خواص انار برای پیشگیری از سرطان

۳۰ مهر ۱۴۰۱ 0 سلامت
خواص انار برای پیشگیری از  سرطان
گزارشی از مطالعات علمی است که در سال‌های اخیر به بررسی رابطه بین انار و سرطان پرداخته‌ شده است. نه تنها میوه، بلکه خود گیاه، گل ها و پوست آن حاوی ترکیبات مهمی هستند که به نظر می رسد خواص ضد سرطانی قوی دارند.
محققان پیشنهاد کرده اند که پوست و روغن انار دارای فعالیت ضد سرطانی از جمله تداخل با تکثیر سلولی تومور، چرخه سلولی و رگزایی است. خواص فیتوشیمیایی و فارماکولوژیک انار نشان دهنده کاربردهای بالینی بسیار متنوعی برای پیشگیری و درمان سرطان است.
در دهه گذشته، مطالعات متعددی در مورد ارتباط بین انار و سرطان منتشر شده است. نتایج نشان می دهد که ترکیبات میوه دارای فعالیت آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی و ضد التهابی هستند.  با توجه به این تحقیق این میوه در پیشگیری و درمان سرطان و سایر بیماریهای مزمن و عفونی موثر هستند. 
انار دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قوی بوده و منبع خوبی از الاژیتانین، آنتوسیانین و تانن است. بیشتر ترکیبات آن تانن و پلی فنول است. پوست حاوی الاژیتانین، اسید الاژیک، اسید گالیک، اسید الاژیک، اسید گالاژیک و گلیکوزیدهای اسید الاژیک است.
هنوز با اشاره به بررسی رابطه بین انار و تومورها، در برخی از مطالعات نشان داده شده است که عصاره پوست انار تکثیر سلولی را در رده های سلولی مختلف تومور به تاخیر می اندازد.
یک مطالعه ژاپنی گزارش داد که آب انار و اسید الاژیک عوامل بالقوه پیشگیری کننده برای سرطان پروستات هستند. از طرف دیگر، اسید الاژیک می تواند جزء فعال میوه باشد که این اثرات ضد سرطانی را دارد.
مطالعات نشان داده است که عصاره انار می تواند یک عامل شیمیایی پیشگیری کننده و شیمی درمانی مفید در برابر سرطان ریه در انسان باشد. 

خواص درمانی انار :سرطان روده بزرگ

التهاب نقش مهمی در رشد سرطان روده بزرگ دارد و چندین عامل ضد التهابی برای پیشگیری از این بیماری جدی نویدبخش بوده است. روغن دانه این میوه فعالیت پیشگیرانه ای در برابر سرطان زایی روده بزرگ نشان داده است.
مطالعات نشان داده است که الاژیتانین موجود در آب انار می‌تواند سیگنال‌دهی سلول‌های التهابی را در سلول‌های سرطانی روده بزرگ سرکوب کند. 

خواص درمانی انار :سرطان  کبد

کارسینوم هپاتوسلولار یا کارسینوم سلول‌های کبدی (HCC) شایع‌ترین نوع سرطان کبد که به شدت توسط استرس اکسیداتیو تحریک می شود. بر اساس مطالعات اخیر، پوست میوه دارای خواص محافظتی کبدی است.مطالعات نشان داده است که ترکیبات فعال زیستی این میوه دارای اثر پیشگیرانه در برابر سرطان زایی کبد، مهار اکسیداسیون کبدی است.
مطالعه دیگری که بر روی تفاله انار  انجام شده نشان داده که این میوه باعث افزایش یا حفظ فعالیت مهار رادیکال های آزاد آنزیم های کبدی می شود. انار دارای خواص ضد شیمی درمانی قوی در برابر سرطان کبد است، احتمالاً از طریق مکانیسم های سیگنال دهی آنتی اکسیدانی و بدون هیچ گونه سمی.

انار و سرطان

بنابراین در مورد انار و سرطان ها می توان گفت که تمام قسمت های میوه مانند پوست، آب و روغن دارای خواص ضد سرطانی هستند. همچنین نشان داده شده است که این میوه با تکثیر سلول های سرطانی، چرخه سلولی و رگ زایی تداخل دارد.
فعالیت‌های فیتوشیمیایی  این میوه قادر به درمان و پیشگیری از تومورها و همچنین سایر بیماری‌هایی است که اعتقاد بر این است که التهاب مزمن نقش  اساسی در آنها دارد.
در سال های اخیر فعالیت آنتی اکسیدانی اجزای انار مورد مطالعه قرار گرفته است. تحقیقات نشان دهنده فعالیت های ضد سرطانی، ضد التهابی این میوه است به ویژه برای خواص ضد سرطانی آنها.