آیا گریپ فروت برای دیابت مفید است؟
۰۳ آذر ۱۴۰۱ 0 آشپزیآیا درست است که گریپ فروت برای دیابت مفید است؟ برای پاسخ به این سوال، چندین مطالعه علمی را مورد بررسی قرار داده ایم که اثرات این مرکبات را بر دیابت بررسی کرده است.
مطالعات مختلف نشان دادهاند که رژیمهای غذایی سرشار از میوهها و سبزیجات به تنظیم وزن بدن کمک میکنند و در برابر بیماریهای مزمن مانند قلبی عروقی، سرطان و دیابت محافظت میکنند.
همانطور که می دانیم دیابت نوع 2 یک بیماری متابولیک است که با مقاومت به انسولین و هیپرگلیسمی مشخص می شود. مقاومت به انسولین وضعیتی است که با کاهش واکنش بافت به سطوح طبیعی انسولین مشخص می شود.
مقاومت به انسولین با التهاب، چاقی، پیری و سبک زندگی بی تحرک همراه است. این باعث افزایش مزمن سطح گلوکز خون می شود که به عنوان هیپرگلیسمی شناخته می شود که می تواند منجر به عوارض طولانی مدت شود.
بر اساس تحقیقات علمی، نارینژنین، فلاوانون مرکبات، دارای خواص ضد دیابتی است.
نارینژنین ماده ای موثر در درمان دیابت
نارینژنین عمدتاً در مرکبات یافت میشود، بهطور قابلتوجهی در گریپ فروت (43.5 میلیگرم در 100 میلیلیتر) و در پرتقال (2.13 میلیگرم در 100 میلیلیتر) به میزان قابلتوجهی یافت میشود. در سال های اخیر مطالعات متعددی بر روی این ترکیب و خواص ضد دیابتی آن انجام شده است.طبق یک مطالعه دانمارکی، این ترکیب توانایی افزایش جذب گلوکز در عضلات و مقابله با مقاومت به انسولین را دارد، و در مطالعات دانشمندان آلمانی نشان داد درمان با نارینژنین به طور قابل توجهی انتقال گلوکز تحریک شده توسط انسولین را کاهش می دهد.
در تمام مطالعات فوق، درمان نارینگین به طور قابل توجهی سطح گلوکز سرم را کاهش داد و سطح انسولین سرم را افزایش داد و دیابت را کاهش داد.
محققان چینی دریافتند که تجویز نارینژنین به مدت 10 هفته به موش های دیابتی منجر به کاهش قابل توجه سطح گلوکز خون و افزایش سطح انسولین می شود.
مطالعات متعددی نیز در مورد روش های مصرف این ترکیب انجام شده است. تجویز آب گریپ فروت (250 میلی لیتر) حاوی تقریباً 200 میلی گرم نارینژنین منجر به حداکثر غلظت پلاسمایی این ترکیب شد.در مطالعه دیگری، تجویز 135 میلی گرم نارینژنین منجر به حداکثر سطح پلاسما شد. مطالعات نشان می دهد که سطوح بهینه نارینژنین را می توان پس از تجویز آب گریپ فروت یا نارینژنین خالص به دست آورد.
آب گریپ فروت و دیابت
در صورت ابتلا به دیابت، نوشیدن آب گریپ فروت در واقع می تواند مفید باشد. یک مطالعه حیوانی نشان می دهد که آب گریپ فروت هم قند خون ناشتا و هم وزن بدن را کاهش می دهد. اثراتی که محققان مشاهده کردند مشابه اثرات متفورمین بود، دارویی که به کنترل سطح قند خون کمک می کند.
بر اساس مطالعه ای که در مجله Cardiovascular Journal of Africa منتشر شده است، گریپ فروت برای دیابت نیز مفید است. محققان پیشنهاد می کنند که گریپ فروت با کاهش وزن و بهبود مقاومت به انسولین مرتبط است.