فواید روغن بادام زمینی برای سلامتی/ سلامت قلب و سرشار از ویتامینE

۲۳ اسفند ۱۴۰۲ 0 سلامت
فواید روغن بادام زمینی برای سلامتی/ سلامت قلب و سرشار از ویتامینE
پس آیا روغن بادام زمینی برای سرخ کردن مفید است؟ روغن بادام زمینی برای چه مدت مفید است و چگونه می توانید این روغن معمولی پخت و پز را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید؟

روغن بادام زمینی چیست؟

روغن بادام زمینی نوعی روغن گیاهی است که از دانه های گیاه بادام زمینی تولید می شود. این روغن گیاهی معمولاً در بسیاری از نقاط جهان استفاده می شود و در غذاهای آسیای جنوب شرقی و چینی به عنوان یک غذای اصلی به حساب می آید.

موارد استفاده از روغن بادام زمینی

  • در برخی موارد، از آن برای تقویت طعم غذاهای خاص و افزودن عطر آجیل مانند روغن کنجد استفاده می شود.
  • به دلیل نقطه دود بالای آن، بسیاری از انواع تصفیه شده نیز برای سرخ کردن غذاها به مقدار زیاد استفاده می کنند، مانند سیب زمینی سرخ کرده.
  • دیگر کاربردهای بالقوه روغن بادام زمینی شامل صابون سازی و تولید سوخت زیستی است. همچنین می توان از آن به عنوان یک روغن ماساژ ملایم و آبرسان استفاده کرد.

ارزش غذایی بادم زمینی

روغن بادام زمینی کالری و چربی بالایی دارد و بیشتر ترکیب چربی آن از اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع است. همچنین حاوی مقداری ویتامین E و همچنین سرشار از اسیدهای چرب امگا 6 است.
یک قاشق غذاخوری روغن بادام زمینی (حدود 13.5 گرم) تقریباً حاوی موارد زیر است:
  • کالری: 119
  • چربی کل: 13.5 گرم
  • چربی اشباع شده: 2.3 گرم
  • چربی اشباع نشده: 4.3 گرم
  • چربی تک غیراشباع: 6.4 گرم
  • چربی ترانس: 0 گرم
  • ویتامین E: 2.1 میلی گرم (14٪ DV*)
  • ارزش روزانه: درصدها بر اساس رژیم غذایی 2000 کالری در روز است.

فوایدروغن بادام زمینی برای سلامتی:منبع ویتامین E

روغن بادام زمینی منبع عالی ویتامین E است، یک ویتامین محلول در چربی که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. تحقیقات  نشان می دهد که این ریز مغذی قوی می تواند عملکرد سیستم ایمنی را بهبود بخشد و ممکن است به محافظت در برابر بیماری قلبی، سرطان، مشکلات چشمی و زوال عقل کمک کند.
همچنین سرشار از اسیدهای چرب تک و چند غیراشباع است که هر دو می توانند برای سلامتی مفید باشند.

فوایدروغن بادام زمینی برای سلامتی: سلامت قلب

به گفته انجمن قلب آمریکا، کاهش مصرف چربی های اشباع شده و جایگزینی آنها با چربی های چند غیراشباع می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا 30 درصد کاهش دهد. تحقیقات بیشتر خاطرنشان می‌کند: «مصرف بادام‌زمینی با کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی (CVD) مرتبط است و ممکن است پروفایل‌های لیپیدی سرم را بهبود بخشد، اکسیداسیون LDL را کاهش دهد و اثر محافظتی قلبی داشته باشد. مصرف مکرر بادام زمینی و محصولات آن ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

 

فوایدروغن بادام زمینی برای سلامتی:ممکن است به حساسیت به انسولین کمک کند

مطالعات نشان می دهد تعویض چربی‌های اشباع شده با چربی‌های چند غیراشباع می‌تواند به میزان قابل توجهی سطح قند خون را کاهش دهد و ترشح انسولین، هورمون مهمی که در کنترل قند خون نقش دارد، بهبود بخشد