کدام سبزیجات حاوی ویتامین آ هستند؟‌هویج و کدوحلوایی

۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ 0 سلامت
کدام سبزیجات حاوی ویتامین آ هستند؟‌هویج و کدوحلوایی
ویتامین A در قسمت های مختلف بدن از جمله چشم، مغز، پوست، ریه ها، کلیه ها و غیره نقش مهمی ایفا می کند. منابع خوب ویتامین A کدامند؟ برخی از غذاهای برتر ویتامین A عبارتند از هویج، سیب زمینی شیرین و گوشت اندام.
بسیاری از مردم نمی دانند که ویتامین A از گیاهان (پروویتامین A) با ویتامین A فعال/پیش ساخته شده (رتینول) یکسان نیست. در بدن، ویتامین A فعال به صورت رتینول وجود دارد که به اسید چرب متصل است. بتاکاروتن، نوعی که عمدتا در گیاهان یافت می شود، ابتدا باید به ویتامین A فعال تبدیل شود تا در بدن مورد استفاده قرار گیرد. این در مخاط روده و کبد اتفاق می افتد.
بسیاری از اوقات، مقدار کامل ویتامین A موجود در یک غذای گیاهی به ویتامین A فعال تبدیل نمی شود، به خصوص اگر فردی روده ضعیفی داشته باشد که تبدیل را دشوار می کند. این یکی از دلایلی است که توصیه می شود از یک رژیم غذایی متنوع که شامل برخی از منابع حیوانی ویتامین A فعال است، استفاده کنید، زیرا استفاده از آنها برای بدن آسان تر است.
همچنین مثالی از این است که چرا درمان  بیماری التهابی روده یا سندرم روده تحریک پذیر بسیار مهم است، زیرا این نوع مشکلات گوارشی ممکن است توانایی بدن شما را برای استفاده مناسب از غذاهای سالم غنی از ویتامین A مسدود کند.

ویتامین A چیست؟

ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و تقویت کننده سیستم ایمنی است، به این معنی که به کاهش آسیب رادیکال های آزاد (یا استرس اکسیداتیو) کمک می کند. منظور از ویتامین محلول در چربی چیست؟ ویتامین A و سایر ویتامین های محلول در چربی این توانایی را دارند که از طریق چربی عبور کرده و در داخل چربی بدن یا اندام ها از جمله کبد ذخیره شوند. آنها همچنین می توانند از طریق سلول ها نفوذ کنند، برخلاف ویتامین های محلول در آب.
ویتامین A در بدن انسان می تواند یکی از سه شکل رتینول، رتینال و رتینوئیک اسید را داشته باشد. چگونه ویتامین A را از رژیم غذایی خود دریافت می کنید؟ از خوردن غذاهای کامل گیاهی و حیوانی که دو نوع مختلف ویتامین A را فراهم می کنند.
دو شکل اولیه ویتامین A که از غذاها به دست می‌آید عبارتند از بتاکاروتن (در برخی از غذاهای گیاهی، به ویژه آنهایی که به رنگ نارنجی، قرمز و زرد یافت می‌شود) و ویتامین A فعال که رتینول نیز نامیده می‌شود (در برخی از غذاهای حیوانی مانند تخم‌مرغ و کله پاچه یافت می‌شود. یا گوشت های اندام).

بهترین غذاها

چه غذاهایی سرشار از ویتامین A هستند؟ وقتی صحبت از غذاهای گیاهی حاوی ویتامین A می شود، یک قانون خوب این است که میوه ها و سبزیجاتی که به رنگ نارنجی، زرد یا قرمز هستند، احتمال زیادی برای تامین ویتامین A دارند.
از نظر غذاهای حیوانی غنی از ویتامین A، غذاهایی که به طور طبیعی دارای محتوای چربی بالاتری هستند (مانند تخم مرغ، کره، جگر یا لبنیات پرچرب) احتمال بیشتری برای تامین ویتامین A دارند زیرا این ویتامین محلول در چربی است. همانطور که می بینید، جگر بیشترین مقدار ویتامین A را دارد.

پروتئین های حاوی ویتامین آ:جگر گاو

85 گرم جگر گوشت گاو پخته و آب پز حاوی 17800 میکروگرم ویتامین A  و 128 کالری است.

پروتئین های حاوی ویتامین آ:روغن جگر ماهی 

 قاشق غذاخوری (13.6 گرم) روغن جگر ماهی حاوی 4080 میکروگرم ویتامین A و 123 کالری است.

صیفی جات حاوی ویتامین آ:سیب زمینی شیرین 

سیب زمینی شیرین پخته و آب پز (بدون پوست) متوسط (151 گرم) حاوی 1190 میکروگرم ویتامین A و 115 کالری است.

صیفی جات حاوی ویتامین آ:کدو حلوایی 

205 گرم کدو حلوایی پخته و پخته شده (کدوهای زمستانی، بدون نمک) حاوی 1140 میکروگرم ویتامین A  و 82 کالری است.

صیفی جات حاوی ویتامین آ: اسفناج

180 گرم)اسفناج پخته، آب پز و آبکش شده (بدون نمک) حاوی 943 میکروگرم ویتامین A و 41 کالری است.
 

صیفی جات حاوی ویتامین آ: هویج 

هویج خام متوسط حاوی 509 میکروگرم ویتامین A و 25 کالری است.

صیفی جات حاوی ویتامین آ: طالبی 

160 گرم طالبی خام حاوی 270 میکروگرم ویتامین آو 54 کالری است.