بهترین و بدترین پروتئین در مواد غذایی کدامند؟
۱۵ اسفند ۱۴۰۲ 0 آشپزیبدون پروتئین، انسان ها در حالت تاسف بار خواهند بود. این ماده مغذی حیاتی (که چربی و کربوهیدراتها را در سه درشت مغذی میپیوندد) نه تنها بافت ماهیچهای را میسازد، بلکه جزء حیاتی هورمونها و آنزیمها است و به سلولها حمایت ساختاری میکند.
خوشبختانه، وقتی صحبت از پروتئین به میان می آید، اکثر ما در تامین نیازهای خود مشکلی نداریم. بر اساس تجزیه و تحلیل داده ها از سال 2001 تا 2014، بزرگسالان در ایالات متحده به طور متوسط نزدیک به 90 گرم پروتئین در روز مصرف می کنند. در حالی که این مقدار بالاتر از ارزش روزانه سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) است که حداقل 50 گرم است، نویسندگان خاطرنشان می کنند که توصیه FDA بر اساس حداقل مصرفی است که برای جلوگیری از کمبود در نظر گرفته شده است – نه لزوماً برای بهینه سازی عملکرد بدن.
با این حال، همه پروتئین ها یکسان ایجاد نمی شوند. در واقع، وقتی افراد مقدار زیادی پروتئین از گوشت سرشار از چربی اشباع شده مصرف می کنند، با افزایش سطح کلسترول می تواند برای سلامت قلب مضر باشد. طبق گفته انجمن قلب آمریکا، خوردن پروتئین بیش از حد ممکن است جایی برای سایر غذاهای سالم مانند میوه ها و سبزیجات باقی نماند.
به همین دلیل است که یک رژیم غذایی برنامه ریزی شده حاوی پروتئین های سالم می تواند از سلامت کلی شما حمایت کند. با این حال، با افزایش محبوبیت میان وعدهها، وعدههای غذایی بدون چربی، و گزینههای گیاهی، بسیاری از مردم اکنون میپرسند که آیا برخی از منابع پروتئین بهتر از سایرین هستند یا خیر. در اینجا نگاهی به نحوه رتبه بندی کارشناسان تغذیه 9 منبع رایج این کلان عضله سازی می اندازیم.
بهترین پروتئین در مواد غذایی: ماست یونانی
ممکن است ماست یونانی را بهعنوان نسخه غلیظتر و خامهای از لبنیات تند مورد علاقهتان بشناسید -به گفته محققان تغذیه و رژیمشناسی، ماست یونانی با صاف کردن آب پنیر اضافی ماست سنتی، غلیظتر و دوبرابر کردن محتوای پروتئین به دست میآید. به گفته محققان، ماست یونانی کامل و شیرین نشده حاوی 8.78 گرم پروتئین در هر 100 گرم است، در حالی که این مقدار در هر 100 گرم ماست ساده معمولی 3.82 گرم در هر 100 گرم است. به گفته محققان از، ماست ایسلندی (Skyr)، نیز مشابه ماست یونانی است.
ماست یونانی نه تنها بافت ماهیچهای را حجیم میکند،بلکه، مواد مغذی مانند کلسیم و ویتامین D نقش کلیدی در سلامت کلی شما دارند، زیرا به عملکرد ماهیچهها و اعصاب کمک میکنند، به حفظ سیستم ایمنی سالم و تنظیم جریان خون کمک میکنند.
بدترین پروتئین در مواد غذایی:ماست گیاهی ساخته شده از نارگیل
در حالی که ماست یونانی می تواند یک انتخاب پروتئینی خوب باشد، این موضوع لزوماً در مورد ماست های گیاهی صدق نمی کند. محققان می گویند: «بیشتر ماست های گیاهی حاوی پروتئین زیادی نیستند. ماست لبنی، ترجیحا ماست یونانی. ماست نارگیل حتی پروتئین کمتری دارد و تنها 0.31 گرم در هر 100 گرم، پروتئین دارد.
