۵ غذایی که خلق و خو را بهبود می بخشد
۱۳ دی ۱۴۰۱ 0 سلامتتحقیقات نشان داده است که غذاهایی که می خوریم می توانند بر روی شیمی مغز ما تأثیر بگذارند و در نتیجه خلق و خوی ما را تغییر دهند. مطالعات زیادی وجود دارد که اخیراً تلاش کرده اند بفهمند کدام غذاها باعث بهبود خلق و خو می شوند.
با این حال، مهم است که تأکید کنیم که خلق و خوی می تواند تحت تأثیر بسیاری از عوامل دیگر مانند استرس، محیط، بیماری ها و سایر بیماری ها باشد. برخی از غذاها وجود دارند که سلامت مغز و برخی اختلالات خلقی را بهبود می بخشند.
تحقیقات همچنین نشان داده است که برخی از کمبودهای غذایی مانند ویتامین B12، B9 و روی می تواند باعث علائم افسردگی و خلق و خوی ضعیف شود. مطالعات نشان می دهد که رژیم های غذایی غنی از غذاهای فرآوری شده، معمولی در کشورهای غربی، نه تنها با خلق و خوی ضعیف بلکه با خطر افسردگی نیز مرتبط است.
مصرف ناکافی مواد غذایی سالم و مغذی نیز با اختلالات خلقی و اضطراب همراه است.
غذاهایی که خلق و خو را بهبود می بخشد
- ماهی
- توت ها
- موز
- آجیل و دانه ها
- قهوه
غذاهای تقویت کننده خلق و خو:ماهی قزل آلا
ماهی هایی مانند سالمون غذاهای تقویت کننده خلق و خو هستند. در واقع، این ماهی به لطف فراوانی اسیدهای گازی امگا 3، با کاهش خطر افسردگی مرتبط است. یک مطالعه کره ای نشان می دهد که مصرف امگا 3، به شکل روغن ماهی، با بهبود خلق و خو، خطر ابتلا به افسردگی را کاهش می دهد.
غذاهای تقویت کننده خلق و خو:توت ها
تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان ممکن است به مدیریت اختلالات خلقی و التهاب مرتبط با افسردگی کمک کند. توت ها منبع غنی آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فنلی هستند.
توت ها همچنین رنگ خود را مدیون آنتوسیانین ها هستند، رنگدانه های خاصی با فعالیت آنتی اکسیدانی بالا. طبق تحقیقات، این ترکیبات با بهبود خلق و خوی مرتبط هستند.
غذاهای تقویت کننده خلق و خو:موز
موز سرشار از ویتامین B6 است که به تولید دوپامین و سروتونین، دو انتقال دهنده عصبی مرتبط با احساس خوشبختی کمک می کند. این میوه همچنین حاوی قند و فیبر است که با هم ثبات قند خون و خلق و خوی بهتری را فراهم می کند.
موز همچنین حاوی تریپتوفان، اسید آمینه ای است که در تنظیم سروتونین دخالت می کند، طبق مطالعات یکی از اصلی ترین هورمون های شادی. سطح نرمال سروتونین خلق و خوی خوب را حفظ می کند و از اختلالاتی مانند اضطراب و افسردگی جلوگیری می کند.
غذاهای تقویت کننده خلق و خو:آجیل و دانه ها
از میان غذاهای تقویت کننده خلق و خو، آجیل و دانه ها احتمالاً از مؤثرترین آنها هستند. مانند موز، این سبزیجات نیز سرشار از تریپتوفان هستند، ترکیبی که به طور غیرمستقیم بر شادی تأثیر می گذارد.
بر اساس مطالعات اخیر، مصرف آجیل با کاهش خطر افسردگی مرتبط است.برخی از این میوه ها، مانند گردو، منبع خوبی از امگا 3 هستند. مطالعات تایید می کنند که مقادیر کافی امگا 3 برای مقابله با حالت های افسردگی و سایر بیماری های جزئی مفید است.
غذاهای تقویت کننده خلق و خو:قهوه
آخرین مورد از غذاهای تقویت کننده خلق و خوی که من توصیه می کنم قهوه است. کافئین موجود در این نوشیدنی باعث افزایش ترشح انتقال دهنده های عصبی می شود که خلق و خو را بهبود می بخشد. با این حال، طبق تحقیقات، تنها کافئین نیست که تأثیر مثبتی بر خلق و خو دارد.مطالعات اخیر همچنین ارتباط معکوس بین مصرف قهوه و افسردگی را نشان داده است.