آیا باید آهن را با ویتامین C مصرف کرد؟

۲۷ دی ۱۴۰۲ 0 سلامت
آیا باید آهن را با ویتامین C مصرف کرد؟
ویتامین C یک دوست حمایتی است که آهن به آن نیاز دارد و به بدن شما کمک می کند تا آهن کافی برای حفظ سلامت شما جذب کند.
و این بسیار مهم است زیرا، خوب، آهن بسیار مهم است. نقش های حیاتی مختلفی دارد، مانند حمل اکسیژن در خون، تامین انرژی و بهبود عملکرد مغز. اما وقتی بدن شما نمی تواند آهن کافی را از غذاهای غنی از آهن که می خورید دریافت کند، افزودن ویتامین C به معادله (معروف به وعده غذایی شما) در واقع می تواند به جذب بهتر آهن کمک کند.

چگونه ویتامین C به جذب آهن کمک می کند؟

بسیاری از غذاها دارای آهن هستند. اما دو نوع آهن وجود دارد: آهن هِم که در غذاهای حیوانی مانند گوشت، غذاهای دریایی و مرغ یافت می‌شود، برای بدن راحت‌تر جذب می‌شود. بدن شما برای جذب آهن غیر هِم، نوعی که در غذاهای گیاهی یافت می شود، دشوارتر است.
برخی از غذاهای گیاهی، مانند لوبیا یا اسفناج، دارای آهن غیر هِم هستند، اما خواص دیگری از این گیاه وجود دارد که باعث می شود آهن کمتر در دسترس ما باشد.اما ویتامین C می تواند کمک کند.
مصرف غذاهای حاوی ویتامین C بالا در یک وعده غذایی با غذاهای گیاهی غنی از آهن، فراهمی زیستی آهن را افزایش می دهد. این بدان معنی است که شما مقدار بیشتری از آن را جذب می کنید.

غذاهایی که ویتامین C بالایی دارند عبارتند از:

  • میوه های خانواده مرکبات
  • فلفل قرمز
  • توت فرنگی
  • گوجه فرنگیها
  • سیب زمینی 

چگونه آهن کافی دریافت کنیم

اکثر مردم روزانه به 8 تا 18 میلی گرم آهن نیاز دارند، اگرچه بسیاری از آهنی که ما مصرف می کنیم جذب نمی شود.«مکمل‌ها ممکن است ۲۶ میلی‌گرم برای مقدار روزانه یا حتی تا ۱۵۰ میلی‌گرم داشته باشند، بنابراین ممکن است افراد فکر کنند که باید مثلاً ۸ میلی‌گرم مکمل مصرف کنند، اما کافی نیست.»
در عوض، همیشه بهتر است ویتامین ها و مواد مغذی خود را از طریق غذا دریافت کنید تا از طریق مکمل ها. وقتی یک غذای گیاهی غنی از آهن می خورید، روی ترکیب آن با چیزی که ویتامین C بالایی دارد تمرکز کنید، که به جذب بدن شما کمک می کند.
 برای مثال، اگر سالاد اسفناج می خورید، سعی کنید مقداری آب لیمو بپاشید یا توت فرنگی غنی از ویتامین C، قطعات پرتقال یا فلفل قرمز اضافه کنید. "همه اینها به افزایش جذب آهن اسفناج کمک می کند.
  • یک مشت توت فرنگی را در یک اسموتی پر از اسفناج مخلوط کنید.
  • گوجه فرنگی را به یک غذای عدس اضافه کنید، مانند عدسی
  • آبگوشت نخود