آیا آناناس باعث کاهش وزن می شود؟

۰۱ آبان ۱۴۰۱ 0 سلامت
آیا آناناس باعث کاهش وزن می شود؟
تا به امروز تخمین زده می شود که حدود 1 میلیارد فرد چاق در جهان وجود داشته باشد. شیوع چاقی در جوانان حدود 14-5 درصد در مردان و 18-3 درصد در زنان است. علت اصلی اضافه وزن عمدتا به دلیل ترکیبی از مصرف بیش از حد مواد غذایی پر کالری و عدم فعالیت بدنی است.
فهمیدن اینکه آناناس باعث کاهش وزن می شود می تواند کمک بیشتری به تلاش برای حفظ تناسب اندام باشد. در واقع، چاقی مستعد ابتلا به بیماری های جدی از جمله دیابت نوع 2، آرتروز و بیماری های قلبی عروقی است.
آناناس به دلیل دارا بودن مقدار زیادی بروملین به میوه ای مفید در درمان چاقی و اختلالات چربی خون تبدیل شده است. این ترکیب در لیپولیز نقش دارد و از شدت سندرم های قلبی عروقی می کاهد.
توانایی اتصال به چربی، که برای تشخیص خواص ضد چاقی در غذا مهم است، در آناناس بسیار بالا است و می تواند تاثیر عمده ای در کاهش وزن در افراد داشته باشد
محققان به این نتیجه رسیدند که آناناس نه تنها باعث کاهش وزن می شود، بلکه فواید دیگری نیز به همراه دارد. در واقع، عصاره میوه باعث کاهش کلسترول تام سرم، تری گلیسرول و کلسترول LDL شده است.

دلایل کاهش وزن با آناناس: کاهش تجمع چربی

 این اثر مربوط به حضور بروملین است که دارای فعالیت لیپولیتیک و پروتئولیتیک است و به محتوای مقدار زیادی فیبر در آب خام مربوط می شود.
آناناس حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که یک آنتی اکسیدان موثر برای مقابله با عوارض تجمع چربی در افراد چاق است. علاوه بر این، ترکیبات فنلی میوه می تواند به اثر ضد چاقی آب آناناس که در این آزمایش مشاهده شد، کمک کند. اسید سیرینگیک  موجود در آناناس از طریق تنظیم متابولیسم لیپید دارای اثرات ضد چاقی و ضد استئاتوز است.

دلایل کاهش وزن با آناناس: کاهش اشتها


احساس سیری را افزایش می دهد: میوه حاوی آب، فیبر غذایی و بروملین است که همه با هم حرکت روده را کاهش می دهند و بنابراین اشتها را سرکوب می کنند. 

کاهش وزن با آناناس:کم کالری بودن

 داشتن کالری کم و آب میوه فراوان، مصرف آن خیلی سریع با اثرات مثبت بر وزن ارضا می شود.

 کاهش وزن با آناناس:کمک به هضم غذا

 آنزیم ها و مواد مغذی گیاهی موجود در آناناس هضم مناسب را تضمین می کند. این به نوبه خود به کاهش وزن و کاهش تورم کمک می کند. 

 کاهش وزن با آناناس:جلوگیری از تشکیل چربی در کبد

در پایان مطالعه، محققان دریافتند که فنل های موجود در برگ ها از تشکیل چربی در کبد جلوگیری می کند. علاوه بر این، این ترکیبات متابولیسم اکسیداسیون چربی در میتوکندری کبد را بهبود بخشیده اند.