بهترین پروتئین در مواد غذایی: تخم مرغ
پروتئین تخم مرغ قابل هضم ترین پروتئین در غذا است - به این معنی که اسیدهای آمینه موجود در تخم مرغ در مقایسه با لبنیات، گوشت و منابع گیاهی پروتئین برای بدن در دسترس هستند. تخم مرغ همچنین به کاهش اشتها برای کمک به مدیریت وزن، حمایت از عملکرد سیستم ایمنی و تنظیم فشار خون کمک می کند.
متخصصان می گویند: «زرده حاوی ویتامینها و مواد معدنی است. به عنوان مثال، طبق تحقیقات بالا، زرده حاوی حدود 40 درصد پروتئین خود و همچنین ویتامین های A، D، E، K و B12، در میان دیگران، در مطالعه دیگری است.
بدترین پروتئین در مواد غذایی: گوشت قرمز
هرچه گوشت قرمز کمتر مصرف شود بهتر است.
بهترین پروتئین در مواد غذایی: لوبیا چیتی
محققان می گویند لوبیا چیتی سرشار از فیبر و پروتئین هستند، چربی اشباع کمی دارند، محققان می گویند مصرف نصف لیوان لوبیاچیتی، 9 گرم پروتئین و فیبر در هر 100 گرم را برای بدن انسان فراهم می کند.
بدترین پروتئین در مواد غذایی:هات داگ
هات داگ ها در بالاترین سطح انتخاب پروتئین نیستند. به عنوان گوشت های فرآوری شده، خطرات سلامتی مشابهی با گوشت قرمز دارند. در واقع، بر اساس یک متاآنالیز، گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده هر دو با خطر قابل توجهی بالاتر سرطان روده بزرگ مرتبط هستند. علاوه بر این، یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز نشان می دهد که خوردن گوشت های فرآوری شده مانند هات داگ خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا 18 درصد افزایش می دهد.
بهترین پروتئین در مواد غذایی:ماهی قزل آلا وحشی
برای دریافت پروتئین با کیفیت بالا (نوعی که تمام آمینو اسیدهای ضروری بدن شما را تامین می کند)، نیازی به خوردن غذاهای حیوانی ندارید. اما اگر این کار را انجام دهید، کاتز ماهی سالمون وحشی را توصیه می کند. چرا وحشی دن؟ در مقایسه با ماهی قزل آلا پرورشی که دارای 22.1 گرم پروتئین در هر 100 گرم است، محققان می گویند نوع صید وحشی آن مقداری بیشتر با 25.4 گرم در هر 100 گرم، را به خود اختصاص داده است. (این به این دلیل است که رژیم غذایی ماهی قزل آلا پرورشی حاوی چربی بیشتری است و در نتیجه ماهیهای چربتر و با پروتئین کمتری تولید میشود.) با این وجود، ماهی آزاد وحشی سرشار از چربیهای امگا 3 مفید برای قلب است.
بهترین پروتئین در مواد غذایی:انواع عدس
به دنبال پروتئین گیاهی هستید که شما را سیر کند؟ ترکیبی از پروتئین بالا و فیبر بالا می تواند در خورش ها، کاری و غیره رضایت بخش باشد.به گفته محققان 100 گرم عدس پخته شده حاوی 7.9 گرم فیبر و 9 گرم پروتئین است. حبوبات کوچک به رنگ های قهوه ای، سبز، قرمز، سیاه یا زرد هستند - و همه دارای مواد مغذی درجه یک هستند.
در واقع، عدس برخی از سالمترین غذاهای موجود در اطراف است. محققان می گیوند: «حبوباتی مانند عدس به قدری مغذی هستند که یکی از معدود غذاهایی هستند که هم به عنوان سبزیجات و هم پروتئین دسته بندی می شوند.