آیا مارچوبه برای دیابت مفید است؟
۰۳ آذر ۱۴۰۱ 0 سلامتدر سال های اخیر، مطالعات زیادی برای درک رابطه بین مارچوبه و دیابت انجام شده است. نتایج، همانطور که خواهیم دید، برای مبتلایان به دیابت بسیار دلگرم کننده است.
دیابت ملیتوس یک بیماری مزمن است که در اثر کمبود ارثی یا اکتسابی در ترشح انسولین و کاهش پاسخ اندام ها به انسولین ایجاد می شود. این کمبود باعث افزایش قند خون می شود که به نوبه خود می تواند به اندام های بدن از جمله رگ های خونی و اعصاب آسیب برساند.
در سال های اخیر، بسیاری از گیاهان سنتی برای اثرات ضد دیابتی گزارش شده اند. با این حال، تنها تعداد کمی از آنها ارزیابی علمی و پزشکی برای تعیین اثربخشی آنها دریافت کرده اند. گیاه مارچوبه (Asparagus officinalis) یکی از معدود گیاهانی است که فعالیت ضد دیابتی از خود نشان داده است.
مارچوبه و دیابت:مطالعات
بر اساس یک مطالعه هندی، عصاره انواع مارچوبه به نام Asparagus racemosus خواص ضد دیابتی امیدوارکننده ای دارد. بعلاوه کاربرد پزشکی آن بر خلاف داروها عوارض جانبی ندارد.
به گفته محققان، مارچوبه ممکن است به عنوان منبعی از ترکیبات جدید ضد دیابت یا به عنوان یک مکمل غذایی برای مدیریت دیابت مفید باشد.
دانشگاه چین همچنین با مارچوبه و دیابت، به ویژه دانشگاه شانگهای، سروکار داشته است. در اینجا، محققان دریافتند که تجویز عصاره مارچوبه به مدت 21 روز روی موش های دیابتی به طور قابل توجهی سطح گلوکز سرم را کاهش می دهد.
به گفته محققان ایرلندی از دانشگاه اولستر، مارچوبه منبع غنی از عوامل بالقوه ضد دیابت است.
مطالعه ای که در پاکستان انجام شد نشان می دهد که عصاره A. officinalis اثرات ضد دیابتی دارد و ترشح انسولین را بهبود می بخشد.
مطالعه ای که در ژاپن انجام شد به ما اطلاع داد که مصرف پودر مارچوبه فشار خون و متابولیسم قند را بهبود می بخشد. ساقه مارچوبه نیز خاصیت ضد دیابتی دارد.
یک مطالعه چینی نشان می دهد که مصرف سبزیجات (از جمله مارچوبه) اما نه میوه، خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.
نتیجه گیری
همانطور که می بینید، مطالعات زیادی در مورد مارچوبه و دیابت انجام شده است و نتایج بسیار امیدوارکننده است. اخیراً در زمینه طب سنتی تحقیقات گسترده ای برای محصولات طبیعی با پتانسیل کاهش قند خون انجام شده است. در واقع، وسایل ارائه شده توسط طب سنتی عموماً بهتر از داروهایی است که در حال حاضر استفاده می شود.
چه دیابت دارید یا نه، مصرف مارچوبه (و به طور کلی سبزیجات) همیشه ایده خوبی است، هم برای مدیریت بیماری و هم برای پیشگیری از آن.