چگونه مهارت های ارتباطی خود را افزایش دهیم؟ (۱)

۰۱ مرداد ۱۴۰۱ 0 روانشناسی
چگونه مهارت های ارتباطی خود را افزایش دهیم؟ (۱)
ارتباط موثر یک مهارت کلیدی بین فردی برای موفقیت در بسیاری از جنبه های زندگی است. مهارت‌های ارتباطی، توانایی‌هایی هستند که برای انتقال ایده‌ها به اطرافیان خود استفاده می‌کنید.
مهارت های ارتباطی هم جهانی و هم تخصصی هستند. به همین دلیل است که برخی از محیط ها هنگام برقراری ارتباط، الزامات خاصی دارند.
افرادی که مهارت های ارتباطی خوبی دارند معمولاً روابط بین فردی بهتری با دوستان و خانواده دارند و یادگیری چگونگی بهبود مهارت های ارتباطی فواید زیادی دارد.
ارتباط موثر یک مهارت کلیدی بین فردی برای موفقیت در بسیاری از جنبه های زندگی است. مهارت‌های ارتباطی، توانایی‌هایی هستند که برای انتقال ایده‌ها به اطرافیان خود استفاده می‌کنید.
مهارت های ارتباطی هم جهانی و هم تخصصی هستند. به همین دلیل است که برخی از محیط ها هنگام برقراری ارتباط، الزامات خاصی دارند.
افرادی که مهارت های ارتباطی خوبی دارند معمولاً روابط بین فردی بهتری با دوستان و خانواده دارند و یادگیری چگونگی بهبود مهارت های ارتباطی فواید زیادی دارد.

۱. بدانید با چه کسی صحبت می کنید

شناخت شخصیت فرد در برقراری ارتباط یکی از مهم ترین مواردی است که باید در هنگام بهبود مهارت های ارتباطی روی آن کار کرد، زیرا رمزگشایی از درک دیگری است و این شامل همه چیز در شخصیت او از جمله خلق و خوی عاطفی او می شود.
انتخاب کلمات مناسب برای مخاطبان هدف، کلید ارتباط موثر است. بنابراین، ضروری است که قبل از شروع مکالمه، با سایت اجتماعی شخصی که با او در ارتباط هستید آشنا شوید.
شما باید حداقل شرح مختصری از پیشینه فرهنگی فردی که با او صحبت می کنید، دیدگاه های سیاسی و شخصیت او داشته باشید و تا آنجا که ممکن است از ماهیت عاطفی او درک داشته باشید.
هدف این است که قبل و در حین مکالمه تا حد امکان اطلاعات بیشتری از شنونده به دست آورید، زیرا این کار کار ارتباط را بسیار ساده می کند.
هر چیزی که بتوان قبل و در حین ارتباط دانست، می‌تواند توانایی ارائه پیام را در صورت لزوم بهبود بخشد.

۲. به حرف های دیگران خوب گوش کنید

مهم است که فرد شنونده خوبی باشد تا بتواند به یک ارتباط خوب تبدیل شود، که مستلزم آن است که فرد گوش دادن فعال را تمرین کند، به آنچه دیگران می گویند توجه کند و ابهامات را با طرح مجدد سؤالات خود برای دستیابی به درک بیشتر روشن کند.
افرادی که مهارت های ارتباط موثر دارند، کمتر صحبت می کنند و بیشتر گوش می دهند. آنها پیام های خود را واضح تر از همتایان خود که زیاد صحبت می کنند، منتقل می کنند.
توجه به گوینده و اجازه دادن به صحبت هایش بدون وقفه از جمله تکنیک های خوب شنیداری است.
این مشکل است و نیاز به آموزش دارد، اما درک این ایده که یک گفتگوی خوب یک جاده دو طرفه است که در آن روش های ارتباطی بین دو طرف یکسان نیست، باعث کاهش اضطراب و تنش در هنگام برقراری ارتباط می شود. دیگران.

۳. سوال بپرسید؟

برای اینکه بفهمید دیگران در طول مکالمه با شما چه چیزی می خواهند با شما ارتباط برقرار کنند، به حدس و گمان تکیه نکنید.
اگر نکته خاصی را در مکالمه متوجه نشدید، بد نیست بپرسید و بپرسید که منظور تان چیست.
سوال پرسیدن مطمئن ترین راه برای نشان دادن اینکه به کسی که می گوید اهمیت می دهید است.

۴. زبان بدن خود را بهبود بخشید

اگر می‌خواهید بهترین شکل ارتباط را داشته باشید، همانطور که کلمات خود را در طول گفتگو انتخاب می‌کنید، به زبان بدن خود توجه کنید. ارتباط غیر کلامی یا سیگنال های فیزیکی فراتر از کلمات تاثیر زیادی بر دیگران دارد.
برای مثال، اگر در ارائه یک سخنرانی اعتماد به نفس ندارید، مردم آن را از تغییر در لحن صدای شما یا از نحوه حرکت شما در صحنه درک خواهند کرد.
تمرین زبان بدن خوب، با برقراری تماس چشمی، حرکات دست و انتخاب تن صدای مناسب هنگام برقراری ارتباط با دیگران، مهم است.
زبان چشم یکی از زبان های مهمی است که برای ارتقای مهارت ارتباطی باید به آن مسلط شد، زیرا به رساندن پیام به طور موثر و قابل فهم به دیگران کمک می کند و اعتماد به نفس فرد را بهبود و افزایش می دهد. مطالعات نشان داده است که زنان بیشتر از مردان به زبان چشم تسلط دارند.

