رژیم غذایی مدیترانه ای

۰۸ آبان ۱۴۰۱ 0 سلامت
رژیم غذایی مدیترانه ای
طبق گزارش، رژیم مدیترانه ای بهترین رژیم غذایی است که در حال حاضر وجود دارد.رژیم ها معمولاً بسته به روند، می آیند و می روند. هر دوره رژیم غذایی خاص خود را دارد.
از سوی دیگر رژیم مدیترانه ای به لطف خواص سالمی که دارد هرگز از مد نمی افتد. با این حال، برای موفقیت این سبک غذا، تنوع، اصالت و لطافت غذاهایی است که رژیم غذایی از آنها تشکیل شده است.
طبق آمار، مردمی که در کشورهای حاشیه مدیترانه زندگی می کنند، عمر طولانی تری دارند. در عین حال آنها کمتر از سایر جمعیت ها از بیماری های قلبی عروقی و سرطان رنج می برند.

فواید رژیم غذایی مدیترانه ایی:

مطالعات نشان می دهد که رژیم غذایی مدیترانه ای ممکن است مجموعه متنوعی از مزایای سلامتی طولانی مدت را ارائه دهد:
  • کاهش وزن
  • سلامت قلب
  • سلامتی مغز
  • جلوگیری از سرطانها
  • کنترل و پیشگیری دیابت
به گفته محققان، اتخاذ این سبک تغذیه به شما امکان می دهد وزن خود را سالم نگه دارید و در نتیجه از بیماری های مزمن جلوگیری کنید.

رژیم غذایی مدیترانه ای 

برخلاف بسیاری از رژیم های غذایی دیگر، رژیم مدیترانه ای از قوانین سختگیرانه ای برای پیروی و با دوزهای از پیش تعیین شده غذا در روزها و زمان های از پیش تعیین شده تشکیل نشده است. رژیم مدیترانه ای یک مدل تغذیه ای است که از عادات غذایی رایج در برخی از کشورهای حوزه مدیترانه الهام گرفته شده است.
مشخصه این نوع رژیم غذایی نواحی مدیترانه ای وجود فراوان غذاهای با منشاء گیاهی است. میوه ها، سبزیجات، لوبیا، سیب زمینی، آجیل، میوه های خشک و سایر حبوبات به طور منظم در این رژیم غذایی معمولی در حوزه مدیترانه مصرف می شود.
به همین ترتیب، نان و غلات نیز به طور منظم و ترجیحاً سبوس دار مصرف می شوند. شیرینی و عسل چند بار در هفته مصرف می شود. منبع اصلی چربی روغن زیتون فوق بکر است. حداکثر تا چهار تخم مرغ در هفته.
پنیر، شیر و ماست تقریباً روزانه در مقادیر کم مصرف می شود. ماهی و مرغ در مقادیر کم مصرف می شوند در حالی که گوشت قرمز به حداقل می رسد. 
به گفته متخصصان، هر کدام از این غذاها دارای خواص سالمی هستند.
 در طول آزمایش‌ها، محققان دریافتند که این سبک غذا خوردن می‌تواند فوایدی برای روده به همراه داشته باشد. در واقع، فیبر فراوان در غذا به تنظیم حرکات روده کمک می کند. 
این رژیم همچنین باعث تکثیر باکتری های خوب روده می شود که برای سیستم ایمنی نیز مفید هستند. ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن پیری را کند می کند و سلامت مغز را بهبود می بخشد.
رژیم غذایی مدیترانه ای
رژیم غذایی مدیترانه ای از بیماری های مختلف از جمله دیابت و کلسترول بالا جلوگیری می کند. کارشناسان می گویند که عامل مشترک در بهترین رژیم های غذایی استفاده از میوه، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل، آجیل، میوه های خشک و دانه ها است. این سبک غذا خوردن مزیت کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده را نیز دارد.
این مطالعه به طور کامل اثرات و تأثیر رژیم غذایی بر بیماری های مزمن را بررسی کرد. در طول این تحقیقات، محققان تایید کردند که اتخاذ یک رژیم غذایی سالم مانند رژیم مدیترانه ای می تواند از ابتلا به بیماری های مزمن مختلف پیشگیری کند یا خطر ابتلا به آن را کاهش دهد.این مطالعه بیان می کند که الگوی غذایی رژیم مدیترانه ای با بهبود سلامت و طول عمر  نیز تاثیر فراوان دارد.