خواص هویج برای بینایی

۱۲ آبان ۱۴۰۱ 0
خواص هویج برای بینایی
از کودکی شنیده ایم که هویج برای چشم مفید است. آیا این واقعاً چنین است یا تنها یکی از کلیشه های متعددی است که سال ها ادامه داشته است؟ برای پاسخ به این سوال باید به نظر تحقیقات علمی گوش داد.
هویج به دلیل داشتن بتاکاروتن و آنتی اکسیدان از چشم محافظت می کند.

هویج برای بینایی شما مفید است!

یک مطالعه استرالیایی دید در شب را در یک گروه مسن بررسی کرد. پس از سال ها آزمایش و بررسی، محققان به این نتیجه رسیدند که افزایش مصرف هویج با بهبود دید در شب مرتبط است. بنابراین این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف هویج می‌تواند از مشکل دید در شب محافظت کند. 
همانطور که می دانیم هویج دارای محتوای بتاکاروتن خوبی است. در بین کاروتنوئیدها، بتا کاروتن منبع غذایی اصلی پروویتامین A است. طبق تحقیقات، این ترکیب ممکن است در بیماری های چشمی مرتبط با افزایش سن نقش داشته باشد. در یک مطالعه، مکمل بتاکاروتن همراه با ویتامین‌های C، E، روی و مس، خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن را کاهش داد. 
داده‌های تحقیقات مختلف نشان می‌دهد که برای دستیابی به خطر کمتر بیماری‌های مزمن مرتبط با چشم، مصرف روزانه 3 تا 6 میلی‌گرم بتاکاروتن از منابع غذایی توصیه می‌شود.
یکی از دلایل مفید بودن هویج برای بینایی به این دلیل است که بدن ما بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیل می کند. ویتامین A برای تشکیل رودوپسین، پروتئین حساس به نور که در سلول های انسان یافت می شود، لازم است. برای دیدن در شب.
علاوه بر این، کمبود ویتامین A می تواند باعث کوری در غروب شود، بیماری که اغلب با مصرف ویتامین A قابل برگشت است..
هویج همچنین حاوی لوتئین است که یک آنتی اکسیدان بسیار مهم برای سلامت چشم است. مطالعات زیادی وجود دارد که توانایی این میوه را برای جلوگیری از دژنراسیون ماکولا وابسته به سن نشان می دهد.

نتیجه گیری:

با توجه به مطالعات انجام شده، می توان گفت که هویج برای بینایی خوب است. هنگامی که صحبت از خوردن غذاهای غنی از مواد مغذی برای بهبود بینایی می شود، تحقیقات نشان می دهد که سبزیجات برگ سبز نیز  می تواند همچون هویج تاثیری بر بینایی شما داشته باشند.اسفناج، کلم، کلم، سبزی شلغم، سبزیجاتی غنی از لوتئین و زآگزانتین هستند(دو آنتی اکسیدان که از چشم محافظت می کنند)
در مورد هویج هم بهتر است آن را پخته و نه خام مصرف کنید. به این ترتیب بدن ما بتاکاروتن را بهتر جذب و استفاده می کند. علاوه بر این، ویتامین A و پیش سازهای آن محلول در چربی هستند، بنابراین خوردن هویج همراه با منبع چربی، جذب آن را بهبود می بخشد.