فواید فلفل برای سلامتی

۰۱ بهمن ۱۴۰۱ 0 سلامت
فواید فلفل برای سلامتی
آیا می خواهید خوب غذا بخورید بدون اینکه طعم را از بین ببرید؟ فلفل تند نه تنها خوشمزه است، بلکه فواید سلامتی غیرمنتظره ای نیز دارد! آمریکای مرکزی و جنوبی قرن ها قبل از اینکه کلمب فلفل را به اروپا آورد از فلفل تند استفاده می کردند. مردم بومی این منطقه از فلفل تند برای مصارف آشپزی و پزشکی استفاده می کردند. امروزه تحقیقات مدرن مزایای بیشتری را نشان می دهد.
یک ماده مغذی خاص در فلفل تند می تواند سلامت شما را بهبود بخشد. این ماده مغذی کپسایسین نام دارد. حرارت را در فلفل تند و سس تند تامین می کند. فواید غیرمنتظره کپسایسین برای سلامتی وجود دارد که محققان هنوز در حال شناسایی آن هستند.آیا می خواهید خوب غذا بخورید بدون اینکه طعم  آن را از بین ببرید؟ فلفل تند نه تنها خوشمزه است، بلکه فواید سلامتی غیرمنتظره ای نیز دارد! 

فلفل در سراسر جهان


فلفل چیلی جایی در آمریکای جنوبی منشا گرفته است، اگرچه محققان در مورد مکان دقیق آن بحث می کنند و شواهدی را برای برزیل، بولیوی، مکزیک و اطراف رشته کوه آند ذکر می کنند. پرندگان ممکن است مسئول پراکندگی بذر خود باشند زیرا تحت تأثیر کپسایسین شدید قرار نگرفته اند که سایر حیوانات را از خوردن انواع مختلف منع می کند.
انسان ها بین 5000 تا 7000 سال فلفل را کشت می کرده اند و آن را به یکی از قدیمی ترین گیاهان کشت شده شناخته شده تبدیل کرده است.
فرهنگ‌ها و غذاهای مختلف فلفل‌هایی با شکل‌ها، رنگ‌ها، اندازه‌ها و درجه‌های حرارت متفاوت دارند. فلفل را در آشپزی مکزیکی، تایلندی، اروپای شرقی، کره ای، چینی، مالزیایی، آفریقای جنوبی، ایتالیایی، مجارستانی و هندی خواهید یافت.
برخی از فرهنگ ها به فلفل دلمه ای مانند فلفل دلمه ای می چسبند و برخی دیگر برای طعم دادن به غذاهای محبوب به شدت به فلفل تند تکیه می کنند.
فلفل ها نیز قرن هاست که به صورت دارویی مورد استفاده قرار می گرفته اند. مایاها از فلفل قرمز برای درمان آسم، سرفه و گلودرد استفاده می کردند. و مردم توکانو در حوضه آمازون برای تسکین خماری از طریق بینی فلفل چیلی خرد شده و آب مصرف می کردند. سایر کاربردها عبارتند از قرار دادن میوه فلفل قرمز خرد شده روی پا برای درمان قارچ پای ورزشکاران و درمان مارگزیدگی با تهیه نوشیدنی از فلفل سبز پخته شده.

انواع فلفل

دو نوع اصلی فلفل وجود دارد - شیرین و تند. اما این یک ساده‌سازی دوتایی از یک پیوستار است که همانطور که دیدیم در واحدهای حرارتی اسکویل (SHUs) اندازه‌گیری می‌شود. این ترازو به نام ویلبر اسکوویل با نام خفیف، یک دانشمند محقق برای یک شرکت داروسازی در اوایل قرن بیستم، نام‌گذاری شده است و تندی و گرمای فلفل‌ها را اندازه‌گیری می‌کند.

