کاهش کلسترول با بادام زمینی

۲۱ آبان ۱۴۰۱ 0 سلامت
کاهش کلسترول با بادام زمینی
اخیراً مطالعات متعددی نشان می دهد که بادام زمینی باعث کاهش کلسترول می شود.
با توجه به این واقعیت که بادام زمینی کلسترول را کاهش می دهد، افزایش مصرف آن در مطالعات اپیدمیولوژیک متعدد با کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب همراه بوده است. طبق تحقیقات، محصولات بادام زمینی برای سلامت قلب مفیدتر از رژیم های کم چرب هستند.
در مطالعات، رژیم های غذایی سرشار از چربی تک غیراشباع بادام زمینی کلسترول تام را 11 درصد و کلسترول بد LDL را تا 14 درصد کاهش داد. از سوی دیگر، سطح کلسترول HDL بدون تغییر باقی ماند اما کاهش تری گلیسیرید مشاهده شد. 
مطالعات بالینی نشان می دهد که این حبوبات می توانند سطح کلسترول (بد) LDL را کاهش دهند در حالی که HDL (خوب) را بدون تغییر باقی می گذارند. این خاصیت بادام زمینی اثرات محافظتی بر قلب دارد و عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی و به ویژه ایجاد تصلب شرایین را کاهش می دهد. 
بسیاری از مطالعات بالینی نشان داده اند که مصرف منظم میوه های خشک به کاهش سطح کلسترول LDL در درصد از 9٪ تا 16٪ کمک می کند.
مطالعات تأیید می کند که بادام زمینی کلسترول LDL را کاهش می دهد و در نتیجه اثرات مفیدی بر سلامتی دارد.  در مطالعه اخیر دیگری، مصرف بادام زمینی و کره بادام زمینی به طور قابل توجهی باعث کاهش سطح کلسترول LDL و افزایش سطح کلسترول HDL شد. 
محققان می گویندمصرف گردو و بادام زمینی به طور قابل توجهی کلسترول LDL را کاهش می دهد و اثرات پیشگیرانه ای بر بیماری عروق کرونر دارد.
یک مطالعه جالب توسط دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا نشان داد که رژیم های غذایی سرشار از چربی های تک غیراشباع (روغن زیتون، بادام زمینی، کره بادام زمینی) کلسترول LDL را تا 14 درصد کاهش می دهند.
مطالعات نشان می دهد که مصرف پوست پوشاننده بادام زمینی باعث کاهش جذب کلسترول در روده می شود. 

چرا کلسترول بالا برای سلامتی مضر است؟

کلسترول و سلامت

بیماری های قلبی عروقی عامل بیش از 17 میلیون مرگ در سال در سراسر جهان است.  این آسیب شناسی ها عمدتاً در اثر تصلب شرایین ایجاد می شوند. این یک بیماری التهابی مزمن سرخرگ ها است که در آن رسوب کلسترول در دیواره سرخرگ ها باعث ایجاد پلاک یا ضایعه می شود.عوامل خطر اصلی مرتبط با تعداد حوادث آترواسکلروتیک شامل غلظت کل کلسترول در خون است.  مطالعات زیادی وجود دارد که نشان می دهد افزایش کلسترول کل یک عامل خطر قوی برای بیماری عروق کرونر قلب است. 
همچنین شواهد زیادی وجود دارد که سطوح بالای کلسترول کل خطر مرگ و میر را در میان افراد جوان و میانسال افزایش می دهد.
مطالعات تایید می کند که افزایش سطح کلسترول در جوانان و بزرگسالان با خطر بالای بیماری قلبی عروقی مرتبط است. برعکس، کاهش سطح کلسترول در جوانان و بزرگسالان منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود. 

کاهش کلسترول بدون دارو

بادام زمینی کلسترول را کاهش می دهد و در حال حاضر حتی تحقیقات علمی تشخیص داده اند که رژیم غذایی و سبک زندگی به طور کلی می تواند به کاهش سطح کلسترول کمک کند.
  • چربی های ترانس و چربی های اشباع شده را حذف کنید
  • چربی های چند غیراشباع و تک غیراشباع بیشتری بخورید
  • میوه و سبزیجات مصرف کنید
  • از شکر و غلات تصفیه شده خودداری کنید