فواید سیر برای تندرستی
۲۸ آبان ۱۴۰۱ 0 آشپزیسیر خام باعث می شود عمر طولانی تری داشته باشید آیا می دانستید که خوردن سیر خام برای شما مفید است و به شما اجازه می دهد عمر طولانی تری داشته باشید؟ در سال های اخیر مطالعات روی این سبزی هزار خاصیت شدت گرفته است.
سیر (Allium sativum L.) یک منبع غنی از ترکیبات آلی گوگردی است که در حال حاضر به دلیل پتانسیل آنها برای پیشگیری و درمان بیماری ها مورد مطالعه قرار گرفته است.
مطالعات متعددی گزارش کردهاند که ترکیبات ارگانو-گوگردی سیر میتواند فعالیتهای آنتیاکسیدانی، ضد التهابی، ضد میکروبی، ضد توموری و محافظت از قلب را در محیطهای مختلف تجربی اعمال کند. به ویژه سیر به دلیل اثرات قدرتمند و گسترده اش یکی از بهترین غذاها برای پیشگیری از بیماری ها محسوب می شود.
از سوی دیگر، قدرت سیر بیش از 5000 سال است که شناخته شده است. بابلی ها، مصری ها، فنیقی ها، وایکینگ ها، چینی ها، یونانی ها، رومی ها و هندی ها اغلب از این سبزی خارق العاده استفاده می کردند.
در نظر بگیرید که سیر خام از قرون وسطی تا جنگ جهانی دوم که سیر برای التیام زخم های سربازان استفاده می شد.چگونه؟ سیر را خرد می کردند و برای جلوگیری از عفونت روی زخم ها می گذاشتند.
مطالعات نشان می دهد که خوردن سیر خام هر روز به طور قابل توجهی خطر مرگ ناشی از همه علل را کاهش می دهد. در چین سیر عمدتا به صورت خام مصرف می شود و مصرف آن بسیار بیشتر از سایر نقاط جهان است.
محققان همچنین می گویند که سیر خام خواص بیولوژیکی بهتری نسبت به سیر پخته دارد. در واقع به نظر می رسد گرما با برخی از مواد موجود در سیر واکنش داده و ترکیب شیمیایی آن را تغییر می دهد.
متأسفانه، بیشتر مردم به دلیل بوی تند سیر، تمایل به خوردن سیر خام ندارند. با این حال، گرما باعث غیرفعال شدن آلیناز می شود و تشکیل بعدی ترکیبات بدبو را که تصور می شود با زیست فعالی سیر مرتبط هستند، مسدود می کند.
مطالعات می گویند خوردن سیر خام برای سلامتی کبد و جلوگیری از سرطان کبد بهتر از سیر پخته شده است.مکانیسم های مختلفی به خواص ضد سرطانی سیر خام نسبت داده شده است.شامل مهار شروع تومور، سرکوب رشد تومور و جلوگیری از آسیب اکسیداتیو است.
مطالعه ای که بر روی جمعیت چین انجام شد نشان داد که خوردن سیر خام اثرات مفیدی بر سرطان ریه دارد. هنگامی که سیر خام خورده می شود، ترکیبات فعال فراری که در معده آزاد می شوند به بافت های ریه پخش می شوند. در اینجا ترکیبات ارگانو-گوگرد می توانند برای محافظت در برابر سرطان ریه عمل کنند.
از آنچه گفتیم چنین استنباط میشود که خوردن سیر خام مفید است، فواید آن در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و دیابت و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار است. مطالعات نشان می دهد که خوردن 1-2 حبه (3-6 گرم) در روز برای سلامتی مفید است.