فواید کرفس برای سلامتی/ درمان فشارخون و بیماریهای دستگاه گوارش

۰۵ فروردین ۱۴۰۳ 0 سلامت
فواید کرفس برای سلامتی/ درمان فشارخون و بیماریهای دستگاه گوارش
چه در سوپ، چه در سینی سبزیجات یا روی آن کره بادام زمینی، اکثر مردم حداقل گاهی اوقات کرفس را به یک روش مصرف می کنند. این چیز خوبی است، زیرا فواید کرفس - بدون ذکر دانه کرفس - شامل آنتی اکسیدان ها و آنزیم های مفید و همچنین فیبر و ویتامین ها و مواد معدنی خاص است.

سال‌ها پیش، بخش‌هایی از این سبزی در واقع به عنوان عوامل طبیعی ضد فشار خون در طب عامیانه استفاده می‌شد. اخیراً، مطالعات فارماکولوژیک فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی را در کرفس نشان داده اند که ممکن است به بهبود نشانگرهای سلامت قلب کمک کند.

به علاوه، به عنوان تامین کننده فلاونوئیدها و پلی فنول ها، مزایای دیگر آن شامل توانایی آن در حمایت از سلامت کبد، پوست، چشم و دستگاه گوارش است

کرفس چیست؟

کرفس با نام علمی Apium graveolens یک سبزی از خانواده گیاهان به نام Apiaceae است. این سبزی بسیار قدیمی است و اسناد نشان می دهد که بخش هایی از این گیاه در مقبره فرعون «شاه توتانخ آمون» که در سال 1323 قبل از میلاد درگذشت، پیدا شده است.
در گذشته کرفس به عنوان سبزی بیشتر در فصل زمستان و اوایل بهار کشت می شد. مردم بیشتر دوست داشتند آن را بخورند تا به "پاکسازی" کمک کند و معتقد بودند که به عنوان یک سم تونیک طبیعی عمل می کند که می تواند از بیماری جلوگیری کند.
همانطور که می دانیم، به نظر می رسد که در واقع به دلیل خواص آبرسانی و محتوای تغذیه ای، به سم زدایی کمک می کند.
بیشتر مردم خوردن ساقه کرفس را انتخاب می کنند، اما برگ ها و دانه های سبز این سبزی نیز خوراکی و مفید هستند. به عنوان مثال، برگ‌ها افزودنی عالی به سرخ‌کرده‌ها و سوپ‌ها هستند، و دانه‌ها - که می‌توانند به صورت کامل دانه یا محصولات عصاره‌ای یافت شوند - به تنهایی دارای مزایای سلامتی چشمگیری هستند، مانند کمک به کاهش التهاب و مبارزه با باکتری‌ها. عفونت ها

ارزش غذایی کرفس

آیا کرفس یک غذای فوق العاده است؟ در حالی که ممکن است به اندازه برخی سبزیجات دیگر از نظر تغذیه ای متراکم نباشد، مزایای تغذیه کرفس شامل این است که منبع خوبی از ویتامین K، ویتامین C، پتاسیم، فولات و ویتامین B6 است.
همچنین حدود 95 درصد آن آب است، به همین دلیل کالری آن بسیار کم است.
، یک فنجان کرفس خام خرد شده (حدود 100 گرم) تقریباً حاوی موارد زیر است:
  • 16.2 کالری
  • 3.5 گرم کربوهیدرات
  • 0.7 گرم پروتئین
  • 0.2 گرم چربی
  • 1.6 گرم فیبر
  • 29.6 میکروگرم ویتامین K (37 درصد DV)
  • 453 واحد بین المللی ویتامین A (9 درصد DV)
  • 36.5 میکروگرم فولات (9 درصد DV)
  • 263 میلی گرم پتاسیم (8 درصد DV)
  • 3.1 میلی گرم ویتامین C (5 درصد DV)
  • 0.1 میلی گرم منگنز (5 درصد DV)
  • 0.1 میلی گرم ویتامین B6 (4 درصد DV)
  • 40.4 میلی گرم کلسیم (4 درصد DV)
  • 0.1 میلی گرم ریبوفلاوین (3 درصد DV)
  • 11.1 میلی گرم منیزیم (3 درصد DV)
علاوه بر این، منبع مناسبی از فیبر غذایی است، به خصوص زمانی که بیش از یک فنجان در یک زمان می خورید، به این معنی که ممکن است فواید گوارشی داشته باشد.
با در نظر گرفتن درصد بالایی از آب و الکترولیت - از جمله حدود 80 میلی گرم سدیم در هر فنجان، که برای یک سبزی نسبتاً زیاد است - می تواند به جلوگیری از علائم کم آبی کمک کند، در حالی که به عنوان یک ادرارآور طبیعی عمل می کند که نفخ را کاهش می دهد.

