آیا غذاهای آماده برای کودکان مضر هستند؟
۰۸ تیر ۱۴۰۱ 0 سلامت
یک مطالعه جدید نشان داد که کودکان 3 تا 5 ساله که بیشتر غذاهای فوق فرآوری شده مصرف میکنند، مهارتهای حرکتی ضعیفتری نسبت به کودکانی که کمتر از این غذاها مصرف میکنند، دارند. همچنین در نوجوانان 12 تا 15 ساله که غذاهای فرافرآوری شده بیشتری مصرف می کردند، آمادگی قلبی عروقی کمتری را دارند و در فعالیتهای بدنی زودتر خسته می شوند.
اگرچه تحقیقات قبلی نشان داده است که مصرف غذاهای آماده و فرآوری شده با خطر بیشتر بیماری های قلبی عروقی در بزرگسالان مرتبط است،ولی این یکی از جدیدترین مطالعاتی است که ارتباط بین مصرف این غذاها و سطوح پایین تر آمادگی جسمانی در کودکان را نشان می دهد.
غذاهای فرآوری شده یا آماده چیست؟
غذاهای فوق فرآوری شده شامل میان وعده های بسته بندی شده، غلات صبحانه، آب نبات، نوشابه، آب میوه ها و ماست های شیرین شده، سوپ های کنسرو شده و غذاهای آماده مانند پیتزا، هات داگ، برگر و ناگت مرغ می باشد.
تاثیر آموزش در کاهش بیماریهای قلبی و عروقی
محققان می گویند:«رژیمهای غذایی سالم و رفتارهای ورزشی در سنین بسیار پایین ایجاد میشوند». بر اساس یافته های بدست آمده میزان آموزش خانوادهها در مورد روشهای مقرونبهصرفه برای کاهش مصرف غذاهای آماده برای کمک به کاهش خطر مشکلات سلامت قلبی عروقی در بزرگسالی بستگی دارد.
رابطه فعالیتهای بدنی کودکان با میزان مصرف غذاهای آماده
مطالعات نشان داده شده است که کودکانی که کمترین نمرات رشد حرکتی را داشتند، 273 کالری بیشتری در روز از غذاهای فرآورهای شده نسبت به کودکانی از این فراورده ها کمتر استفاده کرده اند و رشد حرکتی بالاتری را داشته اند، مصرف کردند.
آمادگی قلبی عروقی به عنوان معیار آمادگی جسمانی در کودکان بزرگتر مورد استفاده قرار گرفت. این مطالعه نشان داد که نوجوانان و نوجوانان با آمادگی قلبی عروقی خوب، روزانه 226 کالری کمتر از غذاهای فوق فرآوری شده نسبت به افرادی که آمادگی قلبی عروقی سالمی نداشتند، مصرف کردند.
محققان بر این باورند: «اگرچه غذاهای راحت و فرآوری شده را میتوان به راحتی در کیف مدرسه انداخت، ولی به این فکر کنید که آیا سلامتی فرزندتان را در آینده به خطرمی اندازید. پس به سوی غذای سالم گام به گام قدم بگذارید.