خواص غذایی شلغم
۲۸ دی ۱۴۰۱ 0 سلامتیکی از دلایل ممکن است ماهیت ترکیبی آن باشد. شلغم یک سبزی ریشه ای غنی از کربوهیدرات است، اما به اندازه برخی از ریشه های نشاسته ای یا شیرین پر کالری نیست (و بنابراین شیرین نیست). همچنین مانند تربچه تیز است، اما نه به آن تیز، به خصوص وقتی پخته شود.
ثانیا شلغم از طبقه گرایی رنج می برد. حتی در زمانهای قدیم (شلغم یکی از قدیمیترین سبزیجات کشتشده در جهان است)، شلغم بهعنوان غذای درجه دو و غذای مردم فقیر شناخته میشد. رومی ها آنها را به سمت افرادی که دوست نداشتند پرتاب می کردند.
و ثالثاً، شلغم یک ریشه بسیار سفید است، و این باور نادرست وجود دارد که همه غذاهای سفید فاقد مواد مغذی هستند. در حالی که این تقریباً در مورد آرد سفید و شکر صادق است، غذاهای زیادی وجود دارد که از زمین به دست می آیند که سفید یا سفید و مملو از ترکیبات تقویت کننده سلامت هستند - قارچ، گل کلم، سیر و پیاز به شلغم می پیوندند تا این دسته را نشان دهند. .
شلغم چیست؟
شلغم ریشه خوراکی زیرگونه Brassica rapa راپا است، شبیه سایر سبزیجات ریشه ای مانند چغندر، تربچه، ازگیل و هویج. آنها مستقیماً در یک ساختار واحد رشد می کنند که به عنوان واحد ذخیره مواد مغذی گیاه عمل می کند. نام «شلغم» از انگلیسی قدیم «turned neep» گرفته شده است - یعنی نِیپ (سبزیجات ریشه ای) که روی تراش چرخانده می شود (از این رو خطوط دایره ای روی سطح آن که به موازات زمین هستند).
شلغم یک سبزی ریشه نسبتاً بزرگ است که قطر آن در ضخیم ترین حالت اغلب به سه اینچ می رسد. برگها و ریشه هر دو خوراکی هستند، اگرچه برای برخی از کامها طعم نسبتاً خشن یا حداقل شدید دارند. سبزی شلغم خاکی و کمی تند و شبیه سبزی های برگ دار مانند آروگولا و سبزی خردل است.
به طور معمول، ریشه شلغم تا حدودی تلخ است، با نتهای طعمی تند و شبیه تربچه، اگرچه شلغم خوب که مدتی را در خاک سرد سپری کرده باشد، میتواند به طرز شگفتآوری شیرین باشد. هنگامی که شلغم پخته می شود، برخی از نشاسته ها به شکر تبدیل می شوند و همچنین به شلغم طعم شیرین تر و خاکی تری می دهند.
انواع شلغم
شلغم در انواع و رنگ های زیادی وجود دارد. شلغم های بنفش و سفید رایج ترین هستند، اما شلغم های قرمز، زرد و سبز را نیز می توانید پیدا کنید، به خصوص در بازارهای کشاورزان و ...
شلغم های اروپایی با رویه ارغوانی یا قرمز رایج ترین انواع شلغم هستند. آنها همچنین معمولاً بزرگترین انواع شلغم هستند.
محبوب ترین نوع ژاپنی هاکوری یا شلغم توکیو است. کوچک و سفید، باغبانان آن را به دلیل توسعه سریع آن ترجیح می دهند. در کمتر از شش هفته می توانیدشلغمهای بزرگ داشته باشید.
ارزش غذایی شلغم
شلغم منبع خوبی از ویتامین C و پتاسیم است و همچنین دارای فیبر مهم پربیوتیکی به نام اینولین است.در یک فنجان شلغم پخته و له شده، مواد مغذی زیر را خواهید یافت:
- کالری 50.6 کیلو کالری
- پروتئین 1.6 گرم
- کربوهیدرات 11.6 گرم
- چربی 0.2 گرم
- فیبر 4.6 گرم
- ویتامین C 44% DV
- ویتامین B6 8% DV
- فولات 5% DV
- کلسیم 8% DV
- منیزیم 5% DV
- پتاسیم 12% DV
- فسفر 6% DV
- منگنز 8% DV
سبزی شلغم به خودی خود یک نیروگاه تغذیه ای است و سرشار از ویتامین C، فولات، کلسیم، مس و منگنز است.
فواید شلغم برای سلامتی
شلغم با تمام آن ویتامین ها، مواد معدنی، مواد شیمیایی گیاهی و فیبر، باید واقعا برای شما مفید باشد.
فواید شلغم: سلامت قلب و ریه
طبق طب سنتی تبت، شلغم می تواند به کاهش خستگی کمک کند و می تواند بدن را سم زدایی و تقویت کند. یکی از مکانیسمهایی که ممکن است از طریق آن این مزایا به دست بیاید، ارتقای تحمل هیپوکسی است، که روشی فانتزی برای گفتن توانایی عملکرد در شرایط کم اکسیژن است. این به سلامت قلب مربوط می شود، زیرا استفاده کارآمدتر از اکسیژن به این معنی است که قلب مجبور نیست آنقدر قوی پمپاژ کند، و احتمال اینکه فرد دچار تنگی نفس شود کمتر است.
فواید شلغم:ضد سرطان
یکی از بهترین مکانیسمهایی که گلوکوزینولاتها میتوانند از فعالیت سرطانی جلوگیری کنند، آپوپتوز یا مرگ برنامهریزیشده سلولی است. سلولهای طبیعی زمانی که پیر یا مجروح میشوند، به نفع ارگانیسم خود تخریب میشوند. یکی از مشخصه های سلول های سرطانی امتناع خودخواهانه از خود تخریبی است.
فواید شلغم: تقویت کننده معده
در حالی که بسیاری از مردم در مورد اینکه آیا پروتئین کافی دریافت می کنند یا خیر، وسواس دارند، یک ماده مغذی دیگر وجود دارد که ما تقریباً در سطح جهانی کم مصرف می کنیم - فیبر. به طور خاص، اکثر مردم به شدت دچار کمبود فیبر پری بیوتیک هستند، که منبع اصلی تغذیه میکروبیوتا در روده، به ویژه روده بزرگ است. شلغم از جمله غذاهایی است که دارای بالاترین مقدار فیبر پری بیوتیک از جمله اینولین است.
فواید شلغم و دیابت نوع 2
اولین گزینه درمانی برای بسیاری از موارد دیابت نوع 2، داروی متفورمین است که در چندین مسیر برای تثبیت گلوکز خون عمل می کند. برگ شلغم حاوی ترکیباتی است که به نظر میرسد کار مشابهی را انجام میدهند، که محققان را به این فکر واداشت که آیا این دو با هم میتوانند عملکرد دیگری را تقویت کنند یا در آن اختلال ایجاد کنند.
فواید شلغم:خاصیت ضد التهابی
ریشه شلغم همچنین به کنترل گلوکز خون کمک می کند، هم با بهبود کارایی انتقال گلوکز (به طوری که قند در خون باقی نمی ماند) و هم با تقویت فعالیت آنزیمی که انسولین و هورمون "مخالف" آن، گلوکاگون را متعادل می کند. سطح قند خون را افزایش می دهد.