کاهش کلسترول با شاه بلوط
۱۱ آبان ۱۴۰۱ 0 سلامتمطالعات اخیر نشان می دهد که شاه بلوط کلسترول را کاهش می دهد، بدون شک خبر خوبی است زیرا شاه بلوط عمدتاً در فصل پاییز مصرف می شود و می توان آن را به روش های مختلفی مصرف کرد: تازه، آب پز، برشته (شلوط های سرخ شده) یا سرخ شده. همه آنها را دوست دارند، از پیر و جوان. بسیاری از خواص درمانی آنها از دیرباز شناخته شده است. اما اکنون علم به ما می گوید که شاه بلوط کلسترول را کاهش می دهد. برای کسانی که از کلسترول بالا رنج می برند، بدون شک این خبر خوبی است.
شاه بلوط میوه ای کم چرب، سرشار از مواد معدنی، ویتامین ها، مقادیر قابل توجهی فیبر و حاوی سطوح بالایی از نشاسته است. همچنین حاوی فسفولیپیدها، توکوفرول ها، استرول ها و اسیدهای چرب به ویژه لینولئیک است.
به گفته محققان، فیبرها، همراه با فسفولیپیدها و اسیدهای چرب، ترکیباتی هستند که بیشترین کمک را به کاهش کلسترول LDL (بد) دارند.
شاه بلوط منبع خوبی از اسیدهای چرب است. رژیم های غذایی غنی از اسیدهای چرب می توانند به بهبود شرایط عروقی کمک کنند، از جمله با کاهش غلظت کلسترول خون، به ویژه کلسترول روغن شاه بلوط حاوی مقادیر زیادی فیتواسترول، به ویژه β-سیتوسترول و به دنبال آن استیگماسترول است. این ترکیبات می توانند به کاهش سطح کلسترول و حتی پیشگیری از دیابت کمک کنند.
کاهش کلسترول LDL خون
شاه بلوط همچنین به دلیل داشتن فیبر غذایی خوب، کلسترول را کاهش می دهد. مطالعات متعدد رابطه مثبتی را بین رژیم های غذایی غنی از فیبر غذایی محلول و کاهش کلسترول سرم نشان داده است
محققان نشان داده اند که افزایش مصرف فیبر باعث کاهش سطح کلسترول می شود. دوز توصیه شده به طور کلی 25 گرم در روز است.