای خواص تنظیم کننده استروژن است، حساسیت سینه ها را کاهش می دهد و التهاب و استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می دهد.