کدام غذاها باعث اضطراب می شوند؟

۱۳ دی ۱۴۰۱ 0 سلامت
کدام غذاها باعث اضطراب می شوند؟
بر اساس جدیدترین مطالعات، اضطراب و تغذیه ارتباط نزدیکی با هم دارند. محققان استدلال می کنند که افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی اغلب رژیم های غذایی بی کیفیت دارند. میوه ها و سبزیجات کم هستند اما چربی و قند بالایی دارند. 

اضطراب و تغذیه

برخی از غذاها می توانند با افزایش قند خون به اضطراب کمک کنند. علاوه بر این، تعدادی از غذاهای راحتی که بسیاری از افراد در زمان استرس مصرف می کنند، در واقع می توانند باعث اضطراب شوند.
برای درمان اختلالات خلقی، تمایل به اصلاح رژیم غذایی وجود دارد و رژیم های غذایی کم قند و اسیدهای چرب بالا توصیه می شود.در زمان های اخیر، محققان بر ارزش احساسی غذا تمرکز کرده اند که می تواند سهم مهمی در انتخاب رژیم غذایی داشته باشد. 
مطالعات تایید می کنند که اضطراب و خوردن ارتباط نزدیکی با هم دارند. عادات غذایی در طول مراحل زندگی، از بارداری تا بزرگسالی، با اختلالات خلقی، رفتاری و اضطرابی مرتبط بوده است.
افزایش خطر ابتلا به شرایط متعدد از جمله چاقی، بیماری متابولیک، مشکلات سلامت روان و اضطراب با رژیم غذایی نامناسب اولیه مرتبط است. به ویژه در ماههای اولیه بارداری

کدام غذاها اضطراب زا هستند؟

  • نوشیدنی های شیرین
  • چای، قهوه و نوشیدنی های انرژی زا
  • شیرینی
  • گوشت و پنیر فرآوری شده
  • الکل

غذاهای اضطراب زا:‌نوشیدنی های شیرین

 به نظر می رسد که تنها 4 هفته رژیم غذایی غنی از قند، باعث افزایش اضطراب در بدن می شود. نوشیدنی‌های قندی دارای قند بالایی هستندفیبر هضم را کند می کند و به شما در جلوگیری از افزایش قند خون کمک می کند.

غذاهای اضطراب زا:‌چای، قهوه و نوشیدنی های انرژی زا

 ارتباط بین اضطراب و تغذیه، کافئین یکی از متهمان اصلی است. مصرف بیش از حد نوشیدنی های حاوی کافئین مانند قهوه، نوشیدنی های انرژی زا و چای می تواند به اضطراب کمک کند. کافئین یکی از پرمصرف ترین مواد روانگردان در جهان است. در غذاها و نوشیدنی هایی مانند شکلات، کاکائو، نوشابه های گازدار، قهوه، چای، یربا میت و نوشیدنی های انرژی زا مصرف می شود.
مصرف روزانه کافئین بیش از 400 میلی گرم می تواند با مسمومیت عمومی همراه باشد. مصرف بیش از حد آن می تواند باعث تاکی کاردی، فشار خون بالا، تحریک پذیری، اضطراب، بی خوابی و سایر علائم شود. 
یک دوز واحد کافئین (400 تا 480 میلی گرم) می تواند ساعات خواب را کاهش دهد. کمبود خواب ناشی از کافئین نیز می تواند باعث افزایش اضطراب شود. 


غذاهای اضطراب زا:‌شیرینی 

غذاهای غنی از قند می توانند باعث افزایش قند خون شوند که با اضطراب همراه است. اگر از اضطراب رنج می برید، از مصرف غذاهای حاوی قندهای اضافه خودداری کنید. اگر هوس شیرینی دارید، بهترین انتخاب میوه تازه است.
مطالعه اخیر نشان داد که افزایش خطرات اضطراب با مصرف غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند مرتبط است. مطالعات دیگر ارتباط بین شروع اضطراب و استرس و مصرف بیشتر غذاهای شیرین را نشان داده اند.

غذاهای اضطراب زا:‌گوشت و پنیر فرآوری شده 

در مورد ارتباط بین اضطراب و تغذیه، گوشت ها و پنیرهای فرآوری شده نیز نقش فعالی در این فرآیند دارند. این نوع غذاها با التهاب همراه هستند که طبق تحقیقات می تواند باعث اضطراب شود.

غذاهای اضطراب زا:‌الکل 

باور عمومی بر این است که الکل می تواند اثر آرام بخشی بر اختلالات اضطرابی داشته باشد. در واقع، نوشیدن مکرر الکل می تواند منجر به کمبود خواب و افزایش قند خون شود.علائم خماری مانند کم‌آبی، کم‌خوابی، و کمبود ویتامین‌های B می‌تواند منجر به اضطراب شود.
مطالعات نشان می دهد که مشکلات مربوط به مصرف الکل و اضطراب معمولاً در یک فرد رخ می دهد. با این حال، مکانیسم هایی که توسط آن رخ می دهد هنوز روشن نشده است.
افرادی که برای درمان اضطراب مشروبات الکلی می نوشند، احتمال بیشتری دارد که به الکل وابستگی پیدا کنند و احتمال بیشتری وجود دارد که اضطراب ادامه یابد. 
همانطور که می بینید، شواهد زیادی برای حمایت از ارتباط بین اضطراب و خوردن وجود دارد. اگر از اضطراب رنج می برید، اولین قدمی که می توانید بردارید این است که سعی کنید عادات غذایی خود را تغییر دهید.سعی کنید رژیم غذایی خود را تغییر دهید و مراقب تغییرات خلق و خو باشید.