خواص درمانی اسفناج

۲۲ تیر ۱۴۰۱ 0 سلامت
خواص درمانی اسفناج
اسفناج گیاهی یک ساله است رنگ و ریشه اش قرمز و برگهای آن خوراکی است منشا اولیه این سبزی نواحی مختلف آسیا مانند ایران و افغانستان می باشد این گیاه ظاهری بدون کرک دارد و گلهای آن در فاصله ماههای خرداد تا شهریورماه شکوفه می کند رنگ آن مایل به سبز است و پرورش ان به به علت اهمیتی که در تغذیه دارد در اغلب ممالک جهان صورت می پذیرد.

ترکیبات اسفناج:

اسفناج ز نوع سبزی هایی است که به علت داشتن آهک و مخمر هضم کننده آن بسیار غنی است.
گوگرد اسفناج خون را قلیایی می کند و آهک آن نیز استخوانها و عضلات بدن را استحکام می بخشد.
مواد لعابی اسفناج برای مخاط و مفاصل بدن لازم است.
ماده سبز اسفناج کمبود املاح معدنی بدن را جبران می کند.
اسفناج سرشار از ویتامین های A-B-C-D است  و بهترین غذا برای جبران ویتامین های مذکور در بدن می باشد.
برگهای اسفناج مقدار زیادی آهن قابل جذب موجود است و دارای مقادیر زیادی ویتامین K , کاروتن و فسفر و کلسیم می باشد. 
از زمانهای گذشته مردم اعتقاد داشتند که اسفناج از نظر ارزش غذایی بر سایر سبزیجات ترجیح دارد زیرا مقدار درصد مواد ازته و هیدروکربنه آن زیاد است
اسفناج به علت دارا بودن آهن و فسفات ها و کلروفیل برای مبتلایان به کم خونی و کسانی که به علت حوادث خون زیادی از آنها خارج شده است اثرات بسیار مفیدی دارد.
اسفناج التهاب و تشنگی را فرو می نشاند.

پماد و مرهم اسفناج برای سرباز کردن دمل و درمان محل نیش زدگی مفید است.
آب پخته آن چنانچه یا سغید آب مخلوط شود و بر موضع مالیده شود برای از بین بردن لک و کک مک و جوشهای سفید مفید است.
اسفتاج به جهت دارا بودن منیزیم ضد سرطان بوده و گلبولهای خون را افزایش می دهد. 
به جهت دارا بودن کلروفیل می توان آن را مسهل ملایم دانست 
خوردن عصاره اسفناج خام نه تنها معده و روده را پاک و ضدعفونی می کند بلکه بدترین نوع سوء هاضمه را نیز در عرض چند روز به کلی از بین می برد. 
اسفناج اراده را قوی و نیرو را زیاد می کند 
اسقناج اثربخشی نیروبخشی بر روی ترشحات معده و روده و لوزالمعده دارد.
مالیدن آب اسفناج تازه بر روی پوست یا قرار دادن له کرده برگ اسفناج برای رفع خارش بدن مفید است. 
اسفناج به دلیل داشتن ید برای بیماران مبتلا یه گواتر اثر شفابخشی دارد. 

موارد مصرف اسفناج:

اسفناج را به چند طریق می توان مصرف کرد:
سالاد اسفناج: به این ترتیب که اسفناج خام را با روغن زیتون و کمی سرکه و نمک با سسهای دلخواه مخلوط می کنند 
اسفناج پخته: این توع در اغذیه مصرف می شود و می توان شیره اسفناج را به گار برد نکته مهم در بخش اسفناج این است که نباید آب آن را دور ریخت زیرا منیزیم که ضد سرطان است در آب اسفناج وجود دارد 
به صورت مرهم و پماد اگر برگهای اسفناج را در روغن زیتون بپزید و آن روی زخمهای ناشی از سوختگی و زخمهای جلدی بگذارید خیلی زود التیام خواهند یافت