خواص درمانی کدو حلوایی /سلامت قلب و کنترل قندخون
۱۰ آذر ۱۴۰۱ 0 سلامتدر حالی که کدو تنبل، کدو سبز و کدوهای تزئینی تخیل ما را به خود جلب می کنند، آنها بخش کوچکی از دنیای کدو حلوایی را نشان می دهند. بیش از 100 نوع کدو حلوایی وجود دارد که شامل دو دسته اصلی تابستانی و زمستانی است. کدو حلوایی زمستانه به دو دسته خوراکی و غیر خوراکی تقسیم می شود که دومی هم اهداف تزئینی و هم کاربردی دارد. البته، اگر با طیف گسترده ای از کدو حلوایی زمستانی آشنا نیستید، ممکن است برخی از خوشمزه ترین و مغذی ترین غذاها را صرفاً به این دلیل که آنها را با تزئینات سفره اشتباه گرفته اید، از دست بدهید. بیایید به سراغ این سبزیجات همه کاره برویم و برخی از مزایای سلامتی کدو حلوایی را بررسی کنیم.
کدوحلوایی در کجاها کاشته می شود؟
کلمه کدو حلوایی از واژه بومیان آمریکایی ناراگانست askutasquash گرفته شده است که به معنای خام یا نپخته خورده می شود.چرا؟ چون که انواع مختلفی از کدو حلوایی مانند کدو سبز وجود دارد که میتوان بدون پختن آن را با خیال راحت مصرف کرد. اما چه به صورت خام و چه پخته مصرف شود، گوشت و دانه ها کربوهیدرات، چربی های سالم و منبع غنی از ریز مغذی ها را فراهم می کنند. کدوی زمستانه پوست سخت را نیز میتوان توخالی و خشک کرد و سپس برای انتقال آب یا مواد غذایی دیگر استفاده کرد.
اولین کدوی وحشی حدود 100000 سال پیش در مکزیک ظاهر شد. و بیش از 8000 سال است که کشت میشوند و به یکی از قدیمیترین محصولات اهلی دنیا تبدیل میشوند. گونه های وحشی از شمال تا مرکز کنونی ایالات متحده و تا جنوب آرژانتین گسترش یافتند. شما می توانید کدوی قهوه ای مایل به زرد، نارنجی، سبز، آبی، زرد و سفید را پیدا کنید - رنگی یکدست و راه راه.
انواع کدو حلوایی
انواع اصلی کدو حلوایی به کدوی تابستانی و زمستانی معروف است. کدوهای تابستانی معمولا کوچکتر هستند (البته اگر کدو سبز می کارید و برداشت را برای چند روز فراموش می کنید، برای میوه هایی به اندازه پاهای کودک نوپا آماده باشید!) و قبل از اینکه پوست و دانه ها شروع به سفت شدن کنند می خورند. رشد کدوهای زمستانه بیشتر طول می کشد، متقارن کمتری دارند و پوسته های سفت شده ای دارند که هم صاف یا هم بافت هستند.
کدو تنبل معروف ترین نوع کدو حلوایی زمستانه است. بیشتر کدو تنبل ها برای اهداف تزئینی (Hello jack o’lanterns!) به جای اهداف خوراکی پرورش داده می شوند. اما، مطمئنا، می توانید پای کدو تنبل، نان، سوپ و سایر غذاهای دلچسب پاییزی را از این سبزیجات نارنجی و بزرگ زمستانی درست کنید. با کمال تعجب، بیشتر کدو تنبل های کنسرو شده اصلا کدو تنبل نیستند، بلکه انواع دیگر کدوهای زمستانی مانند Delicious و Boston Marrow هستند.
کدو حلوایی، کدو حلوایی زمستانی است که عمدتاً برای اهداف تزئینی و ذخیرهسازی رشد میکند، زیرا پوستههای سخت و گوشتی ناخوشایند یا حتی غیرقابل خوردن دارند. کدوها خانه های پرنده، کاسه و سازهای کوبه ای دوست داشتنی می سازند.
فواید کدوحلوایی برای سلامتی
کدو حلوایی سرشار از آنتی اکسیدان ها، به ویژه بتاکاروتن، ویتامین C و پلی فنول ها است. این مواد مغذی به بدن ما کمک می کنند تا با تعدادی از بیماری های مزمن از جمله دیابت نوع 2، بیماری های قلبی عروقی و برخی سرطان ها مبارزه کند. نشان داده شده است که سطوح بالاتر بتاکاروتن در گردش خون، به ویژه، مرگ و میر ناشی از همه علل را کاهش می دهد.
