خواص درمانی نارنگی

۲۴ مهر ۱۴۰۱ 0 آشپزی
خواص درمانی نارنگی
درخت نارنگی درختی است کوچک و پرشاخه و پرباز برگهایش باریک و نیزه ای میوه آن کوچک پوست آن نارنجی مایل به قرمز در نوع بمی ان پوست از میوه به آسانی جدا می شود و شیرین است. این میوه در شمال و جنوب نیز کاشته می شود.
نارنگی از نظر طب سنتی ملین، مقوی، قابض، مقوی و رفع کننده استفراغ است. پوست میوه به طور سنتی به عنوان مقوی، هضم کننده، قابض، بادشکن می باشد.

ترکیبات نارنگی:

هیدراتهای کربن-کلسیم-فسفر و آهن و سدیم و پتاسیم و ویتامین سی و  ویتامین آ و ویتامین سی اشاره کرد.

خواص نارنگی:تسکین دهنده درد

مطالعات نشان می دهد که روغن های استخراج شده از گیاهانی مانند نارنگی می تواند برای مقابله با درد، اضطراب و حالت تهوع مفید باشد. 

خواص نارنگی: تقویت سیستم ایمنی 

به دلیل وجود ویتامین C، مانند تمام مرکبات، برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار عالی است.

خواص نارنگی: کلسترول را کاهش می دهد

نارنگی حاوی فیبر محلول است که در صورت وجود درصد مناسب در رژیم غذایی، این خاصیت را دارد که سطح کلسترول را کاهش دهد. فیبرها به ویژه از پکتین و همی سلولز ساخته شده اند. بنابراین فوایدی برای سلامت سیستم قلبی عروقی ما وجود دارد.طبق مطالعات انجام شده فیبرهایی مانند پکتین و همی سلولز علاوه بر پیشگیری از چاقی از جذب کلسترول در روده جلوگیری می کنند. 

خواص نارنگی:سلامت پوست

مهمترین نقش پوست برای انسان ایجاد حائل بین محیط داخلی و خارجی بدن است. پوست بزرگترین عضو بدن است. این عضو بسیار حساس است و به راحتی می تواند در اثر عفونت و بیماری آسیب ببیند. 
یکی از بزرگترین مشکلات پوستی در جهان امروز پیری زودرس است. رادیکال های آزاد که در اثر استرس اکسیداتیو تشکیل می شوند، نقش مهمی در پیری پوست دارند. دلیل اصلی افتادگی و چروک شدن پوست، تجزیه الاستین و کلاژن است.
طبق مطالعات انجام گرفته نارنگی ها از نظر محتوای هسپریدین از سایر مرکبات برتری دارند. این ترکیب یک فلاونوئید با خواص متعدد است. ویتامین C همچنین، طبق مطالعات انجام شده،ضمن محافظت از پوست در برابر پیری، محافظت در برابر خطر ابتلا به برخی سرطان ها را نیز فراهم می کند.

خاصیت های نارنگی

خاصیت های نارنگی می توان به تقویت کننده نیروی جنسی و مقوی معده و خاصیت ضد تهوع آن اشاره کرد.

خواص درمانی پوست نارنگی:ضد سرطان 

پنج گرم پوست تازه و زرد نارنگی را در یک لیوان آب جوشانیده و صبح و ظهر و شب هر دفعه یک استکان با کمی شکر تناول کنید. اثر ضد باکتری و ضد قارچی و ضد سرطانی پوست نارنگی به علت دارا بودن فلاونوییدها بویژه ماده ای به نام نازگین می باشد .همین مواد در برگ تازه این میوه وجود دارد.