فواید خرمالو برای کاهش قند خون
۲۶ مهر ۱۴۰۱ 0 آشپزی
دیابت شیرین، شایع ترین شکل دیابت، یک بیماری متابولیک است که به دلیل کاهش ترشح انسولین یا کارایی ضعیف انسولین است. ده سال پیش، تقریباً 285 میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا بودند و پیش بینی می شود این رقم تا سال 2030 به 439 میلیون نفر برسد.
در حال حاضر از داروهای خوراکی برای کنترل سطح قند در بیماران دیابتی استفاده می شود. متأسفانه، با این حال، این رویکرد اغلب باعث افزایش وزن و / یا مسمومیت می شود. در کنار درمان دارویی استاندارد، استراتژیهای جایگزین برای مدیریت سطح گلوکز در بیماران دیابتی مورد نیاز است.
گیاه خرمالو، Diospyros kaki، معمولاً در طب عامیانه در شرق آسیا به دلیل خواص دارویی مختلف آن استفاده می شد.
خرمالو دارای سطوح بالایی از فیبر غذایی، ویتامین C، کاتچین و گالوکاتچین است. از طرف دیگر عصاره برگ خرمالو عمدتاً از کافئین، کلروفیل، فلاونوئیدها، اسیدهای آلی، ترکیبات فنلی، تانن ها و ویتامین ها تشکیل شده است.
در مورد خرمالو و دیابت نیز باید به خاطر داشت که درمان های دارویی علاوه بر عوارض جانبی، اغلب به مرور زمان اثربخشی خود را از دست می دهند. به همین دلایل، ترکیبات طبیعی برای درمان دیابت و عوارض مرتبط با آن مورد توجه قرار گرفته اند.
در واقع، غذاهای طبیعی در حال حاضر جایگزین داروها برای کنترل خطر دیابت شیرین و عوارض آن در بسیاری از نقاط جهان شده اند. به عنوان مثال، در جوامع آسیایی، محصولات طبیعی برای درمان دیابت نوع 2 محبوبیت بیشتری نسبت به سایر کشورها دارند.
طبق مطالعات صورت گرفته، خرمالو به دلیل توانایی در از بین بردن رادیکالهای آزاد ممکن است پاسخهای التهابی را در سرکوب دیابت بهبود بخشد.
در مطالعه دیگری مشخص شد که تجویز عصاره خرمالو به میزان 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن در روز در موش های دیابتی دارای خاصیت کاهش قند خون و کاهش چربی خون است.
به گفته محققان، مصرف خرمالو می تواند یک استراتژی موثر برای پیشگیری از دیابت یا کاهش میزان عوارض دیابت باشد. این میوه می تواند از طریق کاهش فشار خون، چربی خون و از طریق تعدیل استرس اکسیداتیو و پاسخ های التهابی رخ دهد.
مطالعات دیگر تایید می کنند که خرمالو سرشار از آنتی اکسیدان است و خاصیت شستشوی قوی در برابر رادیکال های آزاد دارد.از این خواص می توان برای کنترل عوارض دیابت استفاده کرد.
چای برگ خرمالو:
همه ما می دانیم که خرمالو به عنوان میوه استفاده می شود، اما کمتر به گوشمان خورده که از برگ خرمالو برای تهیه چای استفاده می شود.در برخی مناطق جهان از برگ های جوان درخت برای تهیه چای استفاده می شود. چای برگ خرمالو حاوی چندین ترکیب فعال زیستی از جمله فلاونوئیدها، تری ترپنوئیدها، تانن ها و کاروتنوئیدها است.
نتایج مطالعات نشان داده است که عصاره این میوه به طور قابل توجهی افزایش سطح گلوکز خون پس از صرف غذا را مهار می کند.