کدام غذاها برای بینایی مفیدند؟

۰۱ مرداد ۱۴۰۱ 0 سلامت
کدام غذاها برای بینایی مفیدند؟
هر چیزی که می خوریم مستقیماً بر بدن ما و احساس واقعی ما تأثیر می گذارد. بنابراین، داشتن یک رژیم غذایی متعادل برای سالم ماندن بسیار مهم است. کلمه غذا و بینایی به هم مرتبط هستند و با کمی تغییر در عادات غذایی خود می توانید بینایی خود را برای مدت طولانی تری در شرایط سالم نگه دارید. ما روشن می کنیم که تغذیه خوب به معنای پیشگیری است و نه راه حلی برای مشکلات تشخیصی مربوط به چشم.
آسیب شناسی های اصلی چشمی بزرگترین متحد خود را در پیشگیری دارند، برای این کار همچنین لازم است بدانیم کدام نوع غذاها به ما در حفظ سلامت بینایی خوب کمک می کنند.
رژیم غذایی بدون مواد مغذی مورد نیاز می‌تواند به سلامت بینایی آسیب برساند، مشکلات مختلفی مانند فتوفوبیا و در درازمدت افزایش بدتر شدن بیماری‌های عمومی مانند دیابت ایجاد کند.
علائمی که باعث کمبود ویتامین ها و مواد مغذی در چشم ما می شود با سرعت بسیار پایینی ایجاد می شود، بنابراین در ابتدا ما را تایید نمی کنند. اما اگر طبیعت بسیار آگاهانه ای داشته باشید و ذهنیت سالمی داشته باشید، در نهایت می توانید در طول سال به کیفیت رضایت بخشی از دید دست پیدا کنید.
برای اطمینان از تغذیه بهینه، بدن به طور منظم به ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارد. اما اغلب برخی از عادات غذایی بد یا هر نوع استرس به این معنی است که ما نمی توانیم آنها را روزانه بخوریم. در زیر به تمام غذاهای سالم می پردازیم. در اینجا چند نکته مفید وجود دارد که نه تنها به حفظ سلامت بینایی کمک می کند، بلکه بینایی شما را برای مدت طولانی تری در وضعیت بهتری حفظ می کند.

برای چشم باید از چه عادات و غذاهایی پرهیز کرد؟

بین تغذیه خوب و بینایی رابطه وجود دارد که یک واقعیت است. اما، واقعیت دیگری نیز وجود دارد که انواع خاصی از غذاها وجود دارند که برای چشم ما چندان مثبت یا مفید نیستند.
به همین دلیل، برای ما مهم است که بدانیم چه غذاها و عاداتی به بینایی ما آسیب می زند و باید به دنبال جایگزین های سالم تری باشیم که می تواند به حفظ سلامت بینایی کمک کند. 

رژیم غذایی بد برای بینایی ما

دور نگه داشتن خود از تنقلات، شیرینی ها یا شکلات ها در بین وعده های غذایی در نهایت از آسیب دیدن ظرفیت بینایی شما جلوگیری می کند. علاوه بر این، مصرف بیش از حد چربی‌های اشباع شده و قندها می‌تواند رگ‌ها و شریان‌ها را ایجاد کند و باعث بیماری‌های قلبی عروقی و چشمی شود.

اثرات منفی برخی داروها

تعدادی از داروهای مضر در بازار وجود دارد که می تواند بینایی ما را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. خوددرمانی می تواند باعث اختلالات چشمی جدی شود که تاکنون از وجود آن بی اطلاع بودیم. مصرف اسید استیل سالیسیلیک احتمال انحطاط چشم را افزایش می دهد.

مصرف بیش از حد  تنباکو

مصرف الکل به معنای آسیب به سلامتی و چشم است.همچنین دود تنباکو باعث ایجاد ناراحتی در چشم می شود و باعث تحلیل رفتن شبکیه و آسیب های متعدد می شود. بیماری هایی مانند گلوکوم، دژنراسیون چشم یا آب مروارید مشکلاتی هستند که بیشتر به دلیل سیگار کشیدن ایجاد می شوند.تنباکو می تواند برای سیگاری های غیرفعال مضرتر از سیگاری های فعال باشد زیرا آنها مستقیماً از آن دود دریافت می کنند.

غذاهای مفید برای بینایی کدامند؟

غذاهایی هستند که برای بینایی ما بسیار مفید هستند و باید آنها را در برنامه غذایی خود در اولویت قرار دهیم.
رژیم غذایی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و مواد کاروتنوئیدی و فلاونوئیدی برای بینایی ما بسیار مفید خواهد بود. در ادامه به غذاهای مفید برای چشم ها پرداخته شده است.

ویتامین ها

چندین ویتامین وجود دارد که می تواند به سلامت چشم شما کمک کند:

ویتامین A

باعث دید در شب و نازک شدن قرنیه می شود. ویتامین A در برخی مواد غذایی مانند لبنیات و سبزیجات وجود دارد. این ویتامین از بتا کاروتن تشکیل شده است که به کاروتن تبدیل می شود که یک ماده بسیار ضروری برای سلامت چشم است. این بیشتر در انواع غذاهایی که به رنگ نارنجی، قرمز یا زرد به نظر می رسند، یافت می شود.

