چرا میوه ها و سبزیجات پر از رنگ هستند؟

۱۰ آذر ۱۴۰۱ 0 سلامت
چرا میوه ها و سبزیجات پر از رنگ هستند؟

میوه های قرمز : مبارزه با سرطان، کاهش خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی



تحقیقات نشان داده است مصرف منظم گوجه فرنگی و محصولات گوجه فرنگی (مانند گوجه فرنگی پخته و سس گوجه فرنگی) خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد. هندوانه حتی لیکوپن بیشتری نسبت به گوجه فرنگی دارد و لیکوپن نیز ممکن است در دسترس زیستی بیشتری باشد.
هندوانه همچنین سرشار از یک ماده مغذی گیاهی به نام سیترولین است که ممکن است به عنوان درمانی برای اختلال نعوظ خفیف تا متوسط ​​عمل کند.
و سبزیجات قرمز، مانند چغندر، بر مسیر اکسید نیتریک تأثیر می‌گذارند و به گشاد شدن رگ‌های خونی کمک می‌کنند. این کار گردش خون را بهبود می بخشد و به کاهش خطر بیماری قلبی کمک می کند.
همچنین مشخص شده است که توت فرنگی از پیشرفت سرطان مری پیشگیری کرده و حتی آن را معکوس می کند. توت ها، به طور کلی، سرشار از ترکیبات زیست فعال هستند که از بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و آلزایمر محافظت می کنند.
بهترین کار این است که مواد مغذی گیاهی خود را از غذاهای کامل دریافت کنید. در واقع، برخی از مطالعات نشان می‌دهند که مصرف فیتونوترینت‌ها، مانند لیکوپن و بتاکاروتن، به شکل مکمل ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. اما مصرف این مواد مغذی گیاهی به صورت کامل، مانند سس گوجه فرنگی، ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.
شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات رنگارنگ اثرات محافظتی برای سلامت قلب دارد و حتی ممکن است به افزایش طول عمر شما کمک کند.
پوست شما از خوردن غذاهای قرمز نیز سود می برد. پلی فنول ها و آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها و سبزیجات قرمز ممکن است به پیشگیری از سرطان پوست کمک کرده و از پوست در برابر اثرات مخرب نور خورشید، التهاب بیش از حد و زخم ها محافظت کنند.

لیست میوه ها و سبزیجات قرمز رنگ

  •  فلفل قرمز
  •  گوجه فرنگیها
  •  توت فرنگی
  • تمشک
  • هندوانه
  • سیب
  • کران بری
  • لوبیا قرمز
  • گیلاس
  • انگور
  •  پیاز قرمز
  • انار
  •  چغندر

میوه های زرد و نارنجی: بهبود عملکرد ایمنی بدن،کاهش بیماری های قلبی، بهبود بینایی


میوه ها و سبزیجات نارنجی و زرد رنگ سرشار از ویتامین C و کاروتنوئیدها از جمله بتاکاروتن هستند. برخی از کاروتنوئیدها، به ویژه بتاکاروتن، در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند که به تقویت بینایی سالم و رشد سلولی کمک می کند.
مرکبات مانند پرتقال حاوی یک ماده مغذی گیاهی منحصر به فرد به نام هسپریدین هستند که به افزایش جریان خون کمک می کند. این پیامدهای مهم سلامتی دارد. اگر دست و پای سردی دارید، خوردن یک پرتقال در روز ممکن است به گرم نگه داشتن دست و پا کمک کند. حتی مهمتر از آن، مصرف مرکبات ممکن است خطر سکته مغزی را نیز کاهش دهد.
دو مورد از قابل توجه ترین کاروتنوئیدهای موجود در غذاهای نارنجی و زرد لوتئین و زآگزانتین هستند. این آنتی اکسیدان های محلول در چربی به دلیل توانایی آنها برای کمک به محافظت از سلامت چشم ها به شدت مورد مطالعه قرار گرفته اند. در واقع، آنها در شبکیه چشم شما جمع می شوند، جایی که به پیشگیری از آب مروارید و بیماری هایی مانند دژنراسیون ماکولا وابسته به سن - که علت اصلی نابینایی در سراسر جهان است- کمک می کنند. آنها همچنین از چشمان شما در برابر آسیب ناشی از نور آبی ساطع شده از صفحه نمایش تلفن، کامپیوتر و تلویزیون محافظت می کنند.

