تاثیر کیوی بر قندخون
۲۳ آبان ۱۴۰۱ 0 آشپزیدیابت یکی از بزرگترین بحران های بهداشت جهانی است که 415 میلیون بزرگسال را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. دیابت نوع 2 تقریباً 90 درصد از کل موارد دیابت را تشکیل می دهد.حفظ سطح طبیعی گلوکز خون از طریق رژیم غذایی یک هدف اصلی در مدیریت دیابت است.
کیوی یک غذای غنی از مواد مغذی و منبع عالی ویتامین C است، 100 گرم تفاله میوه حاوی 92.7 میلی گرم است. برای درک بهتر رابطه بین کیوی و دیابت، دانستن اثرات ویتامین C بر متابولیسم مهم است.
شاخص گلیسمی کیوی
شاخص گلیسمی بر اساس محتوای کربوهیدرات یک ماده غذایی خاص بر سطح قند خون نشان می دهد. هر چه شاخص گلیسمی بالاتر باشد، قند خون بالاتر است.
جالب است بدانید که شاخص گلیسمی کیوی نسبتاً پایین است و حدود 4 درجه است. در واقع، با توجه به مقیاس شاخص گلیسمی، مقدار آن پایین است:
شاخص گلیسمی از
- 1 تا 55 = پایین
- 56 تا 69 = متوسط
- 70 و بالاتر = زیاد
کیوی یکی از بهترین منابع غذایی ویتامین C است که 100 گرم پالپ حاوی 160 میلی گرم است. تحقیقات نشان داده است که مصرف 2 کیوی در روز به طور قابل توجهی سطح ویتامین C پلاسما را افزایش می دهد.
کیوی تازه خورده شده دارای اثر گلیسمی پایینی است، بنابراین برای کسانی که هم از دیابت و هم از پیش دیابت رنج می برند، گزینه مناسبی محسوب می شود.
از آنجایی که هایپرگلیسمی با افزایش استرس اکسیداتیو همراه است، نقش آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C در پیشگیری از دیابت و کاهش عوارض پیشنهاد خوبی است.
مطالعات نشان داده است که ترکیب کیوی با غلات صبحانه پاسخ گلیسمی را بهبود می بخشد.
فیبر کیوی ظرفیت نگهداری آب بسیار بالایی دارد. وقتی خورده می شود، فیبر آب را جذب می کند تا مانند ژل متورم و غلیظ شود. همانطور که صبحانه هضم می شود، به قندهای کوچکتر تجزیه می شود و این قندها آهسته تر در ژل حرکت می کنند. همه اینها مشخص می کند که قند با سرعت کمتری در خون جذب می شود و انرژی کندتر تامین می شود..
اگرچه بسیاری فکر می کنند که میوه را نمی توانندافراد دیابتی بخورند. اما تحقیقات نشان داده است که میوه های کم گلیسمی و کربوهیدرات پایین اثرات مفیدی بر قند خون دارند. کیوی یکی از این میوه هاست.
بر اساس مطالعات انجام شده می توان گفت که کیوی و دیابت با هم سازگار هستند، می توانید روزانه 1 تا 2 عدد مصرف کنید.