آیا مریم گلی قند خون را کاهش می دهد؟
۲۸ آبان ۱۴۰۱ 0مطالعات اخیر نشان می دهد که مریم گلی قند خون را کاهش می دهد و این خبر خوبی برای مبتلایان به دیابت است.
دیابت یک بیماری متابولیک مزمن است که با هیپرگلیسمی پایدار مشخص می شود. ممکن است به دلیل کاهش ترشح انسولین، مقاومت بدن در برابر دومی یا هر دو باشد.
هیپرگلیسمی مزمن، همراه با سایر مشکلات متابولیک، می تواند باعث آسیب های ناتوان کننده و تهدید کننده زندگی و عوارض سلامتی شود. در این میان بیماری های قلبی عروقی از همه مهمتر هستند.
خبر کاهش قند خون مریم گلی توجه بیماران دیابتی را برانگیخته است. عوارض جانبی مصرف انسولین و داروهای هیپرگلیسمی در واقع علاقه روزافزونی را در بین این نوع بیماران برای استفاده از محصولات طبیعی با فعالیت ضد دیابت برانگیخته است.
گیاهان سرشار از آنتی اکسیدان های طبیعی هستند و در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شوند. اثر کاهش دهنده قند خون بسیاری از این گیاهان توسط مطالعات بالینی تایید شده است. بر اساس مطالعات حیوانی، بیش از 400 گیاه وجود دارد که قادر به کاهش قند خون هستند. یکی از آنها مریم گلی است.
کاهش قند خون:مریم گلی
یک مطالعه ایرانی بر روی 80 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2، 19 مرد و 51 زن انجام شد. بیماران قرص مریم گلی (150 میلی گرم عصاره) را 3 بار در روز دریافت کردند. نتایج نشان داد که مریم گلی می تواند برای کاهش گلوکز پس از غذا در بیماران دیابتی مفید باشد. برای کاهش گلوکز خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله، ممکن است دوزهای بالاتری لازم باشد.
یک مطالعه بسیار جدید بر روی موش ها، اثرات عصاره برگ مریم گلی را که به مدت 5 هفته به حیوانات داده شد، بررسی کرد. تنها پس از 2 هفته، مریم گلی سطح گلوکز خون را کاهش داد و همچنین حساسیت به انسولین را بهبود بخشید.
برای بازگشت به سوال اصلی، آیا مریم گلی قند خون را کاهش می دهد؟ با توجه به مطالعات صورت گرفته، بله، اما برای تایید این خاصیت به مطالعات بیشتری نیاز است. به نظر می رسد شرایط برای کاربرد آینده این گیاه در درمان دیابت مناسب است.