دستور تهیه قلیه ماهی جنوبی

۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ 0 آشپزی
دستور تهیه قلیه ماهی جنوبی

مواد لازم جهت تهیه قلیه ماهی

  • گیشنیز(نیم کیلو) شنبلیله (۱۵۰ گرم)
  • نیم کیلو
  • تن ماهی
  • ۳ عدد
  • پیاز
  •  ۲ عدد‌متوسط
  • سیر تازه
  • به میزان لازم
  • تمبر هندی غلیظ
  •  (حل شده در آب )نصف فنجان (میتونید کم و زیادش کنید)
  • آرد سفید گندم
  •  ۲ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی 
  • ۲ قاشق غذاخوری (سرخالی)
  • نمک .فلفل قرمز. زردچوبه
  • به میزان لازم


مرحله آماده سازی سبزی قلیه ماهی

خرد کردن سبزی فلیه ماهی:‌سبزی قلیه ماهی که ترکیبی از گیشنیز و جعفری است را  تمییز کرده و شسته و خرد کنید.
سرخ کردن: سبزی خرد شده قلیه ماهی را در تابه ای که از قبل با روغن گرم شده تفت دهید تا به رنگی تیره تبدیل شود.


مرحله آماده سازی سس قلیه ماهی

آماده کردن تمبر هندی: تمبر هندی را در لیوانی از آب ریخته و حدودا ۴۵ الی نمی ساعت می گذاریم تا خیس بخورد و بعد آن را آبکش کرده و آب آن را در ظرفی می ریزیم.
خرد کردن پیاز:پیاز و سیر را پس از پوست کندن به صورت قطعات نگینی خرد کرده و در تابه ای که قبلا با روغن گرم شده سرخ می کنیم تا به رنگ طلایی درآید.
اضافه کردن ادویجات: زردچوبه و فلفل و رب گوجه رو به آن اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
اضافه کردن سبزیجات: در این مرحله سبزی های سرخ شده را به آن اضافه می کنیم و ۲ لیوان آب اضافه می کنیم تا سبزیجات کاملا پخته شود.
تفت دادن آرد:‌آرد سفید را در تابه ای ریخته و آن را تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.
اضافه کردن خمیر به سس قلیه ماهی:آرد را بهمراه آب تمبر هندی به محتویات سبزی قلیه ماهی خود اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با هم ترکیب شود بعد از حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه سس ما اماده است.

مرحله اضافه کردن تن ماهی به سس

بعد از حدود یک ساعت ، تن ماهی خود را به ظرف سس خود می ریزیم و اجازه می دهیم تا حدودا یک ربع  سس قلیه ماهی با تن ماهی ترکیب شود و قلیه ماهی شما جابیفتد. اکنون قلیه تن ماهی جنوبی را در ظرفی  بریزید و سرو کنید.