میوه های فلاونوئید و تاثیر آن در کاهش فشار خون

۲۶ مهر ۱۴۰۱ 0 سلامت
میوه های فلاونوئید و تاثیر آن در کاهش فشار خون
یک مطالعه جدید نشان داده است کسانی که بیشترین فلاونوئیدها را مصرف می کنند، کمترین فشار خون را دارند.غذاهای غنی از فلاونوئیدها فشار خون را کاهش می دهند
غذاهایی مانند انواع توت ها، سیب و گلابی سرشار از آنتی اکسیدان هایی به نام فلاونوئیدها هستند. به گفته محققان، این ترکیبات می توانند از ما در برابر بیماری های قلبی عروقی، دیابت و حتی سرطان محافظت کنند.معمولاً وقتی صحبت از سلامت و تغذیه به میان می‌آید، متخصصان سلامت به بیماران توصیه می‌کنند از غذاهای خوشمزه‌تر که اغلب برای سلامتی مضر هستند، دوری کنند. در این مورد ما با یک استثنا روبرو هستیم، زیرا غذاهای غنی از فلاونوئیدها شامل غذاهای لذیذ مانند توت فرنگی، شکلات تلخ، زغال اخته، و....است.
طبق تحقیقات، فلاونوئیدها اثرات مفیدی بر سلامت ما دارند:
  • کاهش فشار خون (بر اساس این مطالعه جدید، باکتری های روده ممکن است به همراه فلاونوئیدها مسئول اثرات مفید بر فشار خون باشند.)
  • از حمله قلبی و سکته محافظت می کنند 
  • کاهش خطر ابتلا به دیابت 2
  • آنها از برخی انواع سرطان جلوگیری می کنند.
فشار خون بالا یک عامل خطر اصلی برای بیماری های قلبی عروقی است که علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است.
به گفته محققان افرادی که غذاهای غنی از فلاونوئیدها را مصرف می کنند، کمترین فشار خون را دارند. دانشمندان دریافتند که خوردن 80 گرم توت در روز با کاهش متوسط ​​4.1 میلی متری جیوه (میلی متر جیوه) در فشار خون سیستولیک مرتبط است.
تحقیقات نشان داده است که باکتری های روده فلاونوئیدها را به ترکیباتی تجزیه می کنند که اثرات محافظتی موثرتری بر قلب دارند. به طور خاص، به نظر می رسد که آنتوسیانین ها، دسته خاصی از فلاونوئیدها، مسئول این اثر مفید بر فشار هستند.آنتوسیانین ها رنگدانه هایی هستند که مسئول رنگ قرمز یا آبی بسیاری از میوه ها از جمله انگور قرمز، زغال اخته، مویز سیاه و توت سیاه هستند. بنابراین خوردن غذاهای غنی از فلاونوئیدها بر ترکیب میکروبیوتای روده نیز تأثیر می گذارد.

غذاهای غنی از فلاونوئیدها

در اینجا غذاهای غنی از فلاونوئیدها آورده شده است.

 انواع توت ها

همه انواع توت ها حاوی فلاونوئیدها هستند اما برخی از انواع آن ها بیشتر از بقیه هستند. توت سیاه، زغال اخته، گیلاس و تمشک حاوی هر شش نوع فلاونوئید هستند.

کلم قرمز

کلم قرمز منبع عالی آنتوسیانین است. این ترکیبات علاوه بر کاهش فشار خون، اثرات مفیدی بر سایر جنبه های سلامتی نیز دارند.

پیازها

خوشبختانه این سبزی به لطف خواص بی شماری که دارد، اساس بسیاری از غذاها است. آنها غذاهای غنی از فلاونوئیدها هستند و در میان فواید بسیاری، مصرف آنها خطر ابتلا به سرطان پروستات را نیز کاهش می دهد.


شکلات تلخ

کاکائو و شکلات سرشار از این ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند. آنها علاوه بر کاهش فشار خون، اثرات سلامتی متعددی دارند، به ویژه خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند.

 چای

نوشیدن چای راهی آسان برای دریافت فلاونوئیدها است. همه انواع مختلف چای حاوی مقادیر خوبی هستند و اثرات مفیدی بر سلامت قلب و عروق و شناختی دارند.
علاوه بر غذاهای ذکر شده در بالا، انواع دیگری از میوه ها و سبزیجات نیز وجود دارند که حاوی مقادیر خوبی از این آنتی اکسیدان ها هستند. به عنوان مثال می توان از مرکبات، کلم پیچ، جعفری، سیب، گلابی، توت فرنگی و انگور قرمز نام برد.