خواص کدوحلوایی:تقویت بینایی
خوردن کدو حلوایی به طور منظم می تواند بینایی شما را نیز قوی نگه دارد. بتاکاروتن و لوتئین موجود در کدو حلوایی و همچنین ویتامین C و سایر آنتی اکسیدان ها و ضد التهاب ها برای چشم مفید هستند و می توانند از آب مروارید و دژنراسیون ماکولا جلوگیری کنند.
خواص کدوحلوایی:تقویت قلب
کدو حلوایی می تواند قلب شما را از طریق ذخیره فراوان کاروتنوئیدها حفظ کند، که می تواند به کاهش فشار خون، کاهش التهاب و کاهش بیان ژن های خاص مرتبط با بیماری قلبی کمک کند. تجزیه و تحلیل سال 2016 از مجموعه داده های روستایی چین در دهه 1980 نشان داد که هر چه مردم میوه و سبزیجات بیشتری بخورند، بیشتر از بیماری قلبی و همچنین سرطان معده و سکته محافظت می شوند. و به ویژه کدوهای زرد و نارنجی با اجتناب از این بیماری ها مرتبط بودند.
خواص کدوحلوایی:کنترل قندخون
کدو موز به طور سنتی به عنوان درمان کاهش قند خون در شمال غرب ایران و همچنین چین و مکزیک استفاده می شود. محققان در ایران قدرت کدو موز را در کنترل گلوکز خون در بیماران دیابتی بدحال آزمایش کردند. آنها دو دوز در روز دوز پودر کدو موز به مدت سه روز به بیماران دادند و قند خون و میزان انسولین مورد نیاز هر بیمار را اندازه گرفتند. در عرض 72 ساعت، میانگین گلوکز خون بیماران از 215 به 178 میلی گرم در دسی لیتر کاهش یافت، در حالی که نیاز به انسولین حدود 20 درصد کاهش یافت. این مطالعه که در سال 2018 منتشر شد، نتیجه گرفت که پودر کدو موز یک درمان "سریع و موثر" برای بیماران دیابتی بدحال است.
خواص کدوحلوایی:مو و پوست
اگر می خواهید مو و پوست سالمی داشته باشید، از خوردن کدو حلوایی غافل نشوید. چندین ترکیب موجود در کدو، به ویژه بتاکاروتن، با میکروبیوم پوستی (پوست) سالم مرتبط است.
خواص کدوحلوایی:ترکیبات ضد سرطان
فواید سلامتی انواع کدو حلوایی مانند کدو سبز بی شمار است: آنها حاوی ترکیبات زیست فعال بسیاری هستند که با سرطان مبارزه می کنند. و آنها این کار را به روشهای مختلف انجام میدهند: از مبارزه با ژنوتوکسینها (عوامل سمی که به مولکولهای DNA آسیب میزنند و باعث جهش و تومور میشوند) و سیتوتوکسینها (ترکیباتی که به همه سلولها صدمه میزنند، تقریباً بیرویه)، تا شروع مرگ برنامهریزیشده سلولی در سلولهای آسیبدیده که در غیر این صورت ممکن است تبدیل شوند. سرطانی (فرآیندی که به عنوان آپوپتوز شناخته می شود).
راههای مصرف کدو حلوایی
برش کدو حلوایی که سرشار از فواید سلامتی است.کدو حلوایی فوقالعاده سالم و همهکاره است و در بسیاری از غذاها و با روشهای مختلف پخت و پز بسیار خوب است. میتوانید کدو حلوایی زمستانی یا تابستانی را بپزید، کباب کنید یا بخارپز کنید، یا آن را با سبزیها در آب تفت دهید تا طعم آجیلی آن را نشان دهید. کدو حلوایی تابستانی نیز در گریل بسیار عالی است. کدو حلوایی زمستانه را نیز می توان کباب کرد، اما بهتر است ابتدا آن را بخارپز کنید تا قبل از پختن داخل آن، بیرون آن نسوزد.
کدو حلوایی می تواند طعم دهنده، حجیم و بافت و تنوع در سوپ ها و خورش ها باشد. می توانید آن را به صورت تکه تکه رها کنید یا آن را پوره کنید. می توانید کدو حلوایی سالم را در سس های گوجه فرنگی خانگی پنهان کنید. کدو حلوایی تابستانی تازه، خام یا بخارپز، افزودنی عالی برای سالاد است. و مکعب های کدو حلوایی زمستانی پخته شده می توانند طعم، جویدن و حتی کمی ترد را برای یک سالاد زمستانی دلچسب فراهم کنند. کدوهای تابستانی می توانند با ترکیب بادمجان و گوجه فرنگی به کار روند.کدو حلوایی و کدو سبز هر دو به عنوان پاستا نیز می توانید استفاده کنید.کدو حلوایی زمستانه را می توان پوره کرد و در محصولات پخته شده و کیک ها استفاده کنید