فواید کرفس برای سلامتی:

فواید خوردن کرفس چیست؟ در اینجا چند دلیل برای اضافه کردن این سبزی به رژیم غذایی شما آورده شده است:

 

فواید کرفس برای سلامتی:کاهش کلسترول بالا و قندخون

کرفس ممکن است برخی از اثرات کاهش کلسترول را به دلیل ترکیب منحصر به فردی به نام 3-n-butylphthalide (BuPh) داشته باشد که گزارش شده است که اثر کاهنده چربی دارد. 
علاوه بر این، عصاره های ساخته شده از این سبزی به کاهش قابل توجه سطح گلوکز پلاسما در بزرگسالان پیش دیابتی کمک می کند.

فواید کرفس برای سلامتی:کاهش التهاب

کرفس حاوی آنتی اکسیدان ها و پلی ساکاریدهایی است که به عنوان ضد التهاب شناخته می شوند، به ویژه آنتی اکسیدان های فلاونوئید و پلی فنول. تحقیقات نشان می‌دهد که کرفس با مبارزه با آسیب رادیکال‌های آزاد (یا استرس اکسیداتیو) که می‌تواند منجر به آسیب سلولی و التهاب شود، به سلامت کلی کمک می‌کند، به خصوص با افزایش سن.
به دلیل پتانسیل کاهش التهاب، کرفس ممکن است برای درمان طیف وسیعی از شرایطی که با التهاب بدتر می‌شوند مفید باشد، از جمله:
  • درد مفاصل (مانند آرتریت)
  • نقرس
  • عفونت های کلیه و کبد
  • اختلالات پوستی
  • سندرم روده تحریک‌پذیر
  • و بیشتر
  • مصرف فلاونوئیدها از غذاهای گیاهی حتی با کاهش التهابی که بر مغز تأثیر می گذارد، مرتبط است.

 

فواید کرفس برای سلامتی:پیشگیری و درمان فشار خون بالا

محققان معتقدند برخی از مواد مغذی موجود در کرفس می توانند با عمل به عنوان یک شل کننده عضلات صاف و بهبود جریان کلسیم و پتاسیم به داخل و خارج از سلول ها، به کاهش فشار خون کمک کنند. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد عصاره کرفس می‌تواند به انبساط و انقباض رگ‌های خونی، بهبود جریان خون و کمک به سلامت کلی قلب کمک کند.

فواید کرفس برای سلامتی:جلوگیری از زخم معده

محققان معتقدند کرفس به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی مانند فلاونوئیدها، تانن ها، روغن های فرار و آلکالوئیدها، معده، روده بزرگ و روده ها را تغذیه می کند. این ترکیبات سطح اسید معده آزاد شده را کنترل می کنند و در عین حال سطح مخاط محافظ را نیز بهبود می بخشند.
مطالعه ای در سال 2010 که در مجله زیست شناسی دارویی منتشر شد، نشان داد که عصاره کرفس همچنین این توانایی را دارد که به میزان قابل توجهی سطوح تخلیه شده مخاط معده را که در پوشش معده برای جلوگیری از ایجاد سوراخ ها و منافذ ریز مورد نیاز است، پر کند.

فواید کرفس برای سلامتی:سلامت کبد

محققان دریافتند که هرچه کرفس، کاسنی و جو بیشتر در رژیم غذایی افراد وجود داشته باشد، سلامت کبد آنها بیشتر بهبود می یابد.

