فواید خرما برای سلامتی: کاهش کلسترول و رفع یبوست

۲۱ اسفند ۱۴۰۲ 0 آشپزی
فواید خرما برای سلامتی: کاهش کلسترول و رفع یبوست
ما می دانیم که خوردن میوه ها فواید زیادی برای سلامتی دارد، بنابراین وقتی چیزی به عنوان "میوه قدرت طبیعت" نامیده می شود خرما است.این میوه‌های شیرین خوراکی درخت خرما شیرین‌کننده‌های طبیعی و جایگزین‌های شکر بسیار خوبی هستند، اما آنها فقط خوشمزه نیستند. همچنین ثابت شده است که آنها به کاهش کلسترول و تقویت سلامت استخوان کمک می کنند، و اینها تنها چند دلیل برای اضافه کردن خرما خشک یا تازه به رژیم غذایی شما هستند.

خرما چیست؟

خرما هزاران سال است که غذای اصلی خاورمیانه  بوده است. آنها نوعی میوه هستند که از نخل خرما (Phoenix dactylifera)، درختی از خانواده نخل‌ها گرفته می‌شود که در شمال آفریقا، جزایر قناری، خاورمیانه، پاکستان، هند و کالیفرنیا یافت می‌شود.میوه خرما یک دانه و معمولاً مستطیل است و خرما اغلب از نظر شکل، اندازه، رنگ، کیفیت و قوام گوشت متفاوت است.
خرما میوه ای است که معمولا به عنوان بخشی از رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف می شود. خرما را می‌توان به‌صورت تازه یا خشک مصرف کرد، و خشک کردن آن‌ها معمول است که طول عمر آن‌ها را طولانی‌تر می‌کند و از فساد زودهنگام جلوگیری می‌کند.

فواید خرما برای  سلامتی:کاهش کلسترول 

یکی از مزایای بالقوه خرمای مدجول کاهش سطح کلسترول ناسالم است. هنگامی که خرما می خورید، فیبر نامحلول و محلول خود را افزایش می دهید، که به نوبه خود می تواند به طور طبیعی کلسترول را به طور قابل توجهی کاهش دهد - به ویژه کلسترول LDL ("بد").
همانطور که می دانیم، کلسترول LDL یک عامل اصلی کمک کننده در حملات قلبی، بیماری های قلبی و سکته است و این خرماهای خوشمزه را به گزینه ای عالی برای سلامت قلب تبدیل می کند.
هنگامی که کلسترول بیش از حد در خون در گردش باشد، می تواند رسوبات چسبنده ای به نام پلاک در امتداد دیواره شریان ایجاد کند. پلاک در نهایت می تواند جریان خون به مغز، قلب و سایر اندام ها را محدود یا مسدود کند.
سلول‌های خونی که روی پلاک گیر می‌کنند، لخته‌هایی تشکیل می‌دهند که می‌توانند شکسته شوند و جریان خون را از طریق شریان به طور کامل مسدود کنند و باعث حمله قلبی یا سکته شوند. اگر از کلسترول بالا رنج می برید، متخصصان رژیم غذایی حاوی غذاهای پرفیبر مانند خرما را توصیه می کنند.

فواید خرما برای  سلامتی: پیشگیری و رفع یبوست

خرما  از جمله غذاهایی با فیبر محلول بالا است که با افزایش حجم مدفوع و کمک به حرکت سریعتر مدفوع در روده به منظم نگه داشتن حرکات روده کمک می کند. 

فواید خرما برای  سلامتی: تقویت کننده انرژی طبیعی

 حاوی قندهای طبیعی مانند فروکتوز، گلوکز و ساکارز است. این قندها به راحتی پردازش شده و توسط بدن برای انرژی مورد استفاده قرار می گیرند.زمانی که به دنبال افزایش انرژی سالم هستید، مصرف چند خرمای یا گنجاندن آنها در میان وعده ایده بسیار خوبی است.


فواید خرما برای  سلامتی:کاهش سطح تری گلیسیرید خون

خرما تواند به قلب شما تقویت کند. مطالعات نشان می دهد خرما سرشار از خواص آنتی اکسیدانی است.افرادی که خرما را به صورت منظم در چهار هفته  مصرف کردند با کعث کاهش ۸درصدی سطح تری گلیسیرید خون در بدنشان شد.
تری گلیسیرید نوعی چربی (لیپید) است که در خون شما یافت می شود. داشتن تری گلیسیرید بالا می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد، بنابراین مهم است که تری گلیسیرید خود را در سطح نرمال نگه دارید.

فواید خرما برای  سلامتی: تقویت سلامت استخوان

مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی کلیدی موجود در خرما، آنها را در زمینه تقویت استخوان‌ها و مبارزه با بیماری‌های استخوانی دردناک و ناتوان‌کننده مانند پوکی استخوان، تبدیل به فوق‌ستار می‌کند.
اول از همه، خرما سرشار از کلسیم است که برای رشد و حفظ دندان ها و استخوان های قوی ضروری است. کلسیم همچنین قلب، اعصاب، ماهیچه‌ها و سایر سیستم‌های بدن را به درستی کار می‌کند و احتمالاً برای کمک به پیشگیری از پوکی استخوان شناخته شده است.
خرما همچنین یک ماده غذایی سرشار از فسفر است که در ترکیب با کلسیم به بهینه سازی فواید تقویت استخوان کمک می کند. فسفر همچنین برای کمک به تعادل و استفاده از سایر ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین D، ید، منیزیم و روی مورد نیاز است.
با شروع سن افراد و ضعیف شدن استخوان هایشان، حفظ یک رژیم غذایی سرشار از کلسیم و فسفر می تواند از تخریب ناخوشایند استخوان جلوگیری کند. خوردن منظم خرما یکی از راه هایی است که می توانید دریافت کلسیم و فسفر خود را افزایش دهید.

 

فواید خرما برای  سلامتی: منبع غنی از فیتوکمیکال های مفید

یک بررسی علمی منتشر شده در مجله Food Research International مشخصات فیتوشیمیایی چشمگیر خرما را نشان داد که شامل آنتوسیانین ها، فنول ها، استرول ها، کاروتنوئیدها، پروسیانیدین ها و فلاونوئیدها است. این ترکیبات فعال بیولوژیکی که در گیاهان یافت می شوند، همگی دارای اثرات مفید متعددی بر سلامت انسان هستند.
در واقع، موسسه تحقیقات سرطان آمریکا بر اساس مطالعات آزمایشگاهی، فواید بالقوه فیتونوترینت‌های زیر را برجسته می‌کند:
  • تحریک سیستم ایمنی
  • جلوگیری از سرطان زا شدن موادی که می خوریم، می نوشیم و نفس می کشیم
  • کاهش التهاباتی که احتمال رشد سرطان را افزایش می دهد
  • پیشگیری از آسیب DNA
  • کاهش سرعت رشد سلول های سرطانی
  • تنظیم هورمونهای بدن