غذاهایی که التهاب را کاهش می دهند

۲۹ مهر ۱۴۰۱ 0 سلامت
غذاهایی که التهاب را کاهش می دهند
در سال های اخیر تحقیقات علمی به این نتیجه رسیده اند که غذاهایی که التهاب را کاهش می دهند می توانند به طور کامل جایگزین داروها شوند. تحقیقات علمی نیز دریافته اند که بهترین راه برای کاهش التهاب دارو نیست بلکه تغذیه است. آخرین مطالعات علمی ادعا می‌کنند که مصرف منظم غذاهایی که التهاب را کاهش می‌دهند،می توانند فواید بسیاری برای سلامتی داشته باشند.

چگونه التهاب بدن کاهش می یابد؟

اول از همه، باید بدانید که التهاب یک فرآیند طبیعی است که بدن ما از آن در برابر عوامل بیماری زا برای محافظت از سلامتی استفاده می کند.
متأسفانه گاهی پیش می آید که التهاب روز به روز ادامه پیدا کند و در نتیجه مزمن شود. مطالعات متعددی وجود دارد که نشان می دهد التهاب مزمن اساس بسیاری از بیماری های مزمن است. دیابت، سرطان، بیماری های قلبی و آلرژی نمونه هایی از این موارد هستند. 

غذاهای کاهش دهنده التهاب:روغن زیتون

روغن زیتون سرشار از اسید اولئیک است، یک اسید چرب امگا 9 که به مبارزه با التهاب کمک می کند. استفاده از آن در سالاد و برای پخت و پز مطمئناً یک انتخاب عالی برای سالم ماندن و برای مدت طولانی است.
مطالعات متعددی وجود دارد که نشان می دهد ترکیبات فنولی موجود در روغن زیتون فوق بکر نقش فعالی در پیشگیری از التهاب ایفا می کند. طبق تحقیقات، این فواید بر سلامت قلب نیز تأثیر می گذارد.  اما فقط روغن زیتون نیست که خواص مفیدی برای مبارزه با این مشکل دارد. روغن هسته انگور و روغن آووکادو اثرات مفید یکسانی بر سلامتی دارند


غذاهای کاهش دهنده التهاب:کلم بروکلی 

کلم های بروکلی سرشار از پتاسیم و منیزیم هستند. ترکیبات آنتی اکسیدانی آن مانند ویتامین ها، فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها ضدالتهابی قوی هستند.  این مواد موجود در بروکلی در کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن موثر هستند. 


غذاهای کاهش دهنده التهاب:گردو

آجیل یک جایگزین عالی برای پروتئین های گوشت است. در رژیم گیاهخواری و گیاهخواری، میوه های خشک و دانه های روغنی را نمی توان از دست داد. گردو علاوه بر تامین پروتئین با کیفیت عالی، منبع مهمی از اسیدهای چرب امگا 3 نیز می باشد.

غذاهای کاهش دهنده التهاب:آناناس 

مطالعات اخیر نشان داده است که ترکیب موجود در آناناس، بروملین، دارای خواص تعدیل کننده ایمنی است. در عمل، بروملین به تنظیم پاسخ ایمنی کمک می کند که اغلب باعث ایجاد التهاب ناخواسته می شود.
فواید آناناس همچنین به دلیل محتوای خوب ویتامین C، ویتامین B1، منگنز، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها است. این میوه سرشار از مواد مغذی گیاهی است که به عنوان داروهای طبیعی واقعی برای مبارزه با بیماری ها عمل می کند.

غذاهای کاهش دهنده التهاب:ماهی سالمون

ماهی قزل آلا و همچنین انواع دیگر ماهی های چرب مانند ماهی خال مخالی و ساردین، یکی از آن غذاهایی است که به طور موثر التهاب را کاهش می دهد. در واقع این ماهی ها منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند.امگا 3 یکی از قوی ترین مواد با خواص ضد التهابی است. مصرف کافی امگا 3 همچنین می تواند به معنای اجتناب از داروهای ضد التهابی باشد. 
تحقیقات علمی نشان می دهد که مصرف کافی اسیدهای چرب التهاب را کاهش می دهد و به پیشگیری از بیماری های مزمن کمک می کند. در برخی از مطالعات، افرادی که ماهی سالمون مصرف کردند، نشانگرهای التهابی خود را کاهش دادند. 


