مصرف مایعات و تامین قندخون در ماه رمضان

۰۷ فروردین ۱۴۰۳ 0 سلامت
مصرف مایعات و تامین قندخون در ماه رمضان

مصرف مایعات در ماه رمضان چگونه است؟

طب سنتی معتقد نیست که در افطار تا سحر فقط آب مصرف شود ، آب میوه ها( هندوانه ، طالبی و...) ، شیر ،خاکشیر ، سکنجنین ، تخم شربتی و سرکه شیره بهترین مایعات در این ایام است . چای پر رنگ و قهوه غلیظ موجب دفع آب بدن می شود و احساس عطش را در طول روز افزایش می دهد .
در وعده سحر از مواد غذایی فیبر دار مانند سبزیجات به همراه برنج و کمی گوشت استفاده شود تا انرژی بدن را برای یک روز طولانی تامین کند . گوشت به مقدار کم و برنج به همراه سبزیجات و کاهو مصرف شود زیرا در غیر این صورت روزه داران دچار تشنگی فراوان و یبوست می شوند 

تامین قند خون در ماه رمضان با خرما و کشمش و عسل

افراد به منظور تامین قند مورد نیاز بدن خود در ماه رمضان می‌توانند از خرما، کشمش و عسل استفاده کنند 
مصرف مخلوط یک قاشق عسل، یک لیوان آب جوش‌، نصف آب لیمو ترش و یک قاشق عرق نعناع به همراه خرما در هنگام سحر می‌تواند از گرسنگی و تشنگی آنها در طول ماه رمضان جلوگیری کند

طرز تهیه نوشیدنی برای شب های ماه رمضان

  • شربت زعفران و گلاب که در کتب طب سنتی از آن «جلاب» یاد می‌شود نوشیدنی بسیار مفید در شب‌های ماه رمضان است که روش‌های تهیه آن متفاوت است
  • از جمله می‌توان حدود 2 گرم زعفران را در یک لیتر گلاب حدود 5 تا 7 دقیقه حرارت ملایم داد. اگر زعفران به‌صورت کُلاله و آسیاب نشده باشد, بهتر است چون اگر بخواهیم صاف کنیم, سخت می‌شود و محلول کدری می‌دهد, بعد از حرارت یک مقدار بگذارند بماند و بعد صاف کنند.
  •  بعد می‌توانند شکر یا خاکه قند یا عسل اضافه کنند که عسل بیشتر توصیه می‌شود. مقدار وزنی آن هم می‌تواند هم‌وزن گلاب باشد. بنابراین می‌توانند 4 تا 5 قاشق از این را در یک لیوان آب گرم حل کنند و استفاده کنند.
  •  شربت «جلاب» موجب افزایش قوای جسمانی می‌شود, مثلاً افراد روزه‌داری که صبح کلاس دارند و فعالیت ذهنی زیادی دارند, مصرف این شربت در وعده سحر بسیار کمک کننده است