کدام مواد غذایی و ویتامین ها برای شنوایی مفید است؟

۲۶ دی ۱۴۰۲ 0 سلامت
کدام مواد غذایی و ویتامین ها برای شنوایی مفید است؟
آیا مواد مغذی و کم شنوایی مرتبط هستند؟ برخی از مواردی که باعث کاهش شنوایی می شود، نتیجه سایر مشکلات سلامتی است. به عنوان مثال، بیماری عروقی می تواند منجر به مرگ سلول های مو به دلیل تغذیه ناکافی شود. در نتیجه، فرد دچار کم شنوایی حسی عصبی می شود. فردی که سیستم ایمنی ضعیفی دارد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های عفونی است که عوارض متعددی از جمله کم شنوایی دارد. تغییرات مرتبط با سن را فراموش نکنید. هر چه بدن سریعتر پیر می شود، پیامدهای چنین تغییراتی از جمله کاهش شنوایی مرتبط با افزایش سن بیشتر می شود. 

آیا استرس بر شنوایی تاثیر دارد؟

در هنگام استرس، بدن هورمون آدرنالین تولید می کند که خون را دوباره توزیع می کند و بیشتر آن را به اندام ها و ماهیچه های حیاتی هدایت می کند. اختلالات مزمن گردش خون منجر به مرگ گیرنده و در نتیجه ایجاد کم شنوایی حسی عصبی می شود. بنابراین استرس بر شنوایی تأثیر می گذارد.
با داشتن سلامتی خوب، فرد احتمال هر گونه مشکلی از جمله کم شنوایی را به حداقل می رساند. علاوه بر این، رژیم غذایی سالم نقش بسیار مهمی در شکل گیری و حفظ عملکرد سالم بدن دارد. بنابراین، رژیم غذایی و کم شنوایی ارتباط نزدیکی با هم دارند.

چه ویتامین ها و مواد معدنی باید در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود؟

عنصر روی و تاثیر آن بر شنوایی

یکی از دلایل کم شنوایی ناگهانی عفونت ویروسی یا بیماری ایمونولوژیک است. روی خاصیت ضد ویروسی دارد و احتمال بیماری مجدد را کاهش می دهد. روی همچنین دارای خواص تحریک کننده سیستم ایمنی است و به بدن اجازه می دهد تا به سرعت با یک بیماری عفونی مقابله کند. به علاوه، افزودن روی به رژیم غذایی می تواند به کاهش استرس اکسیداتیو در گوش داخلی کمک کند و به بهبود شنوایی سرعت ببخشد. 
بهترین غذاهای حاوی این عنصر به شکل طبیعی آن عبارتند از: گوشت گاو (ارگانیک)، غذاهای دریایی، تخم کدو تنبل، کنجد آسیاب شده، اسفناج، بادام، سبزیجات دریایی، بادام هندی، پنیر چدار.

عنصر منیزیم و تاثیر آن بر شنوایی

منیزیم یک ماده معدنی ضروری برای افرادی است که برای مدت طولانی در معرض صدا قرار می گیرند. این مکمل گلوتامات را خنثی می کند که یکی از عوامل کاهش شنوایی ناشی از محیط های پر سروصدا است. این ماده معدنی به عنوان نوعی سد محافظ برای سلول های مو عمل می کند. علاوه بر این، منیزیم رگ های خونی را گشاد می کند و گردش خون را بهبود می بخشد. مطالعات علمی تاثیر منیزیم را در مبارزه با کم شنوایی ثابت می کند.
بادام زمینی، آجیل کاج، تخمه آفتابگردان، بادام، خرما (خشک شده)، لوبیا و غیره.

عنصر پتاسیم و تاثیر آن بر شنوایی با افزایش سن

پتاسیم برای توانایی شنوایی ما بسیار مهم است. مسئله این است که وظیفه تنظیم میزان مایعات در خون و بافت های بدن را بر عهده دارد. حلزون گوش در واقع یک دریچه غشایی پر از مایع است. این به انتقال سیگنال صوتی از خارج به مغز برای تشخیص و درک صدا کمک می کند. از آنجایی که سطح پتاسیم به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می یابد، این ممکن است یکی از دلایل کاهش شنوایی مرتبط با افزایش سن باشد. تحقیقات علمی نیز این داده ها را تایید می کند. پتاسیم کافی را در غذاهای زیر پیدا خواهید کرد: سیب زمینی، گوجه فرنگی، اسفناج، لوبیا لیما، کشمش، زردآلو، موز، خربزه، پرتقال، و همچنین ماست و شیر. این محصولات کاملاً در رژیم غذایی تقریباً هر فردی قرار می گیرند، فقط به یاد داشته باشید که آنها را به طور منظم مصرف کنید.

ویتامین سی و تاثیر آن بر شنوایی

ویتامین C بر بدن ما اثر آنتی اکسیدانی دارد. این به کنترل رادیکال های آزاد کمک می کند و از آسیب به سلول های مو جلوگیری می کند. علاوه بر این، تأثیر مفیدی بر سیستم ایمنی بدن ما دارد که خطر ابتلا به عفونت گوش را کاهش می دهد. شما ویتامین را در غذاهای زیر خواهید یافت: سبزی های با برگ های تیره (شوید، اسفناج و شاتوت)، کلم، کیوی، کلم بروکلی، انواع توت ها، مرکبات، گوجه فرنگی، نخود فرنگی و پاپایا.

ویتامین B12 و تاثیر آن بر شنوایی

مطالعه علمی نشان می دهد که کمبود ویتامین B12 خطر کم شنوایی مرتبط با صدا، وزوز گوش و کاهش شنوایی مرتبط با افزایش سن را افزایش می دهد. بنابراین، حفظ سطح مورد نیاز این عنصر در خون بسیار مهم است. محصولات حیوانی منابع این ویتامین هستند. اینها شامل ماهی، گوشت قرمز، شیر، ماست، پنیر و غیره است.