خواص خرمای خشک

۰۴ مرداد ۱۴۰۱ 0 سلامت
خواص خرمای خشک
میوه های خرماسرشار از مواد مغذی هستند و به عنوان یک درمان طبیعی برای بسیاری از بیماری ها عمل می کنند. این میوه های هسته دار سرشار از ویتامین های ضروری، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های قوی هستند، هضم غذا را بهبود می بخشند، سلامت قلب و عروق و انرژی را افزایش می دهند و حتی ممکن است بهمبارزه با کم خونی کمک کنند. علاوه بر این، خرمای خشک پوست شما را روشن می کند. در این مقاله مزایای خرمای خشک، مشخصات غذایی آن، نحوه استفاده از آن برای حداکثر فواید و هرگونه عوارض جانبی بالقوه مورد بحث قرار می گیرد.
خرمای خشک منبع عالی انرژی است و حاوی ویتامین ها و مواد معدنی زیادی است. به دلیل رطوبت کم آنها سخت به نظر می رسند و اغلب در خانواده های هندی استفاده می شوند. خرمای خشک به دلیل وجود مواد مغذی غلیظ، طعمی قوی دارد. آنها حاوی فیبر، کلسیم و ویتامین C هستند که شما را سالم نگه می دارند و به راحتی در فروشگاه های سراسر جهان در دسترس هستند.

فواید خوردن خرمای خشک برای سلامتی چیست؟

فواید خرمای خشک: به هضم غذا کمک می کند

خرمای خشک حاوی فیبرهای محلول و نامحلول است که می تواند ترشح شیره های گوارشی را افزایش داده و جذب غذاها را افزایش دهد. آنها همچنین حاوی بتا دی گلوکان هستند که می تواند احساس سیری را تقویت کند و از پرخوری جلوگیری کند و در عین حال جذب مواد مغذی را بهبود بخشد و علائم سوء هاضمه را تسکین دهد.فیبر  این خرما می تواند روده بزرگ تمیز نگه دارد و به عنوان یک ملین عمل می کند تا حرکت روده را در بدن شما تسهیل کند.

فواید خرمای خشک: بهبود سلامت قلب و عروض

مصرف خرمای خشک ممکن است سلامت قلب و عروق را بهبود بخشد. خرمای خشک کم چرب است و مانند تمام غذاهای گیاهی فاقد کلسترول است . آنها برای کنترل لیپوپروتئین با چگالی کم (یا کلسترول بد) در جریان خون شناخته شده اند و در نتیجه سلامت قلب شما را بهبود می بخشند. جدای از این، خرمای خشک سدیم کمی دارد و منبع غنی پتاسیم است که آن را برای کنترل فشار خون شما مفید می کند. بنابراین، به حفظ سیستم قلبی عروقی شما کمک کنند.

فواید خرمای خشک:افزایش انرژی

خرمای خشک سرشار از قند طبیعی (گلوکز و فروکتوز) است. این قند طبیعی به تامین انرژی بدن کمک می کند. بنابراین، شما را از نظر بدنی مناسب و سالم نگه می دارد تا فعالیت های روزانه خود را انجام دهید خرما منبع خوبی از کربوهیدرات است و می تواند انرژی زیادی را در هر زمانی از روز تامین کند.

فواید خرمای خشک: تحکیم استخوانها

خرمای خشک منبع عالی کلسیم است که عنصر مهمی برای قوی نگه داشتن استخوان های شماست. خرما به جلوگیری از کمبود کلسیم کمک می کنند، که علت اصلی پوکی استخوان و آرتریت است.
برخی شواهد حکایتی نشان می دهد که مصرف خرمای خشک به تقویت عضلات قلب، رحم و کل بدن کمک می کند. زنان باردار باید خرمای خشک را به طور مرتب مصرف کنند زیرا می تواند ماهیچه های رحم را تقویت کرده و زایمان را آسان تر کند. 

فواید خرمای خشک: درمان کم خونی

خرما منبع خوبی از آهن است که یکی از حیاتی ترین مواد معدنی در بدن شماست. آهن جزء اصلی هموگلوبین است. نقش کلیدی در حفظ تعداد سلول های خونی و همچنین تنظیم جریان اکسیژن در بدن ایفا می کند.

فواید خرمای خشک: داشتن پوستی سالم

خرمای خشک حاوی ویتامین A (رتینول) است که برای حفظ سلامت پوست مفید است. از جوش ها جلوگیری می کند و رطوبت طبیعی را تقویت می کند و به آبرسانی پوست شما کمک می کند. در نتیجه پوستی سالم و درخشان خواهید داشت. گفته می شود خرما دارای خواص آنتی اکسیدانی است که به مبارزه با پیری پوست کمک می کند.
ویتامین‌های C و K موجود در میوه‌های خشک می‌توانند به بهبود کیفیت و ظاهر پوست، کاهش التهاب و از بین بردن برخی از علائم پیری مانند چین و چروک و لکه‌ها کمک کنند.

فواید خرمای خشک: تقویت ریشه مو

 با این حال، شواهد حکایتی نشان می دهد که ویتامین ها و مواد معدنی موجود در خرمای خشک به حفظ سلامت پوست سر کمک می کند و باعث تقویت بیشتر ریشه مو می شود.
آهن، کلسیم و ویتامین C موجود در خرمای خشک به تولید سالم مو و کاهش شرایط التهابی که می تواند باعث ریزش مو و شوره سر شود کمک کند. همچنین، وجود ویتامین B5 در خرما به تغذیه ریشه مو کمک کند و موهای شما را قوی‌تر کند.

مشخصات تغذیه ای خرمای خشک

خرمای خشک دارای مشخصات غذایی منحصربه‌فردی است زیرا کالری بالایی دارند. آنها همچنین حاوی ویتامین های C و K، کلسیم، ویتامین های گروه B و آهن به همراه مقادیر کمی از مواد معدنی مختلف و آنتی اکسیدان ها هستند. آنها همچنین دارای تمام مواد معدنی ضروری مانند آهن، پتاسیم، سلنیوم، منیزیم، فسفر و مس هستند که بدون آنها سلول های بدن شما نمی توانند فعالیت های منظم خود را انجام دهند.

مزایای خرمای خشک نسبت به خرمای تازه

خرمای خشک رطوبت کمی دارد و اگر به درستی نگهداری شود، تقریباً 5 سال قابل خوردن است، در حالی که خرمای تازه به دلیل رطوبت، ماندگاری کمتری بین 8 تا 10 ماه دارد.خرمای خشک و تازه را می توان در فریزر یا یخچال نگهداری کرد.

عوارض جانبی خرمای خشک

در حالی که مصرف محدود خرمای خشک بی خطر است، مصرف بیش از حد آن ممکن است منجر به عوارض جانبی زیر شود.
  • نفخ، یبوست و گاز معده
  • افزایش وزن
  • واکنش آلرژیک
  • زنان باردار و مادران شیرده باید قبل از مصرف خرما با پزشک مشورت کنند.