۵.قبل از صحبت فکر کنید

قبل از صحبت حتماً فکر کنید و مراقب باشید مستقیماً چیزی را که به ذهنتان می‌آید نگویید.
لحظه ای وقت بگذارید و به آنچه می گویید و نحوه بیان آن دقت کنید. قبل از ارسال پیام را بررسی کنید و مطمئن شوید آنچه نوشته شده با پیام مورد نظر مطابقت دارد.
طرف مقابل را به خاطر درک نکردن پیام سرزنش نکنید. درعوض، راه هایی را برای شفاف سازی یا تفسیر آنچه می خواهید بگویید پیدا کنید تا قابل درک باشد. این عادت به شما این امکان را می دهد که از خجالت دوری کنید.

۶. ممنوع بودن استفاده از کلمات مبهم

با گام های کوچک شروع کنید و سعی کنید استفاده از کلمات مردد و کلمات زیربنایی را در مکالمات روزمره حذف یا کاهش دهید.
گوینده باید مراقب باشد که پیام را تا حد امکان در کمترین جمله بیان کند و از کلمات مبهم و دارای استفهام خودداری کنید زیرا باعث سردرگمی شنونده می شود.
همچنین باید از صحبت بیش از حد یا استفاده از کلمات گیج کننده که ممکن است باعث سردرگمی مخاطبان شود، خودداری کنید.

۷. با اعتماد به نفس صحبت کنید

اطمینان به آنچه گفته می شود، و در برقراری ارتباط با دیگران تعامل داشته باشید. تماس چشمی خود را حفظ کنید، بدن خود را آرام کنید و مختصر صحبت کنید.
فکر کردن در مورد نحوه نشستن، نحوه صحبت کردن و نحوه تلفظ کلمات قبل از هر جلسه مهمی به شما کمک می کند تا به بهترین ارتباط ممکن دست یابید.
یاد بگیرید چگونه با اعتماد به نفس بنشینید، لباس مناسب بپوشید، و هنگامی که برای صحبت ایستاده اید، با یک شوخی زیبا اما مرتبط از بن بست خارج شوید.
گفتن داستان در حین مکالمه تأثیر عمیقی بر شنونده دارد زیرا داستان ها ذهن را تحریک می کنند و همچنین موضوع را متقاعد کننده تر می کنند.
پرهیز از بیان جملاتی که شبیه سؤال به نظر می رسند، یا تهاجمی یا توهین آمیز به نظر می رسند، ارتباط مؤثری را نیز تضمین می کند.

۸. ارتباط قاطعانه

سبک ارتباطی افراد با تأثیر بر فرصت های شغلی، روابط عاطفی و شکل گیری دوستی ها، می تواند دیدگاه افراد را تغییر دهد.
افرادی که از احترام بالایی برخوردارند به دلیل سازگاری شغلی، ارتباط با نیازهایشان و مدیریت تعارض، تمایل به داشتن مهارت های ارتباطی بهتری دارند.
افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند در برقراری ارتباط مشکل دارند که منجر به مشکل در ایجاد روابط قوی و کاهش بیشتر عزت نفس آنها می شود.
ارتباط قاطعانه توانایی بیان واضح نیازهای یک فرد به روشی است که بیش از حد تهاجمی یا آشتی جویانه نباشد. 

۹. هنگام صحبت با کسی آرام باشید

آیا مدام احساس تنش یا فشار می کنید؟ مهمترین چیزی که باید به آن توجه کنید این است که صحبت کردن با مردم یک اجرا نیست.
زمانی که فرد با دیگران ارتباط برقرار می کند، به این باور می رسد که آنها او را برای هر کاری که انجام می دهد یا می گوید، قضاوت می کنند، و این بر کارهایی که در طول آن انجام می دهد تأثیر می گذارد، خواه متوجه شود یا نه، اما این واقعاً درست نیست، به این معنی که دیگران علاقه ای به قضاوت در مورد فرد ندارند.
بنابراین، اگر فرد به این باور برسد، احساس راحتی می کند که به او اجازه می دهد آرامش داشته باشد و واضح تر و مطمئن تر ارتباط برقرار کند.
بنابراین، در صحبت کردن با یک نفر ساکت باشید و از قضاوت کردن درباره هر کاری که انجام می دهید دست بردارید. 

۱۰. از پرخاشگری در حین گفتگو بپرهیزید

ممکن است در گفتگوها با افراد متخاصم روبرو شوید، به خصوص در مورد گفتگوهای سیاسی یا مذهبی.در این مورد باید آرامش خود را حفظ کنید و اجازه ندهید که خصومت آنها سبک صحبت شما را نیز کنترل کند.