آیا کدوتنبل باعث کاهش کلسترول خون می شود؟
۱۹ آذر ۱۴۰۱ 0 سلامتبر اساس تحقیقات علمی، کدو تنبل نه تنها کلسترول را کاهش می دهد، بلکه دانه های آن نیز اثرات مفیدی بر سطح کلسترول دارند. آمارها می گویند که افزایش چربی خون یکی از عوامل خطر اصلی برای ایجاد بیماری عروق کرونر قلب و تصلب شرایین است.
کدو در طول تاریخ در طب عامیانه برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده است. پالپ و دانه های کدو تنبل سرشار از مواد مغذی قوی هستند که به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف کمک می کند.
در سال های اخیر، تحقیقات حیوانی و انسانی اثرات مثبت کدو تنبل را بر سطح کلسترول، چه خوب و چه بد، نشان داده است. حتی دانه ها و روغن به دست آمده از آنها اثرات مفیدی بر سطح چربی خون نشان داده اند.
کدو تنبل کلسترول را کاهش می دهد
کدو تنبل به لطف در دسترس بودن فیبرهای نامحلول و محلول، کلسترول را کاهش می دهد. فیبر محلول به کاهش کلسترول بد (لیپوپروتئین با چگالی کم، کلسترول LDL) کمک می کند.فیبر در روده ها جذب نمی شود. به همین دلیل می تواند به کلسترول در روده متصل شود و به بدن اجازه دفع آن را می دهد.طبق تحقیقات، خوردن 5 تا 10 گرم فیبر محلول در روز می تواند به کاهش کلسترول کمک کند.مطالعه ای روی زنان یائسه نشان داد که روغن دانه کدو تنبل باعث افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) می شود.
یک مطالعه پاکستانی اثرات تغذیه با پوست و خمیر کدو تنبل را بر روی موش ها بررسی کرد. نتایج نشان داد که کدو تنبل و اجزای آن علاوه بر کاهش کلسترول بد (LDL)، سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش می دهد.
محققان چینی پیشنهاد می کنند که پلی ساکاریدهای کدو تنبل ممکن است سطح چربی خون را کاهش دهند.
تخم کدو و کلسترول
مطالعه ای که در عربستان سعودی انجام شد نشان می دهد که کدو تنبل نه تنها کلسترول را کاهش می دهد بلکه دانه های آن نیز باعث کاهش کلسترول خون می شود. در واقع، محققان اثرات این دانه ها را بر موش های مبتلا به تصلب شرایین مورد مطالعه قرار دادند.نتایج نشان داد که دانه کدو تنبل اثر مفیدی بر موشهادارد. تخم کدو تنبل باعث کاهش قابل توجه غلظت کلسترول LDL سرم و افزایش سطح HDL می شود.