خواص زنجبیل
۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ 0 سلامتداستان زنجبیل به بیش از 5000 سال می رسد هنگامی که فیلسوف چینی باستان کنفوسیوس قدرت شفابخش آن را کشف کرد و رومی ها آن را نمادی از ثروت و باروری می دانستند. در قرن سیزدهم، برای افزایش ماندگاری آن، خشک شده و به کشورهای مختلف ارسال شد. از ارزش این گیاه می توان به قیمت بالای آن اشاره کرده که ارزش یک گرم زنجبیل،برابر با قیمت یک گوسفند کامل بود!
بدون شک زنجبیل یکی از قوی ترین ادویه های موجود در جهان است که به دلیل خواص دارویی و درمانی آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در هند، زنجبیل را در هر آشپزخانه و به عنوان بخشی از غذاهای منطقه ای خواهید یافت. ریشه زنجبیل از یک ادویه تند گرفته تا یک چاشنی معطر و همچنین جدایی ناپذیر از برخی سنت های فرهنگی، دارای کاربردهای بسیار متنوعی است. علاوه بر استفاده در آشپزی، هر قسمت از این گیاه همه کاره دارای قدرت های قوی است. در حقیقت، در آیورودا، آن را به عنوان ادویه شفابخشی می دانند که هضم را بهبود بخشد و درد مفاصل را کاهش دهد. آب زنجبیل دارای یک پانچ غذایی عالی است و همچنین می تواند به عنوان یک داروی طبیعی ارزشمند عمل کند.
چگونه از زنجبیل استفاده کنیم؟
نحوه استخراج آب زنجبیل دو راه آسان برای تهیه آب زنجبیل در خانه وجود دارد. در روش اول می توانید با استفاده از رنده ساده زنجبیل تازه را با کوچکترین سوراخ ها رنده کنید. یک کاسه زیر رنده قرار دهید تا زنجبیل رنده شده جمع شود. بعد، تمام زنجبیل رنده شده را در یک پارچه ریخته، آن را به درستی بپیچید و اکنون آن را روی یک لیوان یا کاسه خالی فشار دهید تا تمام آب آن جمع شود. می توانید از زنجبیل خشک رنده شده برای مصارف آشپزی استفاده کنید یا مقداری از آن را با چای عصرانه خود دم کنید.
در روش دیگر می توانید از آبمیوه گیری یا مخلوط کن برای استخراج آب زنجبیل استفاده کنید. تکه های کوچک زنجبیل را به همراه مقداری آب اضافه کرده و مخلوط کنید. تکه های زنجبیل را بیرون بیاورید و در یک پارچه قرار دهید. آب آن را بگیرید و قابل استفاده است. از آنجایی که آب گرفته شده حاوی کل اسانس زنجبیل است، می تواند کمی تندباشد. میتوانید برای از بین بردن تندی آن از یک فنجان چای خود همراه با عسل برای متعادل کردن طعم آن پیشنهادی خوب به نظر می رسد.
آب زنجبیل تازه فقط برای یک یا دو روز دوام می آورد زیرا ماهیت قلیایی دارد و غذاهای قلیایی عمر مفید کمتری دارند. با این حال، یک راه جالب برای نگهداری آن در تابستان این است که آن را در یک سینی یخ منجمد کنید و هر زمان که نیاز داشتید، آن را به عنوان مکعب های زنجبیلی در آب میوه یا چای سرد خود فرو کنید.
آب زنجبیل حاوی روغن های فرار خاصی است که می تواند دهان را تصفیه می کند و تولید بزاق را تحریک می کند که به فرآیند هضم کمک می کند. مصرف ترکیبی از آب زنجبیل، نمک و لیموترش قبل یا بعد از غذا هضم غذا را آسان تر می کند.
خواص زنجیل در طب سنتی:رفع احتقان و سردی
آب زنجبیل خواص ضد باکتریایی شگفت انگیزی دارد. مصرف آب زنجبیل با فلفل خشک می تواند به از بین بردن مخاط و احتقان در ریه ها کمک کند. برای درمان سرماخوردگی، مقدار مساوی آب زنجبیل و عسل را با هم مخلوط کنید و حداقل دو تا سه بار در روز آن را گرم بنوشید. نوشیدن آب زنجبیل ساده نیز می تواند به رفع گلودرد کمک کند.
خواص زنجیل در طب سنتی:مسکنی طبیعی
آب تازه زنجبیل به دلیل خواص ضد التهابی شناخته شده آن به عنوان یک مسکن عمل می کند. این گیاه درمان بسیار موثر برای کمردرد است شما می توانیدیک قاشق آب زنجبیل را با مقداری روغن زیتون مخلوط کرده و روی پوست خود ماساژ دهید. یک شب آن را بگذارید و صبح روز بعد احساس آرامش خواهید کرد.برای دندان درد، بهتر است یک تکه کوچک زنجبیل بین گونه و دندان خود نگه دارید آب زنجیبل به عنوان مسکنی قوی عمل خواهد کرد. برای میگرن دو قاشق غذاخوری آب زنجبیل با عسل بنوشید. حتی می توانید مقداری آب زنجبیل را روی شکم خود بمالید تا از سردرد سینوسی خلاص شوید.
