آیا زردآلو برای دیابت مفید است؟
۲۶ آبان ۱۴۰۱ 0 آشپزی زردآلو سرشار از فیبر است و مانند سایر انواع میوه ها، مصرف منظم آن می تواند به شما کمک کند تا سالم بمانید. اما آیا زردآلو برای دیابت مفید است؟ برای پاسخ به این سوال باید میزان قند موجود در این میوه را در نظر بگیریم. این می تواند با توجه به تنوع و درجه رسیده بودن میوه متفاوت باشد، اما به طور متوسط می توان گفت که 100 گرم پالپ حاوی کمی بیش از 9 گرم قند است.
برای درک بهتر اینکه زردآلو و دیابت به خوبی با هم کنار می آیند، دو ابزار در اختیار داریم:
- شاخص گلیسمی
- بار گلیسمی
شاخص گلیسمی زردآلو
شاخص گلیسمی (GI) نشان دهنده سرعت افزایش قند خون توسط یک غذای خاص است. شاخص گلیسمی بین 70 تا 100 بالا و زیر 55 پایین است. زردآلو دارای شاخص گلیسمی 31 است که در نتیجه پایین است.
بار گلیسمی:
بار گلیسمی (CG) تأثیر روی قند خون یک وعده غذایی کربوهیدراتی را بر اساس شاخص گلیسمی آن و میزان کربوهیدرات های موجود در آن تعیین می کند. اساساً CG کیفیت و کمیت کربوهیدرات ها را در یک عدد ترکیب می کند. هرچه بار گلیسمی بیشتر باشد، افزایش سطح گلیسمی و ترشح انسولین در خون بیشتر می شود.زیر 10 ما CG پایین داریم و زردآلو 3 است.
با توجه به شاخص گلیسمی و بار آنها میتوان گفت که مصرف متوسط این میوهها بر قند خون تأثیر زیادی ندارد. اگر دیابت دارید و می خواهید از فواید زردآلو بهره مند شوید، توصیه می شود 3/4 در روز و ترجیحاً بعد از غذا مصرف شود.
زردآلو دارای محتوای خوبی از آنتی اکسیدان ها است که به طور کلی به دلیل اثرات مثبت آن در برابر بسیاری از بیماری ها مانند سرطان و دیابت شناخته شده است.
یکی دیگر از عواملی که در رابطه بین زردآلو و دیابت باید در نظر گرفت، فیبر خوب میوه است.
به گفته محققان دانشگاه پزشکی کارولینای جنوبی، افزایش فیبر غذایی در رژیم غذایی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مفید است و باید به عنوان یک شیوه درمان درنظر گرفته شود.
مطالعاتی که اثرات فیبر را بر دیابت بررسی کرده اند، اکنون بسیار زیاد است. در تمام موارد، نتایج تایید میکند که مصرف صحیح فیبر غذایی، کنترل قند خون را بهبود میبخشد و هیپرانسولینمی را در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش میدهد.
مطالعه اخیر انجام شده در بوستون نشان می دهد که مصرف میوه های کامل، از جمله زردآلو، به طور قابل توجهی با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. از سوی دیگر، آب میوه ها با خطر بیشتری مرتبط هستند.