انواع فلفل:فلفل شیرین 

فلفل های شیرین در مقیاس اسکویل پایین می آیند.انواع فلفل شیرین عبارتند از:
  • فلفل دلمه ای (حرارت متوسط 0 SHU)
  • فلفل دلمه ای کوچک (0)
  • فلفل شیشیتو (125)
  • فلفل موز (250)
  • فلفل فریگیتیلو (برای تهیه فلفل دلمه ای: 300 عدد)
  • فلفل کوبانل (550)
  • فلفل آنچو (1500)
  • فلفل پوبلانو (1500)
  • فلفل آناهیم (1500)
  • فلفل گیلاس (3750)

انواع فلفل:فلفل تند

فلفل تند از جایی شروع می‌شود که فلفل‌های شیرین ترک می‌کنند - می‌توانید سوزش را در حدود 5000 SHU احساس کنید. انواع متوسط گرم معمولاً تا 100000 SHU می رسد. در اینجا لیستی از فلفل های تند معمولی به همراه میانگین امتیاز اسکویل آنها آمده است:
  • فلفل جالاپینو (بسته به تنوع 2500 تا 8000 عدد)
  • فلفل سرانو (10000-23000)
  • فلفل هابانرو (10000-350000)
  • فلفل کاین (30000-50000)
  • فلفل اسکاچ (100000-300000)
فلفل آخر، یکی از مواد تشکیل دهنده غذاهای جامائیکایی، تقریباً به همان اندازه تند است که اکثر مردم می توانند بدون اینکه دچار نوعی ناراحتی شوند، تحمل کنند. 

رنگ و اندازه فلفل

فلفل ها از نظر اندازه و شکل متفاوت هستند. هابانروها کوچک و گرد هستند، در حالی که فلفل دلمه ای معمولاً بزرگ و چاق است. فلفل کاین بلند و لاغر به نظر می رسد.
فلفل دلمه ای و تند نیز در رنگین کمانی از رنگ های سفید، سبز، زرد، نارنجی، قرمز، بنفش، بنفش تیره، سیاه و قهوه ای وجود دارد. انواع مختلف فلفل در رنگ‌های متفاوتی وجود دارد و بسیاری از انواع فلفل با عبور از مراحل رسیدن رنگشان تغییر می‌کند.
برخی از نژادهای فلفل دلمه‌ای با رنگ‌های مختلف که در فروشگاه‌های مواد غذایی دیده می‌شوند، همان نوع فلفل دلمه‌ای هستند، فقط در نقاط رسیدن متفاوت. آنها سبز شروع می شوند، سپس زرد، نارنجی و در نهایت قرمز می شوند. Habaneros همچنین ممکن است سبز شروع شود و سپس قرمز یا نارنجی شود. و برخی از فلفل ها، مانند سیاه و سفید مجارستانی، قبل از اینکه قرمز شوند، بنفش تیره، تقریبا سیاه، شروع می شوند.

ویتامین های موجود در فلفل تند و شیرین


همانطور که ممکن است از چنین خانواده رنگارنگ میوه ها انتظار داشته باشید، فلفل های شیرین و تند دارای منابع بزرگ تغذیه ای هستند. آنها دارای بالاترین مقادیر ویتامین C در بین محصولات دیگر هستند و با رسیدن و تغییر رنگ غلظت آنها افزایش می یابد. فلفل سبز کمترین مقدار ویتامین C را دارد، در حالی که فلفل قرمز، زرد و نارنجی ویتامین C بیشتری دارد. در واقع، یک فلفل دلمه ای قرمز سه برابر یک پرتقال متوسط ویتامین C دارد، میوه ای که اغلب با این ماده مغذی مرتبط است.
فلفل ها سرشار از آنتی اکسیدان ها و پلی فنول ها هستند. آنها دو کاروتنوئید قدرتمند، لوتئین و زآگزانتین را که از بدن شما در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند و از سلامت چشم حمایت می‌کنند، تکان می‌دهند. فلفل دلمه ای قرمز و نارنجی نیز منابع غنی بتاکاروتن پیش ساز ویتامین A هستند.
فلفل همچنین منبع خوبی از فیبر، ویتامین E، ویتامین K و فولات و همچنین B6 و پتاسیم است. و فلفل تند گرمای خود را از ترکیب کپسایسین دریافت می‌کند که مسئول بسیاری از فواید سلامتی آن‌ها است.