فواید کرفس برای سلامتی:کاهش وزن

کرفس بسیار کم کالری است و به دلیل توانایی آن در تامین مواد مغذی حیاتی و کمک به تنظیم متابولیسم لیپید (چربی) می تواند یک ماده غذایی ارزشمند برای کاهش وزن باشد.
علاوه بر محتوای تغذیه‌ای، به‌ویژه آنتی‌اکسیدان‌ها، الکترولیت‌ها، و ویتامین‌ها و مواد معدنی، حاوی آب و فیبر است که می‌تواند با حجم دادن به وعده‌های غذایی‌تان، به احساس سیری کمک کند. خوردن کرفس کامل فیبر بیشتری نسبت به آب آن دارد، بنابراین این ممکن است بهترین گزینه باشد.

 

فواید کرفس برای سلامتی:کمک به هضم غذا و کاهش نفخ

دانه های کرفس حاوی ترکیبی بی بو و روغنی به نام NBP است که اثر ادرارآوری دارد و به سم زدایی بدن کمک می کند. 
فواید گوارشی کرفس تا حدی به دلیل اثرات ادرارآور آن است - و همچنین به این دلیل که گردش خون را در روده ها تقویت می کند، بنابراین به بهبود هضم کمک می کند و نفخ و پف را از احتباس آب تسکین می دهد. مطالعات همچنین نشان می‌دهند که وقتی در آب سبزیجات استفاده می‌شود، می‌تواند پلی فنول‌ها و فیبر را فراهم کند و ممکن است اثراتی شبیه پری‌بیوتیک داشته باشد و از رشد پروبیوتیک‌های مفید حمایت کند.
حتی بیشتر افرادی که رژیم‌های کم سدیم دارند می‌توانند از این سبزی لذت ببرند، البته تا زمانی که مقادیر زیادی از آن نخورند.

فواید کرفس برای سلامتی:خواص ضد میکروبی

دانه های کرفس در واقع قرن ها به عنوان یک داروی گیاهی با اثرات ضد باکتریایی گزارش شده استفاده می شده است. گزارشی که در سال 2009 در مجله داروسازی و فارماکولوژی منتشر شد نشان داد که محصولات کرفس حاوی اجزای ضد میکروبی خاصی هستند.
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ممکن است به طور قابل توجهی رشد باکتری ها را تصفیه و کاهش دهد و به طور طبیعی از ایمنی در برابر عفونت های باکتریایی حمایت کند.

فواید کرفس برای سلامتی: پیشگیری از عفونت های دستگاه ادراری

از آنجایی که کرفس به کاهش اسید اوریک کمک می کند و تولید ادرار را تحریک می کند، برای مبارزه با عفونت های باکتریایی در دستگاه گوارش و اندام های تولید مثل مفید است. کرفس مانند زغال اخته که برای مبارزه با عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) شناخته می شود، ممکن است به پیشگیری از عفونت های ادراری و همچنین اختلالات مثانه، مشکلات کلیوی و احتمالاً کیست در اندام های تناسلی کمک کند.

فواید کرفس برای سلامتی:ممکن است اثرات ضد سرطانی داشته باشد

کرفس در همان خانواده گیاهی سبزیجات محافظ سرطان مانند هویج، کرفس، رازیانه، جعفری و جعفری است که همگی حاوی ترکیبات محافظ شیمیایی به نام پلی استیلن هستند. مطالعات اولیه نشان داده است که پلی استیلن ها به کاهش سمیت و مبارزه با تشکیل سرطان، به ویژه سرطان سینه، سرطان روده و سرطان خون کمک می کنند.
پلی استلین ها اثرات تقویت کننده سیستم ایمنی زیادی دارند، از جمله توانایی های مبارزه با تومور که از تکثیر سلول های جهش یافته جلوگیری می کند. به گفته اعضای هیئت علمی گروه علوم کشاورزی در دانشگاه آرهوس دانمارک، «پلی استیلن‌ها فعالیت‌های زیستی جالب زیادی از جمله فعالیت ضد التهابی، ضد پلاکتی، سیتوتوکسیک، فعالیت ضد توموری و همچنین فعالیت علیه باکتری‌ها و مایکوپلاسما را نشان داده‌اند.»
کرفس حاوی فلاونوئیدهایی به نام آپیژنین و لوتئولین است که نشان داده شده است که باعث مرگ سلول های سرطانی می شود.