فواید ذغال اخته برای سلامتی

۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ 0 آشپزی
فواید ذغال اخته برای سلامتی

زغال اخته میوه ایی شیرین، مغذی و بسیار محبوب است.این میوه اغلب به عنوان یک غذای فوق العاده شناخته می شوند، کالری کمی دارند و  برای بدن غذایی مطلوب محسوب می شوند.


ویتامین های ذغال اخته:

زغال اخته خشک شده سرشار از فیبر رژیمی است. آنها به هضم آسان کمک می کنند.جدای از آن، آنها منبع شگفت انگیزی از ویتامین ها هستند. آنها تقریباً حاوی تمام ویتامین هایی هستند که شما برای حفظ سلامت و قوی نگه داشتن بدن خود نیاز دارید. آنها به خصوص غنی از ویتامین C هستند، اما حاوی ویتامین های A، K، E و B نیز هستند.

ویتامین های ذغال اخته:‌ویتامینC

 به دلیل محتوای ویتامین C، زغال اخته خشک شده در واقع از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند. آنها علاوه بر تقویت کلاژن سازی، لثه های شما را نیز سالم نگه می دارند.

ویتامین های ذغال اخته:‌ویتامین E و A

ویتامین C موجود در زغال اخته خشک، همراه با ویتامین های E و A به کاهش اثرات نامطلوب رادیکال های آزاد بر بدن کمک می کند. از طرف دیگر ویتامین K سلامت استخوان ها را افزایش می دهد. همچنین از تشکیل لخته مناسب پشتیبانی می کند.

ویتامین های ذغال اخته:‌ویتامینB6

علاوه بر این، زغال اخته خشک سرشار از ویتامین B6، اسید پانتوتنیک، نیاسین، اسید فولیک و ریبوفلاوین است. وجود این ویتامین ها باعث می شود  تا متابولیسم چربی ها، پروتئین ها و کربوهیدرات ها را تا حد ممکن کارآمد نگه دارند.

ویتامین های ذغال اخته:‌مواد معدنی     

زغال اخته خشک نیز سرشار از مواد معدنی است. آنها آهن، مس، منگنز، روی و پتاسیم دارند. منگنز به بدن در تولید غضروف جدید کمک می کند، زخم ها را التیام می بخشد و متابولیسم را بهبود می بخشد.

ویتامین های ذغال اخته:‌پتاسیم

از سوی دیگر، پتاسیم برای تولید سلول ضروری است. فشار خون و ضربان قلب را نیز تنظیم می کند. در مورد آهن و مس، اینها برای تولید سالم گلبول های قرمز خون ضروری هستند.

قند موجود در ذغال اخته

زغال اخته خشک حاوی قند کمی است. یک فنجان زغال اخته فقط حدود 15 گرم شکر دارد - همان مقدار شکر در یک سیب کوچک. خواص زیست فعال زغال اخته خشک شده هر گونه اثرات نامطلوبی را که قند ممکن است بر بدن داشته باشد از بین می برد.

ترکیبات و طبع ذغال اخته

زغال اخته  دارای طبع سرد و خشک است. این میوه ترکیبی گسترده و منحصر به فرد از مواد مغذی گیاهی برای حفظ سلامتی شما دارد. فیتونوترینت ها به عنوان ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی عمل می کنند. آنها به شدت مسئول طیف وسیعی از مزایای سلامتی هستند که از خوردن زغال اخته لذت می برید.زغال اخته به عنوان یکی از محبوب ترین میوه ها و سبزیجات با بالاترین ظرفیت آنتی اکسیدانی به حساب می آید. آنها سرشار از آنتوسیانین هستند، آنتی اکسیدان های رنگی محلول در آب که به طور طبیعی وجود دارند و مسئول رنگ زیبای آبی عمیق زغال اخته هستند.
آنتوسیانین ها به حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی کمک می کنند. آنها رگ ها و رگ ها را تقویت می کنند و گردش خون را بهتر می کنند. از بیماری قلبی جلوگیری می کنند. به همین ترتیب، آنها از بیماری هایی مانند زخم، گلوکوم و آب مروارید جلوگیری می کنند.
زغال اخته خشک دارای فلاونول ها، اسیدهای هیدروکسی بنزوئیک، اسیدهای هیدروکسی سینامیک و سایر آنتی اکسیدان ها مانند رسوراترول و پتروستیلبن است. این ترکیبات از شر رادیکال های آزاد خون خلاص می شوند. آنها از شما در برابر طیف وسیعی از بیماری ها از جمله سرطان محافظت می کنند. آنها به تقویت سیستم گوارشی، عصبی و قلبی عروقی شما کمک می کنند.

