آیا گیلاس برای دیابت مفید است؟

۱۳ دی ۱۴۰۱ 0 سلامت
آیا گیلاس برای دیابت مفید است؟
آیا گیلاس و دیابت می توانند با هم کنار بیایند؟ تا همین اواخر، پزشکان به بیماران دیابتی توصیه می کردند که میوه ها را به دلیل قند موجود در آنها مصرف نکنند.
اگر دیابت دارید، مهم است که سطح قند خون خود را کنترل کنید. برای این کار باید میزان کربوهیدرات خود را کنترل کنید. میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات منبع سالمی از کربوهیدرات ها هستند. بنابراین گیلاس و سایر انواع میوه ها یک گزینه هستند، مهم این است که آنها را در مقادیر کم مصرف کنید.

شاخص گلیسمی گیلاس 

همانطور که می دانیم، شاخص گلیسمی بر اساس محتوای کربوهیدرات یک ماده غذایی خاص بر سطح قند خون نشان می دهد. هر چه شاخص گلیسمی بالاتر باشد، قند خون بیشتر می شود.
گیلاس دارای شاخص گلیسمی 62 است، بنابراین میوه ای با شاخص گلیسمی متوسط ​​است که نباید با آلبالو سیاه، نوعی گیلاس ترش و تلخ، که 22 است، اشتباه گرفت.

تحقیقات صورت گرفته:

گیلاس و دیابت ترکیبی هستند که در سال های اخیر در نقاط مختلف جهان مورد مطالعه قرار گرفته است.
گیلاس یکی از غنی ترین منابع آنتوسیانین و مواد آنتی اکسیدانی است و در فعالیت آنتی اکسیدانی موثرتر از ویتامین C و چهار برابر قویتر از ویتامین E است.آنتوسیانین ها رنگدانه های قرمز رنگی هستند که رنگ مشخصه گیلاس را می دهند. این ترکیبات با پیشگیری از بیماری های سبک زندگی مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی عروقی مرتبط هستند.
مصرف غذاهای فعال زیستی، مانند گیلاس، ترکیبی منحصر به فرد از مواد مغذی گیاهی را فراهم می کند که با هم کار می کنند تا فواید سلامتی را ارائه دهند. اثرات آنها می تواند یک هدف جالب برای بهینه سازی مدیریت عوارض طولانی مدت دیابت باشد.
در مورد گیلاس و دیابت، یک مطالعه فرانسوی وجود دارد که نشان می‌دهد این میوه‌ها عملکرد عروقی و عوارض کبدی را عادی می‌کنند و در نتیجه خطر اختلالات متابولیک دیابتی را کاهش می‌دهند. 
طبق  مطالعات محققان پرتغالی، این میوه های خوشمزه دارای پتانسیل ضد دیابت هستند که استفاده از آنها را در مکمل های غذایی و کاربردهای دارویی جدید تشویق می کند.
به گفته محققان،در مورد ترکیب گیلاس و دیابت، به شرطی که مقدار کمی مصرف کنید، مشکلی وجود ندارد.