فواید فلفل ها

همه فلفل ها، صرف نظر از حرارتی که ارائه می کنند، فواید سلامتی بسیار و متنوعی دارند. فلفل دلمه ای و تند هر دو حاوی مقداری کپسایسین هستند به جز فلفل دلمه ای که به دلیل وجود ژن مغلوب فاقد آن هستند. علیرغم این واقعیت، آنها هنوز هم به دلیل داشتن تعدادی آنتی اکسیدان بالا، مجموعه ای از مزایای سلامتی خاص خود را دارند. اما از آنجایی که بیشتر فلفل ها حاوی کپسایسین هستند، ما بر روی فواید سلامتی جزء فلفل تمرکز خواهیم کرد که هم گرما و هم سلامتی را به همراه دارد.

 فواید فلفلتقویت سیستم ایمنی بدن

کپسایسین موجود در فلفل با از بین بردن باکتری استرپتوکوک،  سیستم ایمنی را تقویت می کند. محققان پزشکی همچنین در حال مطالعه این  نقش بالقوه ترکیب فلفل در درمان عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک هستند.

فواید فلفل:ضدسرطان

کپسایسین موجود در فلفل ممکن است از راه های مختلفی با سرطان مبارزه کند. رشد و تقسیم سلولی را کند می‌کند و می‌تواند باعث آپوپتوز شود. آپوپتوز فرآیندی است که در آن محتویات سلول در بسته‌‌های کوچک غشایی برای جمع‌آوری زباله توسط سلول‌های سیستم ایمنی بسته‌بندی می‌شوند. فرایند مرگ برنامه ریزی شده سلول، سلول‌ها را در حین رشد از بین می‌برد، در این حالت سلول‌های سرطانی و آلوده به ویروس از بین رفته و در نتیجه تعادل در بدن حفظ می‌شود.

فواید فلفل:تسکین درد

ممکن است فکر کنید عجیب است که فلفل تند، که می‌تواند باعث کاهش درد شود. اما شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد وقتی کپسایسین به درستی مصرف شود و زمان‌بندی شده باشد، می‌تواند برخی از سیگنال‌های درد را از مغز مسدود کند و باعث کاهش درد شود.به نظر می رسد خوردن فلفل تند حساسیت به درد را کاهش می دهد.

فواید فلفل:کاهش وزن

این واقعیت که ما از فلفل های تند به عنوان "تند" یاد می کنیم، سرنخی از سودمندی بالقوه آنها در کاهش وزن ارائه می دهد. مطالعات نشان داده است که تغذیه افراد با فلفل قرمز ممکن است منجر به کاهش اشتها و کاهش مصرف غذا شود. 

فواید فلفل:سلامت قلب

کپسایسین موجود در فلفل ممکن است با تحریک تولید اکسید نیتریک از سیستم قلبی عروقی شما محافظت کند و رگ‌های خونی را گشاد می‌کند و به قلب شما کمک می‌کند کارآمدتر کار کند. یک مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به ایسکمی (تامین خون محدود به برخی از قسمت‌های بدن) زمانی که به آن‌ها تکه‌های پوستی حاوی کپسایسین مجهز شده بودند، می‌توانستند طولانی‌تر ورزش کنند.
خوردن فلفل، به ویژه فلفل های تند، می تواند فشار خون بالا را کاهش دهد،سایر چربی های خون را کاهش می دهد و از یکپارچگی آئورت، که بزرگترین شریان بدن شما است، حمایت می کند. این مکانیسم ها به عنوان سلامت قلب بهتر نشان داده می شوند .