فواید ذغال اخته:تقویت سیستم ایمنی

وقتی زغال اخته خشک می خورید، توانایی طبیعی خود را برای دفع بیماری ها افزایش می دهید.آنتی بیوتیک ها با عفونت مبارزه می کنند. با این حال، آنها ممکن است عوارض جانبی داشته باشند، به خصوص زمانی که آنها را به طور مکرر مصرف می کنید. بنابراین، بهتر است یک سیستم ایمنی ذاتی قوی به عنوان اولین خط دفاعی خود در برابر تهدید عفونت داشته باشید.
زغال اخته خشک سرشار از پتروستیلبن است، یک ترکیب غذایی مفید که سیستم ایمنی را تقویت می کند. پتروستیلبن فعالیت ژن پپتید ضد میکروبی کاتلسیدین (CAMP) را تقویت می کند، که نقش کلیدی در تقویت توانایی طبیعی بدن برای محافظت از خود در برابر عفونت باکتریایی دارد.
زغال اخته خشک همچنین حاوی فلاونوئیدها است - مواد شیمیایی گیاهی یا فیتونوترینت های طبیعی با خواص ضد التهابی قوی که خطر ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا را کاهش می دهد.

فواید ذغال اخته:کاهش چربی غذاهای پرچرب

رژیم غذایی سرشار از چربی اغلب منجر به بیماری هایی مانند فشار خون بالا، التهاب و سایر بیماری هایی می شود که اغلب با چاقی همراه هستند. با گنجاندن زغال اخته خشک در رژیم غذایی خود، در نهایت اثرات نامطلوب گنجاندن غذاهای چرب بیش از حد در رژیم غذایی خود را کاهش می دهید.

فواید ذغال اخته:کاهش ابتلا به بیماری های قلبی

زغال اخته خشک سرشار از آنتی اکسیدان است. آنها به کنترل سطح کلسترول شما کمک می کنند. آنها تعادل سالمی بین کلسترول و تری گلیسیرید ایجاد می کنند. آنها حتی از آسیب اکسیژن و تصلب شرایین یا سخت شدن یا گرفتگی عروق جلوگیری می کنند.
 زغال اخته خشک شده شما را در برابر شرایطی که معمولاً با سکته مغزی و حمله قلبی همراه است محافظت می کند. به این ترتیب، این میوه به سلامت قلب کمک می کند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

فواید ذغال اخته:تقویت مغز

اگر زغال اخته  بخشی منظم از رژیم غذایی شما باشد، از عملکرد بهتر مغز لذت خواهید برد. زغال اخته خشک دارای اجزایی است که حافظه را بهبود می بخشد و بیماری های شناختی مرتبط با افزایش سن را کاهش می دهد.مطالعات نشان می دهد افرادی که زغال اخته خشک می خورند کمتر به بیماری پارکینسون و سایر بیماری های مشابه مغز مبتلا می شوند. آنها همچنین احتمالاً سیستم عصبی سالم تری دارند زیرا فلاونوئیدها استرس اکسیداتیو را در سلول های عصبی کاهش می دهند.

فواید ذغال اخته:تنظیم سطح قندخون بدن

زغال اخته خشک برای افرادی که از مقاومت به انسولین و دیابت رنج می برند بسیار توصیه می شود. آنها به تنظیم قند خون و کنترل چاقی کمک می کنند.
زغال اخته خشک دارای شاخص گلیسمی (GI) پایینی است. به عبارت دیگر مدت زمان بیشتری طول می کشد تا بدن آنها را هضم و جذب کند. به همین دلیل، آنها باعث افزایش کمتر و آهسته تر در سطح قند خون شما می شوند.آنها باعث افزایش سطح انسولین یا قند خون شما نمی شوند. همچنین باعث می شوند برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید.
مهم است که سطح قند خون خود را یکنواخت نگه دارید، به خصوص اگر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستید. زغال اخته خشک و سایر مواد غذایی با GI پایین نیز برای افرادی که در معرض خطر چاقی، بیماری قلبی و سرطان هستند توصیه می شود.