خواص و ارزش غذایی زردآلو
۱۴ آذر ۱۴۰۱ 0 سلامتزردآلو (Prunus armeniaca) میوه ای مغذی، سرشار از ترکیبات فعال زیستی است که به دلیل خواص و فواید سلامتی آن شناخته شده است. این میوه حاوی غلظت بالایی از فیتوکمیکالهای فعال زیستی مانند کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها، فنولیکها و آنتیاکسیدانها است و یک غذای کاربردی محسوب میشود.
این میوه به طور کلی به صورت تازه مصرف می شود، اما می توان آن را با خشک کردن در آفتاب به مربا، آب میوه و میوه خشک نیز تبدیل کرد. خواص مفید زردآلو به دلیل تنوع زیاد مواد مغذی موجود در میوه است.
ارزش غذایی و کالری
مواد معدنی: کلسیم، سدیم، آهن، روی، مس، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم و سلنیوم.ویتامین ها: A، B1، B2، B3، B5، B6، C، E J، K
بتاکاروتن دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قوی است و نشان داده شده است که فواید سلامتی مهمی دارد. اینها شامل کاهش استرس اکسیداتیو، تقویت سیستم ایمنی، کاهش خطر بیماری قلبی و برخی از انواع سرطان، و محافظت در برابر دژنراسیون ماکولا وابسته به سن است. (1)
خواص زردآلو
- سلامت کبد
- مبارزه با کم خونی
- تقویت اسنخوانها
- کاهش وزن و لاغری
- مبارزه با التهابات
- محافظ پوست
- سرشار از آنتی اکسیدان
- سلامت قلب
- بهبود عملکرد سیستم گوارشی
- بینایی
دانه های زردآلو و تومورها
دانه زردآلو منبع غذایی خوبی از پروتئین، روغن، فیبر و ترکیبات فنلی است. این دانه به طور سنتی در التهاب معده، درماتیت و همچنین به عنوان یک عامل ضد نفخ استفاده می شده است. از این روغن به عنوان ملین و درمان عفونت گوش و وزوز گوش نیز استفاده شده است.
در مطالعات همچنین خواص آنتی اکسیدانی و مهار رادیکال، فعالیت ضد میکروبی و اثرات ضد سرفه را برای دانه زردآلو مشخص شده است.