هشت دلیل رایج ریزش مو
۲۰ تیر ۱۴۰۱ 0 سلامتریزش مو مشکلی است که میلیون ها نفر در سراسر جهان با آن مواجه هستند. ریزش مو می تواند انواع مختلفی داشته باشد و می تواند موقت یا دائمی باشد. این می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود که رایج ترین آنها عبارتند از:
1. داروهای خاص
یکی از مهمترین دلایل ریزش مو مصرف منظم برخی داروها است. رقیقکنندههای خون، داروهایی برای درمان برخی بیماریهای پوستی، استروئیدهای آنابولیک، شیمیدرمانی و داروهای تجویز شده برای شرایطی مانند فشار خون بالا، بیماریهای قلبی، آرتریت و غیره میتوانند منجر به ریزش مو شوند.
2. ریزش موی ارثی
در حالی که ریزش موی ارثی در مردان شایع تر است (ریزش مو با الگوی مردانه)، می تواند زنان را نیز تحت تاثیر قرار دهد (ریزش موی الگوی زنانه). از نظر پزشکی، ریزش موی ارثی، آلوپسی آندروژنتیک نامیده می شود. در موارد نادر، ریزش موی ارثی می تواند در نوجوانان ظاهر شود، اما معمولاً در اواخر زندگی شروع می شود.
3. کمبودهای تغذیه ای
سوء تغذیه و کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی می تواند باعث ریزش مو شود. اگر پروتئین کافی مصرف نمی کنید یا مقادیر کافی روی، بیوتین، آهن یا ویتامین D دریافت نمی کنید، ممکن است به زودی دچار ریزش مو شوید. چنین ریزش مو را می توان با خوردن یک رژیم غذایی متعادل و مکمل ها معکوس کرد.
4. پیری
با افزایش سن، سرعت رشد مو کاهش می یابد. این ممکن است منجر به نازک شدن مو در مردان و زنان شود. ریزش موی ناشی از افزایش سن تدریجی تر است.
5. زایمان
زایمان یکی از مهمترین دلایل ریزش مو در زنان پیش از یائسگی است. تغییرات هورمونی ناشی از بارداری و زایمان می تواند به ریزش موی موقت منجر شود.
6. استرس
قرار گرفتن در معرض یک محیط استرس زا برای مدت طولانی می تواند باعث ریزش تدریجی موهای شما شود. ریزش مو همچنین می تواند توسط یک رویداد شدید استرس زا مانند مرگ یکی از عزیزان یا از دست دادن درآمد ایجاد شود. ریزش موی ناشی از استرس بیشتر موقتی است
7. عدم تعادل هورمونی
عدم تعادل هورمونی یکی از دلایل اصلی ریزش مو در زنانی است که از مشکلات سلامتی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، بیماری تخمدان پلی کیستیک (PCOD) و اختلالات تیروئید رنج می برند. قطع ناگهانی مصرف قرص های ضد بارداری نیز می تواند باعث عدم تعادل موقت هورمونی و ریزش مو شود.
8. شرایط پزشکی زمینه ای
گاهی اوقات، ریزش بیش از حد مو می تواند نشان دهنده یک بیماری زمینه ای جدی تری مانند سرطان، کم کاری تیروئید، دیابت، لوپوس یا اسکلرودرمی باشد. در چنین مواردی، قبل از اینکه بتوانید با ریزش مو مقابله کنید، ابتدا باید شرایط زمینه ای درمان شود.