غذاهای کاهش دهنده التهاب:سیر

تحقیقات اکنون خواص بی شمار مفید این ماده غذایی را نشان داده است. مطالعات متعددی وجود دارد که نشان می دهد مصرف منظم سیر التهاب را در بدن ما کاهش می دهد و از بیماری های مزمن جلوگیری می کند. یک مطالعه چینی نشان می دهد که مصرف آن برای کاهش تورم مفاصل ملتهب نیز مفید است.

غذاهایی که التهاب را کاهش می دهند: زردچوبه

یکی از مهم ترین غذاهایی که التهاب را کاهش می دهد زردچوبه است. این ادویه در سال های اخیر بسیار مورد توجه محققان قرار گرفته است. دیگر مطالعات بی شماری وجود ندارد که خواص ضد التهابی قوی آن را توصیف کند، که عمدتاً به دلیل کورکومین است.مصرف منظم زردچوبه به شما امکان می دهد التهاب مرتبط با آرتریت، دیابت و سایر بیماری ها را کاهش دهید

غذاهایی که التهاب را کاهش می دهند:گوجه فرنگیها

یک رژیم ضد التهابی خوب، علاوه بر غذاهایی که ذکر شد، باید شامل غذاهای زیر نیز باشد:
سبزیجات برگ سبز مانند کلم پیچ، کلم پیچ چینی و اسفناج
میوه هایی مانند توت فرنگی، پرتقال، سیب، زغال اخته و گیلاس
روغن نارگیل
بذر کتان
چای سبز
لوبیا
پیازها
غذاهای غنی از فیبر مانند کینوا، برنج قهوه ای و تکه جو دوسر
یک رژیم غذایی طبیعی علاوه بر کاهش التهاب می تواند اثرات مفید قابل توجهی بر خلق و خو و کیفیت زندگی داشته باشد. اگر بخواهیم رژیمی را اجرا کنیم که حاوی غذاهایی باشد که التهاب را کاهش می دهد
تحقیقات نشان می دهد که بهترین رژیم ضد التهابی رژیم مدیترانه ای است. این رژیم حاوی مقدار زیادی میوه تازه، سبزیجات، روغن زیتون، گوشت کم و بسیاری از غذاهای حاوی امگا 3 است. 

غذاهایی که باید از آنها اجتناب کنید

وقتی شروع به وارد کردن غذاهایی می کنیم که التهاب را کاهش می دهند، طبیعی است که آنهایی را که باعث ایجاد آن می شوند حذف کنیم. تصادفی نیست که غذاهایی که با افزایش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مرتبط هستند با التهاب بیش از حد نیز همراه هستند.
غذاهای ناسالم نیز با افزایش وزن مرتبط هستند. این وضعیت یک موقعیت خطر برای التهاب در نظر گرفته می شود. در اینجا غذاهایی وجود دارد که برای جلوگیری از التهاب باید از آنها اجتناب کنید:
سیب زمینی سرخ کرده و به طور کلی سایر غذاهای سرخ شده
نوشیدنی های مصنوعی شیرین شده
گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده
کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید و شیرینی ها
مارگارین
الکل
یکی از دلایل اصلی التهاب در بدن ما، قندهای اضافه شده در غذا است. پیامد آن افزایش خطر ابتلا به بیماری های مزمن است 
اگر از یک رژیم غذایی غنی از غذاهایی پیروی می کنید که التهاب را کاهش می دهد، این می تواند با مصرف زیاد قندهای اضافه شده به خطر بیفتد. این توسط یک مطالعه بسیار اخیر که در تگزاس بر روی موش ها انجام شده است، پیشنهاد می شود.