فواید خربزه

۰۱ آبان ۱۴۰۱ 0
فواید خربزه
خربزه یک میوه معمولی تابستانی است و به دلیل طعم شیرین و طعم مطبوعش مورد استقبال بیشتر مردم قرار می گیرد. خواص و فواید خربزه در دهه های گذشته به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است.کشور اصلی تولید کننده خربزه چین است که به تنهایی حدود نیمی از تولید جهانی را تامین می کند. از سوی دیگر، تولیدکنندگان عمده اروپایی اسپانیا، ایتالیا و فرانسه هستند

 فواید خربزه:کاهش فشار خون

 رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا و بیماری قلبی مرتبط است. علاوه بر این، اکنون ثابت شده است که یک رژیم غذایی کم نمک، همراه با عرضه کافی پتاسیم، می تواند بر تنظیم فشار خون تأثیر مثبت بگذارد. خربزه حاوی مقدار کمی سدیم و مقدار زیادی پتاسیم است، بنابراین نمیوه ایی خوب برای تنظیم فشار است.محققان توصیه می کنند بزرگسالان به طور متوسط ​​4700 میلی گرم پتاسیم در روز برای حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی مصرف کنند. تنها با 2 تکه  از این میوه می توانید حدود 600 میلی گرم پتاسیم دریافت کنید.

 فواید خربزه:سلامتی پوست

به لطف محتوای ویتامین C موجود در آن، می تواند به حفظ سلامت پوست کمک کند. مصرف کافی این ویتامین برای تولید کلاژن، یکی از پروتئین های اصلی که اساس ساخت و ترمیم پوست است، ضروری است. 
ویتامین C همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است که می تواند از پوست در برابر آسیب نور خورشید محافظت کند. 

فواید خربزه: سلامت مو

به گفته محققان، تعدادی مواد معدنی و ویتامین ها وجود دارد که نقش مهمی در رشد و جلوگیری از ریزش مو دارند. بسیاری از این مواد مغذی در خربزه وجود دارند
  • ویتامین C و E
  • ویتامین های گروه B
  • اهن
  • فلز روی
  • سلنیوم

فواید خربزه: بینایی

از فواید خربزه می توان به محافظت از بینایی نیز اشاره کرد. این میوه حاوی دو کاروتنوئید لوتئین و زآگزانتین است که دو آنتی اکسیدان قوی هستند. مدتهاست ثابت شده است که این دو ماده مغذی برای حمایت از سلامت چشم و جلوگیری از پیشرفت از دست دادن بینایی مرتبط با افزایش سن مفید هستند.
یک مطالعه مهم  نشان داده است که مکمل بتاکاروتن همراه با ویتامین های C و E، روی و مس، خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا پیشرفته را کاهش می دهد. 

فواید خربزه: تقویت سیستم ایمنی بدن

همانطور که توسط تحقیقات علمی تایید شده است، ویتامین C برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی ضروری است.به نظر می رسد ویتامین C با بهبود عملکردهای مختلف سلول های ایمنی می تواند از عفونت های تنفسی و سیستمیک پیشگیری و درمان کند.

فواید خربزه: آسم

بر اساس تحقیقات علمی، مصرف منظم بتاکاروتن می تواند به پیشگیری از ابتلا به آسم در طول زندگی فرد کمک کند.