لیست میوه ها و سبزیجات زرد رنگ

  •     پرتقال
  •     گریپ فروت
  •     لیمو
  •     انبه
  •     پاپایا
  •     هویج
  •     سیب زمینی های شیرین
  •     کدو حلوایی زمستانه (کره، کابوچا، دلیکاتا، بلوط)
  •     کدو حلوایی تابستانی زرد
  •     ذرت
  •     طالبی
  •     فلفل نارنجی و زرد
  •     چغندر طلایی
  •     آناناس
  •     هلو
  •     موز

میوه ها و سبزیجات سبز: تقویت سیستم ایمنی بدن، بازیابی انرژی و شادابی

سبزی ها از سالم ترین غذاهایی هستند که می توانیم بخوریم. میوه ها و سبزیجات سبز سرشار از لوتئین، ایزوتیوسیانات ها، ایزوفلاون ها و ویتامین K هستند که برای سلامت خون و استخوان ضروری است.
سبزیجات سبز همچنین سرشار از فولات هستند – ماده مغذی مخصوصاً برای زنان باردار که مصرف آن برای جلوگیری از ناتوانی های مادرزادی بسیار مهم است.
نشان داده شده است که سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی و کلم عملکرد سیستم ایمنی را تقویت می کنند، در حالی که سبزی های برگدار تیره مانند کلم پیچ ممکن است خلق و خو را بهبود بخشند.
تحقیقات حتی نشان داده است که خوردن سبزی‌های برگ‌دار با نرخ کندتر زوال شناختی مرتبط است. یک مطالعه بین 960 شرکت‌کننده 58 تا 99 ساله نشان داد که افرادی که حداقل 1.3 وعده در روز سبزی‌های برگ‌دار به مدت نزدیک به پنج سال مصرف می‌کردند، نسبت به افرادی که سبزی کمتر مصرف می‌کردند، بهبود شناختی مشابهی با سن 11 سال جوان‌تر داشتند.
سبزی ها همچنین منبع بسیار زیستی کلسیم و ویتامین K1 هستند که تأثیر مثبتی بر متابولیسم استخوان دارند.
و نشان داده شده است که کیوی به کاهش طیف گسترده ای از بیماری ها، از سرماخوردگی گرفته تا IBS تا بی خوابی کمک می کند، و حتی ممکن است به ترمیم آسیب DNA کمک کند.

لیست میوه ها و سبزیجات سبزرنگ

  • کلم بروکلی
  • کلم پیچ
  • کاهو
  • سبزی 
  • کلم بروکسل
  • کلم سبز
  • انگور سبز
  • مارچوبه
  • اسفناج
  • چغندر 
  •  لوبیا سبز
  • نخود فرنگی
  • کدو سبز
  •  کیوی
  • آووکادو
  • سیب سبز


میوه ها و سبزیجات بنفش و آبی:کاهش بیماری های قلبی و سرطان،کاهش التهابات پوستی



میوه ها و سبزیجات آبی و بنفش غنی از آنتوسیانین و رسوراترول هستند و به دلیل خواص ضد سرطانی و ضد پیری آنها به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته اند.
مطالعات نشان می دهد که فیتوکمیکال های زیست فعال موجود در توت ها برای ترمیم آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو و التهاب عمل می کنند.
آنتوسیانین موجود در زغال اخته و انگور قرمز ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی، زوال شناختی و دیابت نوع 2 کمک کند و همچنین از حفظ وزن سالم و پاسخ التهابی طبیعی حمایت کند.
انگور قرمز همچنین سرشار از ترکیبات پلی فنول و آنتی اکسیدان است. یکی از آنها رسوراترول است که با افزایش تولید اکسید نیتریک و نتایج بهتر برای سلامت قلب مرتبط است.
و کلم قرمز، که واقعا بیشتر رنگ بنفش است، یکی از بهترین مواد غذایی فوق العاده است و بالاترین سطح آنتی اکسیدان را در هر دلار دارد.

لیست میوه ها و سبزیجات آبی و بنفش

  •  بلوبری
  • تمشک ها
  •  انگور قرمز (بنفش).
  •  کلم قرمز (بنفش).
  • آلو
  • آلو خشک
  • پیاز قرمز (بنفش).
  • بادمجان
  • سیب زمینی بنفش و سیب زمینی شیرین
  • گل کلم بنفش
  •  انجیر
  •  کشمش
خواص میوه های قهوه ای و سفید رنگ :کاهش سرطان،تحکیم استخوانها ،بهبود سلامت قلب
قارچ سفید اگرچه آنها به اندازه سایر غذاها رنگ روشن ندارند، اما محصولات سفید و قهوه ای هنوز انتخاب های سالمی هستند.مانند کلم بروکلی، گل کلم یک سبزی چلیپایی غنی از ترکیب ضد سرطانی به نام سولفورافان است.
سیر و پیاز از خانواده سبزیجات آلیوم هستند و حاوی ترکیبات قوی تقویت کننده سلامت آلیسین و کورستین هستند. سیر کهنه شده نشان داده است که اثرات ضد التهابی، تقویت کننده سیستم ایمنی و ضد حساسیت دارد، حتی بیشتر از سیر خام.
و فیتونوترینت‌های موجود در قارچ دکمه‌ای سفید، فعالیت آروماتاز ​​و تکثیر سلول‌های سرطان سینه را مهار می‌کنند. این نوع قارچ رایج دارای فعالیت ضد میکروبی نیز می باشد.

لیست میوه ها و سبزیجات سفید و قهوه ای

  • گل کلم
  •  سیر
  • پیازها
  •  قارچ
  •  سیب زمینیها
  • زردک
  •  تربچه  سفید