آیا افراد دیابتی می توانند پرتغال بخورند؟

۲۱ آبان ۱۴۰۱ 0 سلامت
آیا افراد دیابتی می توانند پرتغال بخورند؟
آیا مشکل قند خون دارید و دوست دارید بدانید چه رابطه ای بین پرتقال و دیابت وجود دارد؟ باور عمومی بر این است که میوه ها از جمله پرتقال برای افراد دیابتی مضر هستند و بنابراین نباید مصرف شوند. با این حال، اوضاع دقیقاً اینطور نیست.
در واقع، طبق تحقیقات علمی، پرتقال می تواند بخشی از یک رژیم غذایی مناسب دیابت باشد، اگرچه ممکن است لازم باشد مصرف آن را محدود کنید.
دیابت نوع 2 عامل اصلی مرگ و میر و عوارض در سراسر جهان است. در سال 2012، 371 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت بودند. بر اساس آخرین برآوردها، انتظار می رود این تعداد در سال 2030 به 552 میلیون نفر افزایش یابد. 
با توجه به این اعداد، شناسایی عوامل خطر قابل تعدیل که در نهایت منجر به کاهش بروز این مشکل مهم بهداشتی می شود، ضروری است.
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که بیماران دیابتی 2 تا 4 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هستند. بنابراین یکی از راهکارهای کاهش بروز بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، کنترل سطح بالای قند خون آنها است.
کنترل سطح قند خون و انسولین نه تنها برای بیماران دیابتی بلکه برای افراد سالم نیز ضروری است. این به منظور جلوگیری از عدم تحمل گلوکز و مقاومت به انسولین است.
تعداد فزاینده ای از مطالعات نشان می دهد که خوردن سالم، به ویژه با مصرف کافی میوه و سبزیجات با فیبر بالا، می تواند قند خون و دیابت نوع 2 را به تاخیر بیندازد. 
پرتقال میوه ای لذیذ است که در سرتاسر دنیا هم به صورت طبیعی و هم به صورت آب میوه مصرف می شود که مورد دوم بسیار مورد علاقه کودکان است. به همین دلیل است که با توجه به خواص ارگانولپتیک عالی این میوه، درک اینکه آیا پرتقال و دیابت می توانند به خوبی با هم کنار بیایند، مهم است.
همانطور که می دانیم، خوردن غذاهای با شاخص گلیسمی  پایین می تواند مدیریت قند خون را بهبود بخشد و دیابت را از بین ببرد.پرتقال دارای شاخص گلیسمی پایینی است بنابراین باعث افزایش آهسته سطح قند خون می شود.
با این حال، پاسخ گلیسمی بدن ما به عوامل دیگری مانند ترکیب با سایر مواد مغذی نیز بستگی دارد. به عنوان مثال، فیبر در روده هضم نمی شود و فواید زیادی برای سلامتی دارد. از جمله این موارد می توان به پیشگیری و مدیریت بیماری ها اشاره کرد. به ویژه، غذاهای پر فیبر می توانند مدیریت قند خون را بهبود بخشند.
طبق تحقیقات، فیبر سطح قند خون ناشتا را کاهش می دهد. 
دم کرده پرتقال مدیترانه ای، 30 فیلتر (3 بسته 10 تایی)، با آب پرتقال، طعم شیرین و مرکبات، بدون لاکتوز، بدون گلوتن و آلرژن، و...
فیبر افزایش سطح قند خون را بعد از غذا کاهش می دهد و تخلیه معده را به تاخیر می اندازد. همچنین زمان عبور غذا از دستگاه گوارش را کوتاه می کند.  پرتقال دارای محتوای فیبر متوسط ​​2.2 گرم در هر 100 گرم است.
یکی دیگر از عواملی که باعث سازگاری پرتقال و دیابت می شود وجود خوب ویتامین C در این مرکبات است. این ویتامین در واقع یک آنتی اکسیدان قوی است که با استرس اکسیداتیو در بدن ما مبارزه می کند. 
سطح بالای قند خون باعث ایجاد استرس اکسیداتیو می شود که می تواند باعث آسیب سلولی و بیماری شود. اگر دیابت دارید، ممکن است برای کمک به معکوس کردن استرس اکسیداتیو، نیاز بیشتری به ویتامین C داشته باشید.
پرتقال همچنین حاوی پتاسیم است. سطوح پایین این ماده معدنی با مقاومت به انسولین مرتبط است.

آب پرتقال و دیابت

یک مطالعه آلمانی نشان می دهد که برای بهره مندی از مزایای سلامتی آب پرتقال، بهتر است آن را با وعده های غذایی اصلی بنوشید تا به عنوان میان وعده بین وعده های غذایی.بدیهی است که از نوشیدن آب پرتقال تولیدی و  تجاری خودداری شود. زیرا آب میوه مصنوعی اغلب با شکر مصنوعی و مواد نگهدارنده پر می شوند که برای افراد مبتلا به دیابت یک خطر بزرگ است.
بنابراین اگر دیابت دارید و می‌خواهید به خوردن پرتقال ادامه دهید، می‌توانید به شرطی که زیاده‌روی نکنید و وعده‌های غذایی خود را کنترل کنید.