فواید انجیر برای سلامتی چیست؟
۳۰ بهمن ۱۴۰۲ 0 سلامت انجیر علاوه بر اینکه یک غذای لذیذ است، به طور سنتی برای درمان و برای برخی اهداف بسیار کاربردی نیز استفاده می شده است. برای نسل های بی شماری، مردم در سراسر جهان از انجیر تازه یا خشک، برگ انجیر و شراب انجیر ضماد درست می کردند. ساقه و برگ انجیر حاوی لاتکس است. و البته، برگهای انجیر از زمان باغ عدن (حداقل به گفته برخی از نقاشان دوره رنسانس) بهعنوان لباسهای استراتژیک در نظر گرفته شدهاند.
انجیر چیست؟
درختان انجیر (یا Ficus carica) بومی منطقه مدیترانه هستند و یکی از اولین گیاهانی بودند که کشت شدند.انجیر هنگام رشد به رنگ سبز روشن است. بسته به نوع، ممکن است سبز باقی بمانند یا در هنگام رسیدن تغییر رنگ دهند که از زرد تا قهوه ای تا بنفش تیره متغیر است.
انجیر اعضای خانواده توت است که بر خلاف خانوده شان بر روی درخاتن رشد می کنند نه بوته ها که «دور و دور بروند».
تفاوت بین انجیر و خرما
انجیر و خرما دو غذای بسیار متفاوت هستند که گاهی اوقات مردم با یکدیگر اشتباه می گیرند، مانند بازیگرانی که هری پاتر و فرودو را بازی می کنند. در اینجا چند تفاوت کلیدی وجود دارد.
- در حالی که منشاء انجیر در منطقه مدیترانه است، خرما بومی چندین مکان جغرافیایی از جمله آمریکای شمالی است. انجیر روی درختان رشد می کند، در حالی که خرما میوه درختان نخل است که از نظر فنی علف هستند و نه درخت
- علاوه بر این، انجیر روی شاخههای درخت انجیر رشد میکند، در حالی که خرما بهصورت خوشهای روی شاخههایی از تنه اصلی درخت خرما رشد میکند. خرما حاوی یک هسته است، در حالی که انجیر دارای دانه های خوراکی کوچک زیادی است.
- وقتی صحبت از خوردن میوه ها می شود، آنها نیز کاملاً متفاوت هستند. انجیر سه برابر خرما آب دارد، که کالری آن را نیز بسیار کم می کند (اگر حساب کنید حدود چهار برابر کمتر است). بنابراین خرما منبع بسیار غلیظ تری از کربوهیدرات ها است که بیشتر به شکل قندهای ساده است. خرما همچنین منبع غنی برخی از مواد معدنی مانند کلسیم و پتاسیم است.
آیا انجیر ارزش غذایی دارد؟(مواد مغذی موجود در انجیر)
بله، انجیر دارای تعدادی از مواد مغذی مهم است، از جمله:ویتامین های A و K که آنتی اکسیدان هستند و برای ترمیم سلولی مهم هستند
فیبر بسیار بالایی دارد - یک وعده (100 گرم) انجیر خشک حدود 9.2 گرم فیبر دارد.
سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم می باشد.
فواید انجیر برای سلامتی
در خاورمیانه و مناطق مدیترانه، انجیر به دلیل کمک به سلامت و طول عمر انسان مورد احترام بوده است. میوه، برگ، لاتکس، پوست و ریشه درختان انجیر برای درمان بیماریهای گوارشی، تنفسی، التهابی و قلبی عروقی و همچنین بیماریهای زخم و سرطان استفاده میشود. قسمت های مختلف درخت انجیر دارای خواص بسیار متنوعی است. اسپاسم عضلانی را آرام کنند، با ویروس ها و باکتری ها مبارزه کنند، قند خون بالا را پایین بیاورند و حتی به بدن شما در دفع انگل ها کمک کنند.
آیا انجیر برای سندرم روده تحریک پذیر مفید است؟
هنگامی که بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر انجیر را به رژیم غذایی خود اضافه می کنند، اغلب علائم و شدت آن کاهش می یابد.
آیا انجیر برای دیابت مفید است؟
انجیر (و برگ انجیر) همچنین می تواند برای درمان دیابت استفاده شود. مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع 1 که چای تهیه شده از برگ انجیر می نوشند، می توانند قند خون خود را بلافاصله بعد از غذا کاهش دهند. و نتایج مطالعات نشان می دهد که جوشانده برگ انجیر قادر است قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را حدود نصف داروی متفورمین (پس از دو ماه درمان) کاهش دهد.
با این حال، فقط برگهای انجیر مفید نیستند بلکه میوههای انجیر حاوی ترکیبی به نام اسید آبسیزیک هستند گه می توانند سطح قند خون را بعد از غذا کاهش میدهد.
آیا انجیر برای زوال عقل مفید است؟
مطالعات نشان می دهد مصرف انجیر می تواند به بدن کمک کند تا از زوال عقل جلوگیری کنیم و یا به تاخیر بیندازیم. مطالعات نشان می دهد کسانی که در رژیم غذایی خود از انجیر استفاده می کنند کمتر مبتلا به آلزایمر می شوند