خواص زنجیل در طب سنتی: کنترل فشار خون بالا
برخی از ترکیبات شیمیایی موجود در زنجبیل می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. همچنین استفاده از این گیاه از تشکیل لخته های خون در شریان ها و رگ های خونی جلوگیری می کند و در نتیجه فشار خون را کنترل می کند. ترکیبات شیمیایی موجود در زنجبیل همچنین می تواند به کاهش سطح کلسترول خون و همچنین لیپوپروتئین های با چگالی کم (کلسترول بد) کمک کند. توصیه می شود دو بار در روز یک قاشق غذاخوری آب زنجبیل تازه میل کنید.
خواص زنجیل در طب سنتی:رفع بوی بد دهان
بوی بد دهان را از بین می برد آب زنجبیل ممکن است برای بوی بد دهان نیز معجزه کند. ویتامین C موجود در آب زنجبیل به از بین بردن باکتری های موجود در دهان که باعث بوی بد دهان می شوند کمک می کند. یک قاشق آب زنجبیل را با مقداری لیموترش در آب گرم مخلوط کرده و چند دقیقه غرغره کنید.
خواص زنجیل در طب سنتی:پمادی برای درمان جوش های صورت
آکنه یک بیماری التهابی است و زنجبیل دارای خواص ضد التهابی است. درمان طبیعی و موثر برای آکنه و جای جوش است. می توانید مستقیماً مقدار آب زنجبیل را روی ناحیه آسیب دیده بمالید و بگذارید 5 دقیقه بماند. با آب خنک بشویید و بگذارید خشک شود. ویتامین C موجود در آب زنجبیل می تواند به پاکسازی لکه های پوستی کمک کند. حتی می توانید از آب آن برای تهیه چای زنجبیل استفاده کنید که برای سم زدایی پوست عالی است. آب زنجبیل را با برگ های چای دم کنید، مقداری عسل و لیمو به آن اضافه کنید تا از فواید زیبایی بیشتری بهره مند شوید و بنوشید. به گفته متخصصین آب زنجبیل می تواند به حذف سموم از پوست و تامین آهن بیشتر از طریق خون کمک کند. همچنین می توان آن را روی بریدگی ها یا زخم ها اعمال کرد تا به طور طبیعی آنها را التیام بخشد و از ایجاد جای زخم جلوگیری کند."
خواص زنجیل در طب سنتی:تقویت رشد مو
رشد مو را تقویت می کند نوشیدن منظم آب زنجبیل می تواند موهایی بلند و قوی به شما بدهد. ممکن است به دلیل بوی قوی آن ها نفرت انگیز به نظر برسد، اما مخلوط کردن آب پیاز و زنجبیل و مالیدن آن به پوست سر می تواند به ضخیم و قوی شدن موهای شما کمک کند. مطمئن شوید که آن را به درستی روی پوست سر خود بمالید و بگذارید 15 دقیقه تا نیم ساعت بماند. بشویید و خشک کنید. آب زنجبیل موهای شما را بهبود می بخشد و همچنین جریان خون را در فولیکول های مو افزایش می دهد. علاوه بر این، کیفیت ضد عفونی کننده زنجبیل می تواند به جلوگیری از شوره سر کمک کند. اگر موهای خشکی دارید حتی می توانید آب زنجبیل را با روغن زیتون مخلوط کنید. ماسک موی بسیار محبوب دیگری که می توانید برای تقویت رشد مو درست کنید، مخلوط کردن 4 قاشق چایخوری روغن نارگیل، 3 حبه سیر له شده، 6 قاشق چایخوری شیر نارگیل، 2 قاشق چایخوری عسل و 1 قاشق چایخوری آب زنجبیل است. روی پوست سر خود بمالید و بعد از 30 دقیقه موهای خود را به آرامی بشویید. ترکیبات گوگرد موجود در سیر به همراه آب زنجبیل به رشد مو کمک می کند.مزیت های خوردن آب زنجبیل:
خوردن آب زنجبیل قبل از صبحانه دارای مزایای فراوانی است که در اینجا به هفت مورد اشاره می کنیم:
- جلوگیری از پیری زودرس
- بهبود گردش خون
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کاهش درد مفاصل
- کنترل احتباس مایعات
- جلوگیری از گرفتگی عضلات
- بهبود فرایند هضم
چه کسانی نباید زنجبیل را مصرف کنند؟
در کودکان زیر دو سال نباید استفاده شود.مصرف زیاد زنجبیل(Ginger) موجب سوزش سر دل می شود.افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل(Ginger) حتما با پزشک خود مشورت نمایند.اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می کنید، زنجبیل(Ginger) نخورید.
مصرف زیاد زنجبیل (Ginger)ممکن است با داروهای قلبی و دیابت تداخل نماید.مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی باید در حد متعادل باشد. و در نهایت در خوردن هر نوع داروی گیاهای در حد تعادل قدم بردارید.