آیا خوردن کیوی باعث هضم غذا می شود؟

۲۵ مهر ۱۴۰۱ 0 سلامت
آیا خوردن کیوی باعث هضم غذا می شود؟
کیوی برای هضم غذا مفید است
فواید کیوی برای دستگاه گوارش طبق مطالعات انجام شده کیوی برای هضم غذا مفید است
قبلا در مقاله قبلی در مورد خواص و فوایدی که کیوی بر سلامتی دارد صحبت کرده بودیم. اکنون، از آنجایی که مطالعات اخیر نشان می دهد که کیوی برای هضم غذا مفید است، بیایید نگاهی دقیق تر به این خاصیت میوه بیندازیم.
سهم کیوی در سلامت دستگاه گوارش به لطف تعداد فزاینده ای از شواهد ارائه شده توسط مطالعات انسانی توجه خاصی را به خود جلب کرده است.
مکانیسم های مختلفی وجود دارد که می تواند تأثیر مثبتی بر هضم داشته باشد. یکی از این موارد مطمئناً محتوای و نوع فیبر رژیمی است. سپس وجود اکتینیدین، یک آنزیم طبیعی، منحصر به فرد در کیوی، وجود دارد که پروتئین ها را تجزیه می کند و هضم معده را تسهیل می کند. همچنین وجود سایر ترکیبات فیتوشیمیایی که می توانند تحرک را تحریک کنند، نباید نادیده گرفته شود. 
کیوی عمدتاً برای هضم خوب است زیرا سهم ارزشمندی از فیبر محلول و نامحلول در رژیم غذایی دارد. تجزیه و تحلیل فیبر غذایی کیوی نشان داده است که آنها حدود یک سوم فیبر محلول و دو سوم فیبر نامحلول را شامل می شوند. 
محققان بر این باورند که فواید فیبرولوژیکی فیبر در هضم از محصولات تخمیر باکتریایی فیبر محلول ناشی می شود. بزرگترین فواید الیاف کیوی به دلیل ظرفیت هیدراتاسیون آنها است که شامل احتباس آب، تورم و چسبندگی است. احتباس آب از نظر فیزیولوژیکی مرتبط است زیرا بر زمان انتقال، توده مدفوع، قوام مدفوع و سایر فواید تأثیر می گذارد. 

خواص کیوی برای دستگاه گوارش

اختلالات گوارشی در بین مردم بسیار شایع است. این اختلالات شامل سوء هاضمه عملکردی و سندرم روده تحریک پذیر است که 3 تا 28 درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می دهد. 
عمدتاً سالمندان و زنان هستند که تحت تأثیر این اختلالات هستند. اختلالات دستگاه گوارش فوقانی شامل رفلاکس معده، درد معده، تاخیر در تخلیه معده، تهوع و استفراغ است.
از سوی دیگر، اختلالات دستگاه گوارش تحتانی شامل یبوست، سوء هاضمه، نفخ و اسهال است.تحقیقات نشان داده شده است که اجزای موجود در کیوی باعث افزایش جرم و نرمی مدفوع می شوند و اجازه روانکاری بهتر را می دهند و به عبور آن از روده بزرگ کمک می کنند. (10، 11)
پس چگونه کیوی برای هضم غذا مفید است؟ اعتقاد بر این است که ترکیب منحصربه‌فرد فیبر محلول و نامحلول، پلی فنول‌ها و اکتینیدین موجود در میوه می‌تواند به عملکرد دستگاه گوارش،و کاهش ناراحتی‌های شکمی را به همراه داشته باشد. این  خاصیت برای افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر و هم برای افراد سالم مبتلا به یبوست صدق می کند.
مصرف 2 کیوی سبز در روز حدود 6 گرم فیبر یا 24 درصد از نیاز روزانه یک بزرگسال را تامین می کند. صرف نظر از مصرف معمول فیبر غذایی، این می تواند سهم قابل توجهی در کل دریافت روزانه داشته باشد.
همانطور که قبلا دیدیم، این میوه حاوی حدود دو سوم فیبر نامحلول و یک سوم فیبر محلول است. این فیبر ظرفیت نگهداری آب قابل توجهی دارد. 

طبق مطالعات، دلیل دیگری نیز وجود دارد که کیوی برای هضم غذا مفید است. در واقع، فیبر کیوی می تواند به تغییرات مطلوب در میکروبهای روده بزرگ انسان و متابولیت های آن مرتبط با سلامت روده کمک کند. 
مطالعات دیگر نشان داده اند که آنزیم پروتئولیتیک اکتینیدین کیوی سبز به هضم پروتئین ها هم در معده و هم در روده کوچک کمک می کند. 
در چندین مطالعه انسانی مشخص شده است که مصرف روزانه 2 عدد کیوی باعث افزایش دفعات مدفوع و کاهش زمان انتقال دستگاه گوارش می شود. 
با توجه به تمام این شواهد علمی، می توان گفت که کیوی واقعا برای هضم غذا مفید است. بنابراین اگر در سیستم گوارش خود مشکل دارید، سعی کنید روزانه دو عدد کیوی به مدت طولانی مصرف کنید و خودتان متوجه اثرات آن شوید.