فواید هویج برای سلامتی
۲۹ دی ۱۴۰۱ 0 سلامتخواص هویج:منبع غنی از کاروتنوئیدهای رژیمی
همانطور که از نام آنها پیداست، هویج سرشار از ترکیبات گیاهی به نام کاروتنوئیدها است – این ترکیبات در ریشه، قسمتی که ما از خوردن آن بیشتر لذت می بریم، تجمع می یابند. حدود 80 درصد از کاروتن های موجود در هویج نوعی به نام بتاکاروتن است و اغلب به عنوان پرو ویتامین A شناخته می شود زیرا ما آنها را در روده خود به ویتامین A تبدیل می کنیم. اکثر این کاروتنوئیدها به جای هسته در گوشت یا قسمت بیرونی ریشه قرار دارند. کاروتنوئیدها نقش مهمی در بینایی دارند .
کاروتنوئیدها همچنین به حفظ عملکرد خوب سیستم ایمنی کمک می کنند، برای پوست و پیری سالم مهم هستند و از غشاهای مخاطی ما در مناطق مهمی مانند سیستم تنفسی حمایت می کنند.
جالب اینجاست که وقتی هویج را با تفت دادن، پختن، کبابی کردن یا مایکروویو میپزیم، میتوانیم محتوای کاروتنوئید آنها را بهبود بخشیم یا حداقل حفظ کنیم. پوره شده و با کمی چربی یا روغن لذت ببرید و توانایی خود را در جذب محتوای پرو ویتامین A حتی بیشتر افزایش دهید.
خواص هویج:تعادل کلسترول و سلامت قلب
هویج منبع فیبر و همچنین ویتامین C است که به خواص محافظتی قلب کمک می کند. همچنین به نظر می رسد هویج به اصلاح جذب کلسترول کمک می کند و در نتیجه ممکن است تعادل کلسترول را بهبود بخشد.
خواص هویج:کاهش وزن
کم کالری و منبع خوبی از فیبر، تحقیقات نشان می دهد که گنجاندن سبزیجات مانند هویج در رژیم غذایی به افزایش سیری و احساس سیری کمک می کند. با این وجود، برخی از برنامههای کاهش وزن، مانند برنامههای رژیم غذایی کم کربوهیدرات، توصیه میکنند از مصرف هویج اجتناب کنید، زیرا آنها کمک بیشتری به کربوهیدراتهای ساده میکنند. این رویکرد سایر فواید سلامتی هویج و این واقعیت را نادیده می گیرد که وقتی به شکل کامل خورده می شود، ساختار، فیبر و محتوای بالای آب هویج به کاهش اشتها کمک می کند. شیرینی طبیعی آنها همچنین ممکن است در کاهش سایر قندها در رژیم غذایی مفید باشد.
خواص هویج:ضد سرطان
ترکیبات گیاهی محافظ به این معنی است که هویج با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است، اگرچه شواهدی برای حمایت از این موضوع قطعی نیست.
کاهش خطر ممکن است به دلیل این واقعیت باشد که افرادی که تمایل بیشتری به خوردن یک رژیم غذایی سالم، غنی از طیف گسترده ای از سبزیجات دارند، هویج مصرف می شود.
خواص هویج: سلامت روده
مطالعات تأیید میکنند که این سبزی نقش پربیوتیکی دارد، به این معنی که فیبر هویج منبع خوبی از سوخت برای باکتریهای مفیدی است که در روده زندگی میکنند. بسیاری از این باکتری های روده اسیدهای چرب زنجیره کوتاه تولید می کنند که نه تنها برای روده بلکه برای سلامتی ما نیز مفید است.
آیا هویج برای همه بی خطر است؟
برای اکثر مردم، و به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سالم، هویج به طور کلی بی خطر شناخته می شود مگر اینکه به آن حساسیت داشته باشید.
مصرف بیش از حد هویج ممکن است منجر به بیماری به نام کاروتنمی شود که در آن پوست ظاهری زرد به خود می گیرد. مصرف روزانه حدود 1 کیلوگرم هویج آبشده یا خام نیز در موارد نادر با نوتروپنی (کاهش سطح گلبولهای سفید خون) و آمنوره (قطع پریود) مرتبط است.