ویتامین B

ویتامین B از طریق اسید فولیک، پیریدوکسین و ویتامین B12 به پیشگیری از بیماری‌های مختلف مانند دژنراسیون ماکولا کمک می‌کند. این ماده در غذاهایی مانند آجیل، غلات کامل و در برخی مکمل‌ها مانند مخمر آبجو بسیار وجود دارد.غذاهای غنی از ویتامین B: زرده تخم مرغ، حبوبات، تخم کدو و غیره.

ویتامین سی

ویتامین C یکی از ویتامین های حیاتی برای چشم ما است. ویتامین C کمک زیادی به مصرف ویتامین های A و E می کند. این ویتامین در غذاهای مرکباتی وجود دارد.غذاهایی که سرشار از ویتامین C هستند: مرکبات، میوه های قرمز، کلم بروکلی، خردل و فلفل قرمز شیرین.

ویتامین E

این ویتامین باعث سلامت و بینایی می شود، زیرا با محافظت از اسیدهای چرب از سلول ها در برابر اکسیداسیون محافظت می کند. با خنثی کردن رادیکال های آزاد از آب مروارید جلوگیری می کند.
از طرف دیگر، ویتامین C، B6، D و امگا 3 واقعاً برای حفظ سلامتی ضروری هستند و کمبود آنها می تواند به دلیل تغییرات مربوط به مشکلات مربوط به سن مانند دژنراسیون ماکولا باشد.
غذاهای حیاتی بسیار غنی از ویتامین E: روغن های گیاهی، سبزیجات برگ سبز، تخمه آفتابگردان و آجیل.

آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی

ترکیبات دیگری نیز وجود دارند که از ظرفیت بصری حمایت می کنند. این مواد معدنی مانند روی است که از رادیکال های آزاد محافظت می کند. ما می توانیم آن را در انواع خاصی از غذاها مانند گوشت قرمز، مرغ، بوقلمون، جگر، بلغور جو دوسر، فندق و بادام پیدا کنیم.
اسیدهای چرب ضروری نیز از بازسازی سلولی در بدن ما حمایت می کنند. گروه های امگا 3 و 6 حاوی اسیدهای چرب هستند و از تخریب سلولی جلوگیری می کنند. از جمله خواص آن داشتن اثرات ضد التهابی است. آنها بیشتر در ماهی های روغنی و در دانه های کدو تنبل یافت می شوند.
آنتوسیانین ها به بازسازی سلول های عصبی در شبکیه کمک می کنند. آنها عمدتا در آلو یا زغال اخته وجود دارند.

غذاهای غنی از امگا 3

غذاهای حیاتی غنی از امگا 3 عبارتند از: ماهی مانند سالمون، ماهی تن، شاه ماهی و غیره. میوه های خشک مانند گردو؛ دانه هایی مانند کتان؛ روغن زیتون؛ سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج. خوردن ماهی ممکن است به بهبود سلامت چشم و بهبود بینایی کمک کند.

مایعات سالم بنوشید

نوشیدن آب کافی نه تنها ما را هیدراته نگه می دارد، بلکه اشک کافی در چشمان ما ایجاد می کند تا با خشکی بینایی مواجه شویم.علاوه بر غذاهایی که برای چشم شما مفید هستند، محصولات اضافی مانند قطره های چشمی را نیز در نظر بگیرید که به شما کمک می کند یک لایه مرطوب برای مدت طولانی تری ایجاد کنید. به یاد داشته باشید در صورت ادامه مشکلات به چشم پزشک مراجعه کنید.

رژیم غذایی و سلامت چشم

خوردن یک رژیم غذایی مدیترانه ای متعادل می تواند بهترین راه برای حفظ سلامت اندام های بدن و به خصوص بینایی شما باشد که به شدت تحت تاثیر رژیم غذایی نامناسب قرار می گیرد.
چندین مطالعه تایید می کنند که رژیم غذایی گیاهی و غذاهای دریایی می تواند به کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن و بیماری قلبی کمک کند.
رژیم غذایی مدیترانه ای شامل:
  • سبزیجات سبز
  • مغزها مانند بادام، بادام هندی و گردو
  • غذای دریایی
  • چربی های سالم هنگام پخت و پز از روغن زیتون استفاده کنید
  • نان سبوس دار، غلات و پاستا
  • مصرف متوسط ​​لبنیات و تخم مرغ
فقط داشتن یک رژیم غذایی خوب و مناسب، شما را در مورد مصرف کافی مواد مغذی و ویتامین ها مطمئن می کند تا بدن شما مواد مغذی مورد نیاز را که واقعاً برای حفظ وضعیت بهتر اندام های بدن شما لازم است، دریافت کند.